Megjelent a FIFA 14, itt a launch trailer

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 29.
  • Videó
Link másolása
Ha minden igaz, a FIFA-rajongók már mind a tévé előtt ülnek, csütörtök óta kapható ugyanis a FIFA 14. Ennek apropóján megnézhetitek a launch trailert, bónuszként pedig némi next-gen anyaggal készültünk.

A FIFA 14 minden fontosabb platformra elérhető, egyedül a Wii U maradt ki a szórásból, mint azt tudjuk. A játék launch trailere nem vállal sokat, a már jól ismert élőszereplős reklámot nézhetjük meg kicsit felturbózva.

Ráadásként álljon itt az Eurogamer Expo egyik előadásának felvétele, ami a FIFA 14 next-gen változatairól szól. Az EA Sports munkatársa alaposan kivesézi a játék újdonságait, ha végigülöd a félórás műsort, cserébe némi gameplay lesz a jutalmad.

33.
33.
KeXxX
jó a haja El Shaarawy-nak. Igazából én csak a hálóra vagyok kíváncsi, a 13-ban is tetszett de megnézném közelebbről is a "next-gen" hálót.
32.
32.
Henry82
#31: Ezzel teljes mértékben egyetértek, élőben csak a hangulat miatt érdemes meccset nézni, minden más tekintetben sokkal élvezhetőbb felvételről. Amikor életemben először kimentem egy meccset élőben megnézni, kb az volt a reakcióm mint Neked, lassúnak tűnt, darabosnak (pl amíg kint van a labda, vagy bármilyen okból áll a játék, nem visszajátszásokat nézünk ugye, hanem a kék eget, stb).

Viszont ez egy videojáték, amikor a PL topflight csapatok meccselnek, szeretnék kb olyan szintű futballt játszani a játékban, amilyet a Sky-on nézünk hétvégenként (gondolom Te is:), nem pedig hadirokkantak megsegítésére szervezett gálameccset Cantonaval meg Bobby Charltonnal :)

