Frissítve: Befutott a Watch Dogs gépigénye

  • Írta: zoenn
  • 2013. október 3.
  • Gépigény
Link másolása
Bizony, jól olvastátok: a Ubisoft elárulta a Watch Dogs PC-s rendszerkövetelményeit. Nagy meglepetés nem ért minket, a maximális látványhoz bivalyerős konfigurációs szükséges. De a minimum gépigény nem vészes.

A Ubisoft nem hagyja tovább bizonytalanságban a PC-tulajokat, a Uplay oldalán megerősítette a Watch Dogs gépigényét. A kétmagos processzorok ideje lejárt, mindenképpen négymagos CPU kell ahhoz, hogy a hackelős cím egyáltalán elinduljon.

Az alapok

  • Operációs rendszer: Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) vagy Windows 8. Mindenképpen 64 bites rendszer szükséges.
  • DVD-ROM: DVD-ROM Dual Layer
  • Merevlemez: 20 GB
  • Hang: DirectX 9.0c-kompatibilis hangkártya a legfrissebb meghajtókkal
  • Internet: szélessávú internetkapcsolat a multiplayerhez


Minimális rendszerkövetelmények

  • GPU: DirectX 11 grafikus kártya 1 GB video-RAM-mal
  • CPU: négymagos
  • RAM: 4 GB


Első példa: NVIDIA GTX 460 GPU és Intel Core2 Quad Q6600 CPU.

Második példa: AMD Radeon HD 5770 GPU és AMD Phenom X4 9750 CPU.


Ajánlott rendszerkövetelmények

  • GPU: DirectX 11 grafikus kártya 2 GB video-RAM-mal
  • CPU: nyolcmagos
  • RAM: 8GB


Első példa: NVIDIA GTX 560 Ti GPU és Intel Core i7-3770 CPU

Második példa: AMD Radeon HD 7850 GPU és AMD FX-8350 nyolcmagos CPU


Ultra rendszerkövetelmények

  • GPU: Viszonylag új DirectX 11 grafikus kártya 2 GB video-RAM-mal vagy többel
  • CPU: Nyolc mag vagy több
  • RAM: 8 GB vagy több


Első példa: NVIDIA GTX 670 GPU és Intel Core i7-3930K CPU

Második példa: AMD Radeon HD 7970 GPU és AMD FX-9370 nyolcmagos CPU


A Watch Dogs november 22-én jelenik meg. Köszönjük, DON GONDOCS!

Update! A Ubisoft a Twitteren üzente meg, hogy a fenti leírás nem hivatalos és nem is végleges. A pontos infókat hamarosan megkapjuk - az ígéretek szerint alacsonyabb lesz a gépigény.

84.
84.
zsoze
#83: Ha nem mersz kiállni a saját véleményedért egy nagyon alamuszi ember vagy.
NEM te fogod megszabni ki hová írhat a fórumozásnak nem ez a miértje.
A vulgáris megnyilvánulásaid meg egyszerűen hát mit is mondjak eléggé fantáziátlanok. Mégis köszönöm a (gondolom) építőnek szánt kritikát.
83.
83.
#80: Javaslok egy nevvaltast csozéra, te szerencsetlen.
Mit koszonsz?
Szerintem masok neveben is beszelek amikor azt mondom, hogy tele van a tokunk a kozolos bofogesekkel a pc-s hireknel.
Huzzal a zivataros fa@ba, konzolod ele re#kazni nyomorult, suttyo....
82.
82.
spidey
Ultra "nyolc mag vagy több"
Még nincs április 1.
81.
81.
Davidveteran
80.
80.
zsoze
#79: Még jó ,hogy nem te szabod meg ki hová mit írjon. Érő olvasás 1es üljön le köszönöm.
79.
79.
#77: Mar bocs de megint ki kezdte.
Egy pc-s hir.
Erre a #75 dkjq pocsarc (aki dolgozzon konzolon), ideokadik egy ilyet, te meg leirod, ,hogy seggseg a pc-konzol haboru, erre folytatod.
Nekem tunik ugy hogy igazabol a konzolosokat frusztralja valami?
Menjetek a faszomba konzolos hirekhez.
78.
78.
zsoze
#75: vagyis Xboxone tehát X0
77.
77.
zsoze
Miért nem lepődök meg ezen a Konzol vs PC háborún akkora seggség ezen vitatkozni ,hogy nem hiszem el. A lényeg akinek van pénze az PC re költ mert van rá fölösleges zs-je amiből folyamatosan lehet fejleszteni, aki csak gammázni akar az meg megveszi a konzolt berakja a sarokba és élvezi pont leszarja ,hogy lehetne szebb is a játék magáért az élvezetért játszik persze ezt csinálja a pc-s is csak mindíg egy kicsivel többet akar kighozni a gépből mert MEGTEHETI mert lehet cserélgetni ha a konzolok is ilyenek lennének ,hogy mondjuk kicsit xtra ramot lehetne bele venni mindenki megvenné ez csak példa volt.

