Bírálják a Whore of the Orient címét

  • Írta: zoenn
  • 2013. szeptember 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Az ausztrál Monash város tanácsosa, Jieh-Yung Lo arra kérte a Team Bondit, hogy változtassa meg a Whore of the Orient címét. Ha ennek nem tesz eleget, akkor az Emberi Jogi Bizottsághoz fordul a politikus.

A tanácsos úr egyébként nem hivatalos szerepben, hanem magánemberként kéri a Team Bondi csapatát arra, hogy változtassa meg a Whore of the Orient címét, s ha ennek nem tesz eleget, akkor az Emberi Jogi Bizottsághoz fordul. Jieh-Yung Lo egyébként maga is nagy játékos, az L.A. Noire nagy kedvence volt.

Az "Orient" szó csapta ki nála biztosítékot, nem is a "whore", ami ugye szajhát jelent. Az o betűs szó szerinte hasonlít az afro-amerikai közösség tagjait csúfoló n betűs szóra. Szerinte ez egy "19. századi faji-gyarmati koncepció és különösen sértő megjegyzésnek számít a közösségek idősebb tagjai körében", s Kína egyik sötét korszakára emlékeztet. Mindazonáltal "az ausztrál intézményeket ösztönözni kell a projektek finanszírozására és olyan kezdeményezéseket kell nyélbe ütni, amelyek ápolják a kölcsönös megértést és együttélést Ausztrália és Kína között".

A Screen New South Wales egyébként 200 ezer dolláros támogatást szavazott meg a Team Bondi játékának. A filmgyártó cég szóvivője hangsúlyozta, hogy a finanszírozott projektek tartalmába nem szólhatnak bele, illetve kiemelte, hogy a címben szereplő kifejezés Sanghaj történelmi becenevére utal, és nem reprezentálja a játék tartalmát.

A Whore of the Orientnek még nincs kiadója, a munkálatok eddig nyögvenyelősen haladtak, s a fejlesztőcsapat is majdnem lehúzta a rolót. Mindazonáltal bízunk a sikerben.

16.
16.
Ecneb
#15: Nem kötözködésül írom, de az én oldalamon, ha valaki 5. figyelmeztetés után is folytatja a szemét viselkedést, akkor IP cím alapján bannolom ki. Garantált, hogy az ilyen kis pöcsök, azt sem tudják, hogy mi az!
15.
15.
Juha
#14: Kibannonlják, beregel más néven és folytatja...
Amíg nem lehet valakit elzárással büntetni a neten való szemétgenerálásért, addig ők sem tudnak mit tenni.
13.
13.
MadDragon
Komolyan? Akkor ezzel az erővel Nigériát(angolul Niger) is beperelhetné. :P
11.
11.
dBLOOD
Inkább hoe-ra kéne (mint bros before hoes), az "átfogóbb"! :D
Amúgy megint az ausztrálok. Náluk gyakran van gond a játékokkal, kicsit olyanok mint a németek. Úgy emlékszem valamelyik játéknak volt egy kimondottan Ausztráliába szánt, "butított" verziója.
10.
10.
Ecneb
#9: +1, az egészben már csak az a szomorú, hogy nem jön vissza soha, hogy megnézze reagáltak-e a "hozzászólására". Ezért sem értem, miért nincs kibannolva.

A cikkgez csak annyit írnék, hogy szerintem szánalom, hogy milyen módszerrel kívánnak hírnevet keríteni a játéknak, mert nincs az az isten, hogy a címén valaki tényleg kiakadjon. Hasonló a dantes inferno féle "keresztény tüntetésre", amikor a játék és a sátán kapcsolata ellen tüntettek...
8.
8.
Dreadlox
nevezzék át akkor The Whore of the Orion-ra, el van intézve:D
7.
7.
Huntsman
Gondolom a "Paris of the East" címmel nem lett volna az úriembernek semmi baja... Attól hogy átneveznék, a tartalma még mindig ugyanarra emlékeztetné az embereket nem? Jól van ez a cím, ahogy van, a történelmet ne akarjuk már átírni! Érdekes sosem hallottam még európait bírósággal fenyegetőzni, mert a sötét középkort eleveníti meg egy játék. Szerintem ugyanaz. Mindenesetre ez a játék már nem lesz a nagy kedvence az biztos.

6.
6.
goblinfing
#4: do or do not, there is no try.
5.
5.
Sun9us
A politikailag korrektség újabb agyhalott áldozata.
3.
3.
markoci555
az kemény, rögtön mondtam, na a whore-val lesz gond, azt mik derülnek ki :)
jogosnak érzem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...