Minden idők legdrágább játéka a GTA V

  • Írta: zoenn
  • 2013. szeptember 9.
  • Biznisz
Link másolása
Lapértesülések szerint a videojátékok történelmében a Rockstar North produktumának fejlesztésére és marketingjére költöttek eddig a legtöbbet. De még a filmes szakmával is felveszi a versenyt.

A skót The Scotsman magazin osztott-szorzott, és arra jutott, hogy a Grand Theft Auto V minden idők legdrágábban megszületett játéka. A lap egyaránt figyelembe vett a fejlesztési és a marketingköltségeket, az összeg pedig 265 millió dollárra rúg. A Rockstar North alkotása tehát a piszkos anyagiak szempontjából is mérföldkőnek tekinthető.

A GTA V az eddigi csúcstartót, a Star Wars: The Old Republicot előzte meg, amelyet 200 millió dollárból raktak össze. Érdekesség, hogy az előző rész, a GTA IV "csupán" 100 milliójába fájt a Rockstarnak és a Take-Two-nak. Ha a mozifilmek költségeivel hasonlítjuk össze a játékot, akkor csak a Karib-tenger kalózai: A világ végén előzi meg, amit 300 millióból forgattak le, igaz, ebbe az összegbe nem tartoznak bele a marketingköltségek.

A lap úgy tudja, hogy a GTA V-öt eddig 2,5 millióan rendelték elő Xbox 360-ra és PS3-ra - rekorderrel van dolgunk. Ezzel egy időben befutott egy pár új artwork is a játékból, köszönhetően az utcai plakátoknak.


A Grand Theft Auto V szeptember 17-én jelenik meg.

140.
140.
sutgab
#129: Ez nem kellett volna leírnod...
139.
139.
gossy323
Warez vagy sem. Hmmm.
Ha tényleg azt kapnák az emberek, amit vesznek, akkor semmi szükség sem lenne a "tört, lopott, letöltött" játékokra. Ok, hogy 10e egy játék, de kapjak már valamit a pénzemért. Ne csak egy terméknevet. Szórakozásra költjük a pénzt, nem kaparós sorsjegyre.
Még mindig EA és Sega a jó példa.
- Mentrendszerűen ?tömegcikként érkeznek a játékok minden évben. A tömeggyártás fordítottan arányos a minőséggel.
- A játék kiadása napjáig előrendelt verziókhoz !plusz dolgokat adnak, aminek igenis benne kellene lennie a játékban már az első megjelenéstől.
- Ha a kiadó belátja, hogy szó szerint játszhatatlan a "terméke", akkor talán pár hónap múlva kiad hozzá egy javítást, amit ha a játék nem lenne sorozatosítva talán nem is kellene eszközölni. Ja és lehet, hogy sor se kerül a javításra, mivel a !következő részben majd kijavítják. Hát lol.
Nézzétek meg, hogy milyen szégyen a rome2tw. Vagy, hogy hová süllyedt az nfs széria. Szükség van-e a warezre? Nem. Viszont nem szükséges agyament módjára "előrendelgetni" sem. Steamen szinte minden nap akciók vannak. Kár az időt pazarolni a warezra.
- Előrendelem-e a gta5-öt?
Nem. Akármilyen nagy húzócím is lehet. ME3 és Duke elég volt.
- Megveszem-e majd később?
Később biztosan. Mivel hiányozni fog a GTA gyűjteményemből.
138.
138.
gossy323
#105: 28e huf -om bánta, de már lassan linux is elég játékokhoz steam támogatásnak köszönhetően. :) Nem muszáj feltétlenül windóz.
137.
137.
Piki68
Vagy nem crack-re kéne alapozni, hanem meg kéne venni a játékot... Bár manapság ez lehet, hogy túl nagy elvárás.
136.
136.
konczyka
Természetesen gamer pc-n és nem irodain...
135.
135.
konczyka
Az addig oké de a játékokat pc-n fejlesztik és nem xboxon psen vagy irodai pc-n.
134.
134.
higgadt
#133: A RADEON (khm AMD) és a GEFORCE (khm NVIDIA) azért annyira nem húzná le a rolót.
Egyrészt mindkét videokártya gyártó részlegnek ott vannak a munkára szánt kártyái másrészt az AMD szállítja jelenleg a PS és az XBOX APU-it is, ha jól tévedek.
Ha a nagy kiadók offolják a PC-t akkor lmax annyi történik, hogy lemondhatunk a sok casual szarról és a PC munkaeszközzé válik, aztán majd fireprokon nyomjuk a real time ray tracing indie autóversenyeket a munkaállomásokon :).
133.
133.
konczyka
Eleve az egész ipar menne a levesbe ha a kiadók offolják PC-t. Mert ha így lenne akkor a RADEON és a GEFORCE lehúzná a rolót és akár tetszik akár nem még az xbox- ps exklúzív játékok is pc-n készülnek el!
132.
132.
#108: Ha az lenne, a GK sem tesztelne warezt. Pedig mint tudjuk, született már nem egy-két tesztjük warez verzióból...
131.
131.
Stranger
#130: Ez tényleg csak egy trollkodás volt, kár bedőlni neki.
130.
130.
Jinbobo
#129: Menj a warezos troll blogba, neked szól!
129.
129.
SP4C3F0X
Alig várom már hogy jöjjön PC-re is és letöltsem! Remélem normális crack lesz hozzá, nem olyan himbálódzós ami először kijött a GTA4 hez!
126.
126.
higgadt
#124: akkor /off
végig lehet rohanni de ugye akkor acsikat bukod és nem láttál semmit, az a játék ami arra késztet, hogy végigrohanjak és semmit se nézzek meg amúgy sem megvevős. Plusz ugye azt mondtuk a gyártó által mondott játékidő 50%-a ha ennyi idő alatt végig lehet rohanni akkor a gyártó hazudott a hype szakaszban, meg is érdemli.
125.
125.
nukebomb
#121: http://hu.playstation.com/playstationstore/playstationplus-teljes-jatekok-probaja.html

