Battlebox - atomerőművek NVIDIA módra

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 2.
  • Hardver
Link másolása
Ha nincs ló, jó lesz a szamár is, gondolta az NVIDIA: miután a hardvergyártó teljesen kiszorult a konzolpiacról, kénytelen volt alternatív megoldással előrukkolni, így születtek meg a Battlebox PC-k.

Az NVIDIA bemutatta a GeForce GTX Battleboxot: a márkajelzés adott célspecifikáció mentén épülő high-end gamer PC-ket takar, amiket a cég különböző gyártó- és viszonteladó-partnerek segítségével gyártat és terjeszt majd.

Ebből a modellből kifolyólag ugyan az egyes Battleboxok között lehetnek eltérések felépítés és ár szempontjából, bizonyos alapköveknek viszont mindegyik megfelel majd: a gépekbe SLI-be kötött GeForce GTX 780-as, illetve GTX Titan videokártyák kerülnek, Intel Core i7-es processzor (Haswell) és más high-end alkatrészek társaságában. A koncepcióban a 4K (3840 x 2160 pixeles) felbontású játékélmény támogatása is főszerepet kap.

Érdekességként:

Már az első modellek is szemügyre vehetők, a Chillblast-féle Fusion Battlebox például 4800 dollárba kerül, a Maingear Shiftje pedig már 2300 dollártól elérhető. Nem olcsó mulatság, na!

