Xbox One - visszafele kompatibilitás a felhővel?

  • Írta: zoenn
  • 2013. szeptember 6.
  • Hír
Link másolása
Egy új konzol megjelenésével hamarjában felvetődik a visszafele kompatibilitás kérdése. A Microsoft nem zárkózik el attól a lehetőségtől, hogy a cloud segítségével oldaná meg az előző generációs játékok streamelését.

A Gamespot mikrofonvégre kapta a cég igazgatóját, Albert Penellót, aki elismerte, hogy a Microsoft számításba vette az a lehetőséget, hogy a konzol visszafele kompatibilitását az Azure cloud-szerverekkel oldaná meg. A redmondiaknak számos tervük van a felhővel, de részletekkel egyelőre nem szolgáltak.

Arra a kérdésre, miszerint a cloud megoldhatná-e a visszafele kompatibilitás kérdését, mégpedig a Sony Gaikai-technológiájához hasonlóan, határozottan igennel válaszolt Penello. Ez annyit jelent, hogy az Xbox 360-as címek egy külső szerveren futnának, a képet pedig streamelve kapnánk a konzolon keresztül.

De ne szaladjunk ennyire előre! Egyrészt azért, mivel a Microsoft még nem erősített meg semmit, másrészt elmondása szerint még ki kell találniuk, hogy ez mennyi időt vesz igénybe, milyen költségekkel jár és mennyire lesz élvezetes a technológia használata.

Kezdetben sem az Xbox One, sem pedig a PlayStation 4 nem támogatja a visszafele kompatibilitást. A Sony a Gaikai streaming-technológiát használja majd, de a funkció csak később élesedik. A Microsoft jelenlegi, hivatalos álláspontja az, hogy tartsuk meg az Xbox 360-at a régi játékok futtatásához, ám jó érzés tudni, hogy mindezt kiválthatja egyszer a cloud is. Köszönjük, akifourteen!

32.
32.
Yami
A cloud computingban látok fantáziát, de a cloud gaming még túl harmatos ahhoz, hogy valós alternatíva legyen.
Én mindkét cég helyében SoC-ot használtam volna a visszafelé kompatibilitáshoz.
31.
31.
Falcon
köszönöm a választ! így már képben vagyok:)
30.
30.
karneol81
#27: Mióta van a régi fatokban beépített wi-fi?
Hátulra tudsz csatlakoztatni perifériát.
26.
26.
karneol81
#23: System>System Settings>Network settings
24.
24.
#23: Nem kell kábel. Van rajt vezeték nélküli kapcsolat. Nekenm alapból kérte a LIVE-hoz, bem tudom, hol kell beállítani.
23.
23.
kopic
#22: Ertem, kosz. Es ehhez vmi kabel kene vagy mi ? Hogyan lehet ezt beallitani ?
22.
22.
#20: Wifire simán kapcsolódhatsz, ingyenes LIVE-val, de böngészni csak GOLD-dal tudsz rajta.
20.
20.
kopic
En, meg azt szeretnem toletek megkerdezni, hogy a regi tipusu x360 fat gepeknel meg lehet oldani a Wi-Fi hasznalatat ? Tamogatja vagy nem ?
19.
19.
Dontrip
#17: Nem lehet. De mostanában már nincs értelme Live nélkül használni az Xboxot és ez szerintem a One-ra is igaz lesz.
17.
17.
Falcon
lenne gy kérdésem!
nem tudja valaki hogy az internet böngészőt lehet gold tagság nélkül használni a live-on?
mert silver tagság is van ami ingyenes csak nem tudom hogy azon enged e böngészőt használni
16.
16.
totoszoro
#14: Sajnos olyan dolgok is állhatnak a háttérben h ha alapból benne lenne a One-ba az xbox 360 akkor gyakorlatilag mindenki aki one vesz az eladna a 360-át. Drasztikus leértékelődés lenne, több millió használt gép lenyomná az árakat és olcsón még az is venne aki az új bontatlanra esküszik. Nem beszélve a 360 prestigeről. Így ugye elfogják tudni 55-60 ezer forintért jövőre is mert vannak játékok amik csak ezen mennek.
15.
15.
Oldskoolgamer
De különben most olvasva korrekt álláspont az is hogy ha a régit akarsz akkor tartsd meg a régi konzolt ennyi. És valóban. Lehet kár is volt túlfilozofálnom.
14.
14.
Oldskoolgamer
Őszintén szólva ez a tipikus elbaltázott microsoft mentalitás hogy mindent csavarjunk meg ahogy tudunk hiszen felhő alapon globálisan sikeres már minden..Én tudom a PSX már 2000-ben is egy ős hardver volt de 94 távlatában is az egyszerűségben rejlett a jó felépítése de mind1 a PS2-nél pl megoldották hogy a régi PS fő CPU-ja mellékproci lett--> így natívan kompatibilis a régi játékokkal. Jó jó ma már többről van szó de nem igaz ha már van slim verzió gondolom picit átépítve már csak a hűtés miatt is akkor nem tudnak arra energiát fordítani hogy az am 2005-os hardvert zsugorítsák és egybeépítsék az Xbox One-al. De erre különben egy magyarázat van szerintem.. És most jönne mikor torkomnak esnek. Az Xbox technikai oldalról véve PC mint ahogy a classic is az volt. A PS2-őt meg pont ezért rohadt nehéz emulálni mert nem csak hasonlóan más utasításkészlet amit le kell fordítani x86-ra hanem mert mindezt még annál is bonyolultabb fordítani mivel a Playstation 2 hardvere egyike azon konzoloknak aminek belseje egyáltalán nem hasonlít felépítésileg egy PC-re. Segéd CPU-k sokasága. De amíg a M$ butuska ami addig a Sony meg japán még you dont say alapon is.
Ui: Nem vagyok platform szimpatizáns.
13.
13.
totoszoro
Nyilván tesztelni fogják milyen sávszélnél milyen minőség tárul eléd. Mi értelme lenne még egyszer megvenni a játékot h ha nem kapod ugyanazt minőséget. Ma napig játszok xbox 360-on a cod 2-vel meg a Halo Reach-el system link vagy online. Cod 2-ből 3db de megvenném One-ra is ha úgyanúgy futna; de nem tudom elképzelni h streamen egy fps 100%-ra ugyan azt adja.
Amúgy is ha már egyszer vagy esetemben 3x (Reach 2x) megvettem akkor kicsit rossz lenne újra fizetni érte. Jobb lenne ha lejátszaná aztán kész. Max azoknak lesz jó aki mondjuk a PS4-en végig tolja a Last of Us-t mert nem volt Ps3-a.

10.
10.
SLi
#3: napi üldözési mániás kretén kommentelő: pipa
9.
9.
Huntsman
Jaj ez egy akkora hülyeség mind a 2 cég részéről! Aki a régi játékokkal akar játszani az csinálja a régi konzolon! Nem kellene ezt túl bonyolítani.
Szemfényvesztés, ígérgetés az egész amúgyis, majd később jön a hír, hogy nem tudjuk megcsinálni mert túl bonyolult, meg sokba kerül, de azért kössz, hogy megvetted az új konzolt!
6.
6.
simon 555
#2: Ja persze:D
Abban mi lenne az üzlet? Sokáig fognak az emberek venni még PS3/X360-at az exkluzívjaik végett, ha a PS4/XO vinné az előzőgenerációból való konkurencia játékait akkor az emberek nem vennék tovább a régi gépeket.
5.
5.
karneol81
http://m.gamestar.hu/index.php?article_html=xbox-one-konzol-nfl-kinect-sport-foci&p=
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...