majd ha vkinek PS4-e lesz, és online akar játszani, akkor úgyis előfizető lesz (mert muszáj), és élvezheti a többi között ezt a szolgáltatást is.
124.
124.
nukebomb
#123: mondjuk akkor úgy tudnám inkább elképzelni, hogy nem időlimit, hanem bizonyos fejezettel vagy küldetéssel bezárólag. mert hát végig is lehet rohanni egy játékon. :) de ez már tényleg off topic itt.
123.
123.
higgadt
#120: nem tudom amúgy miért lenne erős az 50% legalább a game 50%-a tuti jó lenne, szerintem minél több időt öltél bele korábban annál inkább motivált leszel, hogy most már befejezd. A mikro tranzos címek is ilyesmire építenek, ritka az, hogy valaki már az első nap elkezdjen költeni rá de pár hónap után általában megnyílnak a pénztárcák.
Sajnálom, hogy PC-re nem létezik a modell (régen voltak ilyesmi shareware próbálkozások nem tudom miért halt ki) pedig ott tényleg fontos lenne az említett gépigény miatt, főleg, hogy a pc tábor lassan ugyanúgy ketté oszlik mint a konzolos. Egy gyengébb intel/nvidia sokszor simán visz valamit amit egy erősebb amd/amd konfig nem (illetve élvezhetetlen minőségben), máskor meg fordítva. De ez már egy másik undorító téma amivel nagyon elkanyarodtunk az eredeti vonaltól.
122.
122.
higgadt
#120: mint ahogy én sem tudtam, sajnos a konzol kiesik a látómezőből nekem, elsősorban munka miatt kell a gép amin néha játszom, e mellé egy konzolra időből nem futja.
121.
121.
Makknyusz
#120: Ezt nem is tudtam, hogy így lehet egy órát tolni. Ez egy korrekt megoldás szerintem, kár, hogy csak előfizetőknek jár.
120.
120.
nukebomb
#98: PS Plus előfizetőként minden játék teljes verzióját tolhatod 1 órát. Létezik az üzleti modell, teljesen korrekt sztem. Azért az 50% kicsit erős lenne. Meg hát PS-en ugye nem azt nézed, hogy elviszi-e a vas.
119.
119.
nukebomb
#81: hát te mekkora egy majom vagy bazzegh...
118.
118.
kopic
117.
117.
kopic
#81: Nem kene altalanositanod baromarcu. -.- En peldaul a diakmunkabol szerzett penzembol veszem meg.....
116.
116.
higgadt
#108: Én pont arra próbáltam rávilágítani, hogy szerintem meg lehetne szüntetni. Méghozzá a kiadók szüntethetnék meg:
1. Időkorlátos demók, hogy ki lehessen próbálni a kész terméket annak minden aspektusával együtt (single, multi)
2. Jó minőségű játékok
3. Kész játékok és nem félkész optimalizálatlan bug halmazok (máig nem értem, hogy a gamer közösség így globálisan hogyan tudta magába olvasztani azt a gondolkodásmódot, hogy ha valamit évekig fejlesztenek akkor normális, hogy félkészen hányják elém)
4. Jó játékok amiket az adott idő korlát letelte után nem tudsz letenni hanem elő tőr belőled a birtoklási vágy

Mint írtam én sem támogatom de jelen pillanatban mégis milyen legális módon tudod a terméket kipróbálni? Megnézném, hogy valaki egy webshopból venne mondjuk autót az ott látható képek alapján aztán lesz amilyen lesz.

Valaki korábban írta, hogy a pizzát is előbb kifizeted aztán eszed, nos akkor hozzanak ki neked egy hideg pizzát ami félig nyers a tetején meg szánkázik egy rádobott nyers tojás és fizesd ki majd edd meg. Minden eladott termék esetében igaz, hogy amennyiben nem megfelelő minőségű vagy hibás terméket kaptál a pénzedért akkor vannak bizonyos jogaid, hogy ezt kompenzálhasd. Kivételt képeznek egyes monopol helyzetben lévő szolgáltatók és a játékpiac. Szerintem ez azért nincs teljesen rendben.
115.
115.
Extol
Valahogy sosem érdekelt hogy mi mennyiből készült el, kis csapatok is összehozhatnak remek dolgokat.
114.
114.
Lallerxy
Wareztól függetlenül úgy gondolom ha valakinek bármi megér annyit amennyibe kerül meg fogja adni az árát. Kik vagyunk mi, hogy eldöntsük más helyett kinek mi éri meg. Mindenki felhúzza az orrát, ha valaki megszólja, hogy "de marha vagy hogy ennyi pénzt adtál érte". Erre annyit lehet mondani, hogy de "nekem ez kellett". És ezzel nem lehet és kár is vitatkozni. Viszont felesleges korteskedni a warez mellett mert az csak nekünk egy áldott lehetőség még a fejlesztőknek inkább átok. Ha holnaptól senki nem vásárolna csak töltene elég hamar szegényessé válna a játékpiac. És ahogy többen leírták nem kell mindent azonnal a legdrágábban áron megvenni és lehet spórolni is. Ez teljesen igaz, mindenki tudja. Kis idő és több türelemmel olcsóbban is hozzájut az ember.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...