Szerintem hagyjuk a témát emberek és vásároljon mindenki azt amit akar ,de legfőbb képpen a játékokat mert így támogatjuk a szórakozásunkat :)
76.
76.
Dark_Temptation
a gépigény kamu volt. ez az igazi: CPU: 2400 MHz, RAM: 4096 MB, VGA: 1024 MB, HDD: 20 GB
75.
75.
rendszerkövetelmény: X1, PS4 :)
74.
74.
#72: Megelzoztel ;)
De megnyugtat, hogy mas is at lat a szitan....
73.
73.
#68: Igen es ha beszartak akkor mi van? Ha fos a port attol, hogy beszartak optimalizalodik a jatek?
Egyszeruen arrol van szo, hogy vagy:
1 Valami kreten ujsagironak poenbol odaloktek valamit aki meg keszpenznek vette mivel hulye.
Ezert ujsagiro.
2 A max payne 3 nal alkalmazott marketing fogas. Ez a gerilla marketing egy formaja mivel amig nincs hivatalos gepigeny minden hulye ezen hoborog.
Ezzel folyamatosan forron tartva a jatekot. Ingyen reklam, semmit se kell csinalni a barmok elvegzik a "piszkos munkat".
A max payne 3 megjelenese elott par hettel ugyanezt eljatszottak masok.
Ez meg nem hogy nem hivatalos gepigeny, hanem akkora kamu mint ide lachaza.
72.
72.
kingpeachy
Nem igaz, hogy még mindig van aki bedől az ilyeneknek...Annyi játéknál elsütötték már ezt a kiszivárgott kamu gépigény mizériát. Két dolgot tudok elképzelni: Az egyik, hogy a konkurens cég pl: Rockstar próbálja elriasztani a pc-s emberkéket a watch dogstól. A másik, hogy maga az Ubisoft talál ki már kínjába valamit, csak hogy beszéljenek a játékról. Mindkettő szánalmas, ha igaz:)
71.
71.
crashpipi
#67: Ha elolvastad volna, rájöttél volna magadtól. Két kommentre reagáltam, semmi több.

#69. +1 ;)
70.
70.
Gora
négy magos, ak marad a 360-as verzió :D
69.
69.
greenmelon
#67: A te kommentednek aztán tényleg sokkal több értelme volt, tényleg...
68.
68.
GegeWarrior
Gondolom besz*rtak, hogy azért nem mindenkinek van 8magos procija :P Sőt!
Na kíváncsi leszek mit adnak meg!
67.
67.
Edy92
#65: Még is mi a francért kellett teleoffold ? Hogy jön ez ide? Jól vagy?
66.
66.
crashpipi
#65: A 2. válasz az 63-as lenne csak fáradt vok még. :)
65.
65.
crashpipi
#62 Szerintem rajtam kívül mások is vannak úgy, hogy nem azért érdekli őket a gépigény, mert olyan konfigurációjuk volna, amin a program elindulása is kérdéses, hanem mert én például inkább nem játszom PC-n egy játékkal, ha az nem fut megfelelően medium-high közötti beállításokkal full HD-ban, hanem inkább kivárom a köv. gépfejlesztésem. Úgy vagyok vele, hogy kb. ez az a szint, amit a játék készítői megálmodtak, ez az az állapot, amikor azt az élményt kapom, amit szántak a játékosoknak. A magasabb nem indokolt, viszont az alacsonyabb csak kompromisszumokról szól.