Talán nem annyira a realisztikusságra kéne törekedni, inkább egy pörgős, élvezhető játékot kéne csinálni, ahol nem abból áll a játékmenet, hogy félpercenként szitkozódunk, hogy a sztárjátékosoktól mi a rohadásért pattan el folyton a labda. Nem kell fociszimulátor, ezt élőben is akárki játszhatja, egy jó JÁTÉK kell.
31.
31.
Panda HUN
#30: Azért, ha élőben megnézel egy top-derbit (és most nem magyar bajnokira gondolok :) ) akkor látni fogod, hogy a tévé igencsak hozzátesz a játék sebességéhez. Nem értek hozzá de talán a kameraváltások, zoomolások miatt lehet. Amikor először láttam a Unitedet játszani a Wembleyben én is csak pislogtam...
30.
30.
Henry82
#29: Egyetértek, a nehézségi fokozat feljebb nyomásától nem fog jobban játszani az ellenfél, csak egyre több irreális dolog történik a pályán, nem is difficulty level-nek kéne hívni, hanem AI cheating-nek. Egyébként amit lehetett, tovább rontottak a 13-hoz képest, még kopárabb grafika, még lassabb, körülményesebb játékmenet, most úgy néz ki egy top derbi, mint egy jótékonysági meccs, amit 40-50 éves ex-csillagok játszanak. Ja nem, azok még mindig tudnak labdát kezelni.
Hozzátenném, csak a PC-s demót próbáltam ki, de nem hinném, hogy a teljes játék jobb lenne.
29.
29.
keiji maeda
#28: nana pont hogy a rövid passz is olyan nevetséges el se jut a játékosig ha meg el is jut olyan lagymatagul megy hogy anyám erősebben passzol és én azok a fifások közé tartozok akik használják a gombokat nyugi de mégis azt vettem észre hogy rengetegszer mozdulnék a labda irányába és leblokkol a játékos nem enged mozdulni . most nem azt mondom hogy nem fejlődőtt a fifa az előzőhöz képest de játékélménybe még mindig kötött és rengeteg mindent csal a gép egyszerűen a fokozatok állításával nem a gép jobb hanem jobban csal még mindig élvezhetetlen a játék
28.
28.
Panda HUN
#27: Azért azt sokan nem nézik meg a gombkiosztásnál, hogy van a labdakezelésre gomb + illik az analóg kart is a megfelelő irányba mozdítani a labda átvételnél... Csak azért írom, mert rengetegen még a 2005/06-os fifa szinten ragadtak, ahol a gép átvette/lekezelte a labdát helyetted. Ami még fontos tényező: a Fifák használják az analóg gombokat is + a 14-es verzió még full-assist beállítás mellett is megköveteli a passz irányának és erősségének a szabályozását. Értelem szerűen, ha 3 méterről hozzáb@szod a labdát a játékoshoz, akkor az el fog pattanni még egy Messi-től is... Rövid passzoknál érdemes a passz gombot finomam, lassan lenyomni... Ki kell tapasztalni, Jó játékot!
27.
27.
keiji maeda
#23: igen és milyen nevetséges hogy mindegy kivel vagy ha nem amatőr szinten játszol egy világklasszis c ronaldo vagy messi -től is ugy pattan el a labda hogy az nevetséges a gép meg mindegy milyen ismeretlen utolsó mexikói kis csapat 5 percig rugdosod a bokáját mire elveszed , piszkosúl illuzió romboló lett a játék.......
26.
26.
TheNick
#23: Nem tapadt a 13-ban sem a labda senkihez, sőt, világklasszis játékosoktól pattant el méterekre egy sima lapos passz.
25.
25.
Panda HUN
...és még több jelentősége lett a játékban. Egy kevésbé erős csapattal is van esélyed egy top csapat ellen, ha taktikusan játszol és ügyesen használod a támadás-védekezés "tolit". A védekezésben is láttam előrelépést, egy fizikálisabb védővel valóban tudsz "takarítani" a pontrúgások, állított helyzetek utáni tumultusban és még sorolhatnám a fejlesztéseket sokáig de ezt úgy is az veszi csak észre, aki az előző verzióba is sok játékórát ölt bele.
Egy szerkesztés gombot!
23.
23.
Panda HUN
Évröl-évre változik a FIFA, az idei verzió kijavította az 13-ban általam sokat kritizált hibákat (biztos rendszeresen belehalgattak a Live-partys anyázásaimba :D ), a labdakezelés sokkal valóságosabbak, nem tapad a labda a lábadhoz, a passzokat-még teljes assistnál is- irányítani, erősségét szabályozni kell, végre utol tudod érni a labdavezető játékost (persze ésszerű távolságból) a test-test elleni kontaktus még tovább lett finomítva
22.
22.
aRkye
Minél többet játszok vele, annál jobban észlelem a változásokat és meg kell hagyni, tetszik nagyon! Mind az új menürendszer, úgy a játszhatósága is. Ami leginkább tetszik, hogy nagyobbnak érzékelem a pályát és vérizzasztóbb a játék nehezebb szinten. Igazi sikerélmény amikor nyerek. Na jó, mindig a Hertha BSC-vel vagyok (a kedvenceim), s ők bizony nem Barca vagy Real szintűek.
Élvezem nagyon! Jól sikerült ez a rész!
20.
20.
petred
Nem unjátok már a 100. Fifát?
19.
19.
Dontrip
#16: Elcserélném, de akkor már két PS2-m lenne :D
18.
18.
kulabácsie
Azt mivel magyarázzátok,hogy a Fifa14 demója sokkal szebb,és élvezhetőbb,mint a végleges verzió ?
Én ezt az átbaszás netovábbjának nevezném.
Zsidrák EA,semmivel sem jobb mint az Activision.
17.
17.
Norbiii
Ja és a Fifa 14-ben 8még mindig a Wii-s verzió) Özil még mindig a Realban van. Ez mindent elmond.
16.
16.
Norbiii
#14: Igen-igen, igazad van Dontrip, de itt nem tértem ki az irányításra, meg semmire, csak arra, hogy szép. ::) Cseréld el velem a Xbox 360-ad, adok érte egy Ps2-öt, na? XD
15.
15.
greenmelon
Aki csak úgy "rugdosni" veszi a fifát annak aztán tényleg tök mindegy, hogy melyikkel játszik, de aki ténylegesen követi a focit annak azért elég zavaró, hogyha például a kedvenc csapata az öt évvel ezelőtti kerettel áll fel a játékban... Ezért adnak ki évente fifát és ezért veszik is.
14.
14.
Dontrip
#12: De azt is írtad, hogy nagyon szép a PS/Xbox verzió, gondolom Yanez erre írta! (Bocs hogy beleszólok :D)
13.
13.
Norbiii
#9: Köszönöm, na ezt nem tudtam. Akkor "érthető" bár hardver ide, hardver oda, ha a PES 13-at megtudták normálisan csinálni Wii-re (Wii hardveri képességeihez viszonyítva), akkor örült volna az ember, ha legalább ilyet kap a Wii-s Fifa 14-ben. Még a Ps2-nél is rosszabb, de még ezzel se lenne bajom, de az már elszomorít, hogy pl: beteszik Dzsudzsákot, és nem is hasonlít rá, tettek rá hogy mit adnak ki, csak hogy legyen valami. Ps-ön fogom tolni, ha lesz hozzá szerencsém, mert oké, hogy grafikailag nem egy mostani cucc, de a játékosokra ráismerni, nem pedig ilyen hülye ismeretlen fejeket tesznek be. Mind1, csak azt tudom tanácsolni, aki vásárolni akar egyet, az ezekkel számoljon. :)
12.
12.
Norbiii
#11: Ennek örülök Yanez, csak én nem erről beszéltem. Én a Fifa 13 Wii-s verziót hasonítottam össze a FifA 14-es Wii-s verzióval. És azt tettem hozzá, hogy jobban ráismerni a figurákra a Ps2-es Fifában (legalábbis a 13-ig ilyen volt).

A PES 13 Wii-n, sokkal szebb grafikailag, mint a Fifa. :) :)
11.
11.
Yanez
#1: Nem csak grafikailag van különbség! Mind a PES, mind pedig a FIFA is jócskán eltér játékmechanikailag a Wii-s verziótól.
10.
10.
Dontrip
Azért hülyeség, hogy évek óta nem fejlődik. Az utolsó Fifa amit megvettem a 11 volt. Most kipróbáltam a 13-at és a 14-et. Nem is a grafika fejlődött baromi sokat, hanem a fizika és az animációk lettek élethűbbek. Mondjuk évente szerintem sem éri meg megvenni.
9.
9.
comodore
#1
PS2, Wii, 3DS, mind mind Legacy Edition alcímmel jelentek meg.

Ez azt jelenti, hogy hozzá se nyúltak semmihez, csak az igazolásokat frissítették. ( Amit egy patch-be is el lehetett volna intézni ).
8.
8.
Norbiii
#5: Én mindig az új játékosok miatt várom, főleg a magyar játékosok miatt. Nekem megfelel a mostani színvonal: szép grafika, jó irányítás, legalábbis nekem ennyi jött le a játékról, abban az 1-2 órában amit játszottam vele. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...