32.
32.
Kleppi
#25: meginkább ps4 meg xbox one. :DDD
31.
31.
Kleppi
#25: de ők nem ezt mondják hogy így nincs pénz vagy úgy nincs pénz :DDD
30.
30.
Northlorien
#22: Meglepodsz mennyien hasznalnak gamer kartyakat, a quadrok es a firepro-k helyett. A workstationok pedig csak siman tularazottak, negyed annyi teljesitmennyel, mintha gamer alapokon lennenek - letesztelve tobb gepen, tobb konfiggal. 3D-ben proci szamol tobbnyire, ahol meg nem ott szinte mindegy, a quadro meg a GTX kozotti kulonbseg meg az hogy a quadro tud 10 bitet a gtx meg 8-at. Viszont negyed annyiert veszel olyan cuccot amivel kitudod rakni az anyagodat kontrol monitorra 10 bitben, akkor meg minek. A Titan kartyak nagyon brutallisak, szinkorrekciohoz ez lenne az alom konfiguracio - ha 4k-ban szeretned csinalni, zokkenomentesen - viszont jatszani valoban overkill... amugy meg nem beszelve, a quadro tularazas a legnagyobb vicc az nvidianal, nem ez a gep...
27.
27.
5e dollárért biztos jól fog fogyni az X1 és a PS4 ellenében. kretének :D
26.
26.
Cooper911
Ez olyan mint a Lambo meg a Ferrari. Lehet azt mondani hogy mekkora marhaság olyat venni annyi pénzből van aki egy életen át elél meg hány normál autót lehetne kapni az árán, mégis fogynak szépen azok a kocsik is.
Az Nvidia egyszerüen csak a piac másik végére gyárt most hardvert. Nyilván a piackutatóikat és a cégvezetőiket sem a mezőről szalajtották, ha nem látnának ebben lehetőséget akkor nem gyártanának ilyet. Márpedig nekik erre nagyobb rálátásuk van mint nekünk usereknek.
25.
25.
crashpipi
#23: Ez baromság. :D Ott sincs kolbászból a kerítés.
24.
24.
TYROK
lol..XD minek ilyen config...nekem csak egy core i5 2500k-m vn asus hd6870el..60GB-os samsung sdd-vel meg 8 GB hyperx rammal és tökéletesen fut miden ultrán..ez az nvidia cucc még teljesen fölösleges egyenlőre..
23.
23.
Kleppi
Magyarok:"ez kurva drága","mi ez áhhh soha nem fogom megvenni"
Amerikaiak:"anyu adjál egy kis pénzt fejleszteni a gépemet,köszi","hmm ez tök olcsó egy ilyen konfighoz képest"
Kb..ez így van.
22.
22.
golgotha
És ez minek? Játszani? ugyanmár...workstationnek meg más szelek fújnak akkor nvidiaquadro lenne, nálunk az irodában a workstationben van egy ati firepro w9000, az az egy kártya annyiba kerül mind ez az egész cucc, de az legalább pénzt termel. Ezt viszont a kutya se fogja venni.
21.
21.
kristof97
#17: A PS4 inkább 100k külföldön (átszámítva) nálunk 125k, de itt az NVidianak nem érné meg áron alul adnia (mint a konzolokat), mivel itt neki a hardverrel kell keresni, mivel ez nem egy külön platform lesz, amire majd jönnek még a játékok. A Battleboxról: Konkrétan én is tudnék egy ilyen "fost" csinálni, mivel össze tudok szerelni egy gépet, nem kell ehhez grafikuschip gyártó cégnek lenni. E helyett kezdhetnének fejleszteni egy olyan architechtúrát, ami egy picit is felvenné a versenyt az AMD GCN architechtúrájával, mivel a mostani az semmi a pirosakéhoz képest. A Mentle-nek legalább van értelme (nem is kevés), de ennek semmi.
20.
20.
Ecneb
Én ott döbbenek csal le, hogy hova kéne ilyen erősségű cucc? Negyed ennyivel is simán, ismétlem SIMÁN elfutna minden játék maxon!
19.
19.
Stranger
#17: Ez után tényleg csak egy nagyon szűk réteg érdeklődhet. Akinek van egy 300cm-es 3millás TV-je az szívesen kipróbálja gondolom, hogy milyen 4K-ban játszani. De ennyi...
Amúgy ha a 4800 dolláros gépben van 3db Titan akkor árra végülis így jön ki. 280ezer*3 és gondolom a többi cucc is fullos.
18.
18.
crashpipi
#17: Külföldön is annyira jön be a tehetőseknek, mint itt... ebből nem sok profitjuk lesz. :D
17.
17.
felegyi
Kiszorultak a konzol piacról, erre meg összedobnak minden szart és a végára 1milla... amikor egy PS4-nek saccra 85k... whoooow, mekkkkkkora üzleti érzékük van, ahhoz hogy ne termeljenek profitot! Ez esetleg úgy érné meg nekik ha áron alul adnák, legalább megérje rá kiadni saccra 500-700k -t, de akkor is kurvadrága! Külföldön a tehetőseknek bejön a cucc, nem téma... de ott is inkább már konzol!
12.
12.
zuzo1
#11: valszeg nem magyarországra szánták, ne félj máshol meg tudják fizetni :-)
11.
11.
NECROMORPH
Ez már nevetséges... Kinek van 5000 dollárja egy szemét számítógépre a mai világban, amikor a "nagy válság" hatására rengeteg ember még a házát is elveszíti?! Komolyan...ezt nem értem. A másik oldal meg; nem elég kicsengetni ezt az őrületes pénzt, amellett még a villanyszámla is igen csak megnövekszik. 5 év múlva meg ilyen gépeket árulnak majd a teszkóban, mert annyira semmit érő lesz, olyan gyorsan fejlődik minden ezen a téren. Ez csak a gazdag ficsúroknak lesz majd jó, hogy tudjanak mire vagánykodni. Arra törekednének inkább, hogy minél kevesebb áramhasználattal nyerjenek minél nagyobb teljesítményt....ja, csak az már nehéz.
7.
7.
medson
Abban a minutumban cseszné le a biztosítékot amikor megnyomom a bekapcs gombot :D
6.
6.
crashpipi
#5: Leszámítva, hogy hozzánk az 500 dolláros játékszer 160.000-ért jön be, a 400-as meg 125-ért, akkor ez az 1 millás jó esetben is 1,4 milla sajna. :S
5.
5.
mdr88
Ha aszt veszem, hogy ez itt :
http://www.youtube.com/watch?v=DhjyzfCH3eM
1,300,000 erősen gyengülő magyar forintba került legutóbb amikor ránéztem, akkor az a $4800 (1,000,000 HUF) nem is tűnik soknak :)
4.
4.
crashpipi
#3: Ez szerintem gyenge eresztés arra. Ennyi ilyen árú vasat összedugdosni, nem nagy kaland, csupán pénz kérdése. A másik meg, hogy nem is kifizetődő, mert ha jön egy generációváltás, ez úgy értéktelenedik el, hogy nem lesz jó csak a villanyórát pörgetni 120 fps-el. Inkább csináltak volna egy vga kártyát, ami önmagában tol ennyit, vagy raktak volna össze egy olyan "drivert", ami mondjuk 2 db középkategóriás vga-val tud olyan tempót, amire felkaphatná a fejét a nagyközönség. (válaszul a Mantle-re)
3.
3.
fojesz
#2: Nem is ez a lényeg. Hanem, hogy lehessen mellett verni, hogy "mekkora gamer-mentorok vagyunk".
2.
2.
crashpipi
"miután a hardvergyártó teljesen kiszorult a konzolpiacról, kénytelen volt alternatív megoldással előrukkolni" --> Mire??? :D
Ez az alternatív megoldás ritka lesz még a kinti háztartásokban is.
1.
1.
markoci555
4800... ha lesznek unokáim, ők már megtudják venni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...