#54 Amiket hátránynak írtál, az az előző generáció gyermekbetegségei. Már kinőtték, nem lesznek. Szereztek a 8 év alatt annyi tapasztalatot és fejlődött annyit a gyártástechnológia, plusz nem egyedi alkatrészekből állnak az új gépek, hogy ezektől butaság volna tartani.
Az meg, hogy fat vagy slim érdekel valakit? A két gép között annyi lesz a különbség, hogy a gyártástechnológiából adódóan csökken a méret és a fogyasztás. Szerintem senki nem cserélt még le konzolt szín, méret vagy 30%-os fogyasztás csökkentés miatt. :)
A tv vásárláson már túl vok. Tisztában vok vele, hogy ott is a méret a lényeg és mindig van mit überelni, de én már a 360-on is egy 102 centis ledes Samun gémelek (2013-as modell), ami egy 4x5-ös szobában épp elegendő. Néha még a pc-m is átcuccolom, ha több szabadidőm van, mert a 24-es monitorom már kicsi mellette. :)
Idén nincs jobb döntés a PS4 vásárlásnál. Ahogy írtad is, 2 év múlva is az lesz a belsejében, mint most, de két évig a toppot fogja képviselni a játékok között. És a jövőre érkező exklúzívoknak köszönhetően fog akkora pofont kapni megint a pc, mint 2005-6-ban, hogy annak hatására fog rohamosan fejlődni. A most általatok emlegetett top VGA-ák eltűnnek a süllyesztően/ergo kidobott pénz lesz mind. És nem azért, mert eltűnik a brutális teljesítményük, hanem mert jön a generációváltás a vga-knál. Jön az új DirectX, mert csak azzal tudják majd a pc-k felvenni a versenyt az új konzolokkal és akkor a régi vga-k már számos új effektet meg sem tudnak majd jeleníteni. (anélkül persze a sebességre valószínűleg nem lesz panasz, de azt én nem akarom. Lásd korábbról, amikor egy játék elindult DX11-el és DX9-el is... Nem mindegy.)
Ha nem ész nélkül szórja az ember a pénzt, mert megteheti, most nem szabad ilyen árú vga-t venni. Ha megteszed, a pc-dre elvert 120 ezer töredékét sem fogja érni egy év múlva, míg a PS4 valószínűleg ugyanannyit fog érni és ugyanúgy full grafikával játszol majd.
A mostani pc-m se sz.r, csak már nem fut minden új gém fullon. Én is tervezem, hogy fejlesztem, de kicsit okosabban, mint eddig, mert most van 1-2 megérzésem és kivárok. Nemrég sikerült átvennem egy megszorult barátomtól az ASUS Formula Z deszkáját, amibe ha úgy adódna be tudnék dugni még egy HD7870 OC (2GB DDR5)-t is, amit ha minden jól megy, az év elején az első negyedéves prémcsiből szeretnék is beadagolni az asszonynak. Ez csak egy középkategóriás kari, de nagyon bízom az AMD-ben. Nagyon jól megy a szekér és így hogy az Nvidia kiszorult a konzolbizniszből, nyeregben lesznek minden téren. Úgy hiszem az idei év Tomb Raideres TressFX mizériája sem szólt semmi másról, csak egy kis erőfitogtatásról. Csináltak egy új effektet, ami valljuk be, nem sok semmire volt jó, max arra, hogy térdre kényszerítette a konkurencia vga-it. :) Most mindkét konzol magját ők adják! Nekik lesz a legkönnyebb a pc-s verziókra portolni a dolgokat, mert pontosan tudják, hogy egy új vga-val is melyik irányba kell indulniuk, míg az Nvidia csak várhat a lehetőségekre és utólag javíthatja a saját vasukon nem ideálisan futó AMD-s effekteket. Fognak futni, csak a játékok megjelenésekor jön a cumi, az elégedetlenkedés és a későbbi javítást követően is nagyságrendekkel több erőforrás árán fogják hozni a Geforce-ok a kívánt effekteket. Ezen sincs mit vitatkozni. Csodák nincsenek.
