HWSW: Megérkeztek az új Surface tabletek

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 25.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft bemutatta Surface tableteinek következő generációját, valamint a hozzájuk érkező új kiegészítőket, melyek az között akkumulátoros billentyűzettől a dokkolóig számos újdonságot találunk.

A Surface 2, azaz a Surface RT “könnyebb, vékonyabb és gyorsabb” utódja. A Microsoft szerint az ARM alapú táblagép Tegra 4 processzorral, 1080p ClearType kijelzővel és a korábbi változatnál 25 százalékkal hosszabb, tíz órás üzemidővel bír videolejátszás során. Az ezüst színben is kapható készüléket teljes értékű USB 3.0 porttal is ellátták. A tablet Windows 8.1 RT operációs rendszerrel érkezik, amelyen az Outlook, a Word, Excel, OneNote és a PowerPoint szoftverek RT-s verziói is megtalálhatók. A készüléket megvásárló Skype felhasználók a szolgáltatás segítségével egy évig ingyen telefonálhatnak vezetékes számra több mint hatvan országba, és Skype Wi-Fi hozzáférést is kapnak. A Surface 2-höz továbbá két évig 200 gigabájt SkyDrive tárhely is társul. A Microsoft új készülékének 32 gigabájtos verziója 449 dollárért, 64 gigabájtos változata pedig 549 dolláros áron lesz megvásárolható az Egyesült Államokban.

Megújult a PC-erejű táblagép, a Surface Pro is. A Microsoft új zászlóshajója külsőre nem sokat változott, és a 10,6 hüvelykes tablet súlya is 900 gramm környékén maradt. A belsőt tekintve azonban a gyártó nem volt tétlen, a Microsoft szerint a készülék processzorteljesítménye összességében az előző generációhoz képest 20 százalékkal növekedett, grafikus teljesítmény tekintetében pedig 50 százalékos javulás tapasztalható. A tabletben egy Intel Core i5 Haswell processzor ketyeg, ami nem csak a teljesítményre garancia, hanem a vállalat szerint mintegy 60 százalékkal hosszabb üzemidővel is számolhatnak majd a felhasználók.

Többet olvasnál az új Surface-ekről? A HWSW-n megteheted!

15.
15.
Yami
#14: Mármint mihez képest magas? Mondok néhány hasonló felszereltségű gépet:

Sony Vaio Pro 11
Core i5 Haswell
128Gb SSD
4Gb DDR3
1300$ (Surface Pro 2 128Gb -1000$)

Acer S7
Core i5 Haswell
256Gb SSD
8Gb DDR3
1700$ (Surface Pro 2 256Gb -1300$)

Dell XPS 12
Core i5 Haswell
512Gb SSD
8Gb DDR3
2000$ (Surface Pro 2 512Gb -1800$)
14.
14.
salamon.andras77
#12: Most néztem róla a videót, nem volt igazam tényleg lehet rajta asztali alkalmazásokat futtatni. De az ára még mindig nagyon magas.
13.
13.
Yami
#11: Inkább te olvasd el mégegyszer... 2 verzió van:
Egy ARM-es Windows RT-vel és egy Core i5-ös teljes Windows-szal.
Utóbbira akár Linuxot is rakhatsz.
12.
12.
Yami
Én jelenleg egy Surface Pro-t nyúzok és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ez az új verzió is nagyon tetszik, szerintem jövő év elején be fogok ruházni az 512Gb-os verzióba.

#4, 5: Te most komolyan egy iPad-hez hasonlítottad?? Az gyerekeknek való. De most komolyan mit tudsz rajta csinálni? Netezhetsz vele a budin meg nyomhatod az Angry Birds-t?
Én a Surface-el virtuális gépeket futtatok, kódot szerkesztek és forgatok valamint hálózati szimulációkat futtatok. Mindezt akár reggel a buszon.
Ez a gép nem egy vacak iPad-el versenyzik hanem az ultrabookokkal. És ha azok árait megnézed, akkor bizony kifejezetten jól van árazva a cucc.
11.
11.
salamon.andras77
#9: Olvasd el a cikket mégegyszer: "A tablet Windows 8.1 RT operációs rendszerrel érkezik" Az kurvára nem a Pro verzió, és tudtommal asztali alkalmazás nem fut, csak a marketplaces appok.
10.
10.
EBR2000
#4: Sokkan több lehetőség van ebben mint egy androidban vagy egy hiper-szuper extra jó very zsír Apple termékben! Ezt kb mindenre lehet használni.

Ha lenne ennyi penzem beruháztam volna már az elsőre is de nincs... Pedig megéri az árát!
9.
9.
myrte
#4: Csak nézz szét árak terén a piacon. Amúgy a Surface 1 szériája 1000 dollárba került. Ami ár/érték arányban a legjobb.

Igen, ez nem csak ökörködésre való. Egy teljes értékű Windows 8 Pro fut rajta. Szuperál rajta a WoW is.
8.
8.
greenmelon
#7: IOS-re továbbra sincsenek teljes értékű, munkára fogható alkalmazások, ellentétben a Windows-zal. Kétezer dollár szerintem is sok érte, viszont ez legalább ökörködésen kívül másra is használható, ellentétben az ipadekkel, vagy az androidos tabokkal.
5.
5.
salamon.andras77
Most néztem még a Legdrágább retina kijelzős Ipad is max 240 ezer, ez a szar meg 420, és az Ipad tényleg kifogástalanul működik.
4.
4.
salamon.andras77
"Surface Pro 2 legolcsóbb konfigurációja 899 dollár lesz, ami erősebb hardverrel egészen 1799 dollárig kúszhat fel." HWSW.

MOST EZT KOMOLYAN GONDOLJÁK?! Ezeknek elgurult a gyógyszere..
1.
1.
Scoo
Inkább hozzanak össze egy irodai környezetben is rendesen működő, használható windows-t...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...