A másik dolog ami miatt bizalmat szavazok 2 db középkategóriás karinak, az a Mantle. Valami készül... ami jó. :)
A játékgyűjtés mindenkinek szíve joga, csak akkor senki ne hozza fel ellenérvként, hogy milyen drága! (mert nem az!) Nálam 360-ra csak olyan játékok vannak itthon, amikkel 2-en tudunk marhulni a haverokkal, ha feljönnek sörözni. (Fifa, Forza, DOA, Tekken, stb., meg digitális formában vagy 300 giga olyan játék, amik épp akciósak voltak bizonyos időszakokban. Amiket teljes áron vettem és toltam végig a megjelenéskor, de eladtam őket és csak fél vagy 3-ad áron szereztem be őket a gyűjteménybe később.) A másik meg, hogy a single player játékokat végigjátszás után én speciel az életbe nem venném mégegyszer elő, vagyis mind porfogó. Család/meló mellett nincs annyi szabadidőm, hogy régi játékokkal múlassam az időt, amikor annyi új megjelenés van minden éven, hogy azokat sem tudom mindet végigjátszani, mert egyszerűen képtelenség...
64.
64.
Blackhard89
Ez szerintem egy nagy baromság vagy ha igaz akkor az amd procikra vonatkozik. Egy i7 3770K egy gtx 770 videokártyával ki kéne szarni ezt a játékot. Simán menni kell neki ultrába vagy ha nem akkor ennyi beszoptuk az új generációt. Ez csak azért dühit engem egy kicsit mert eddig nekem még nem mutattak olyant grafikát az új játékok hogy ezt meglehessen érteni.
63.
63.
MaximumGame
#54: Már bocs, de ennek a Konzolos vacaknak is van hátránya...
Piros ledes , Zöld Ledes, Hupikék ledes, Melegszik a konzol, viheted vissza...
Kijön a sima PS4... Utána Slim változat, Fat változat... Ultra Slim... Ultra hűvös
Akkor ez a baja az a baja... viheted vissza! 120ezer lesz a PS4 + egy jó TV 150-200ezer... Igen én nem a leárazott TV-re gondolok ami 2éves generáció, és a buta hülye emberekre, rábeszélik... ez alsó hangon 300-320ezer forint... 1 játék 15ezer
Igen azt eltudod adni, amíg nem kötik a PS4 hez és Xbox One hoz...
1-2év max és a PS4 és Xbox One belseje marad ugyan az... a PC nél már 6 mag lesz a minimum... és 3GB VGA az alap.... A Grafika meg maga az utca...
Konzol sose fogja megérni... igazán... 300k ból meg elég jó gamer gépet össze tudsz rakni :) ha évi 20-30k hozzáköltesz... és nem kell játékonként 3k buknod...

Én amit megveszek azt nem adom el... nem mert szarom a pénzt...
Csak engem még 5év múlva is érdekel, hogy a polcon legyen...

Bocs az esetleges sok hibáért :D
62.
62.
SP4C3F0X
Nem kell befosni, egy átlag gépen is elfut majd, csak lejjebb kell venni a részletességből. Emlékszek a Crysis 1-et is végigtoltam Low-ban majd az új géppel ultrán aztán egy dekával nem adott több játékélményt. Oké az első 10 percben szép, de miután hozzászoksz már nem is nagy szám.
61.
61.
BryceHUN
Nem hivatalos a Watch_Dogs gépigénye!
http://www.dsogaming.com/news/ubisofts-tech-director-watch-dogs-pc-specs-not-official-to-be-revealed-soon-lower-than-previous/
59.
59.
crashpipi
Én arra utaltam, hogy most semmiképp sem éri meg a pc-be sok lóvét ölni, mert jövő év elejétől szerintem új szelek fognak fújni. Generációváltások jönnek majd... Most ki kell várni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...