Kutatás az MMORPG-játékosok szokásairól

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 10.
  • Hír
Link másolása
Fromann Richárd folytatja küldetését, harmadik éve kérdezi meg az MMORPG-játékosokat a szokásaikról. Tavaly több mint kétezren töltötték ki a kérdőívét, ennek az eredményeit is elolvashatjátok!

Fromann Richárd 2011-ben vágott bele kutatásába, amiben az MMORPG-játékosokat, illetve kontrollcsoportként más multiplayer játékok és az asztali szerepjátékok rajongóit is a szokásaikról kérdezi. A Gamekapcson minden évben megjelent az aktuális kérdőív, sok olvasónk segített Richárdnak.

Most két fontos fejlemény van az ügyben. Egyrészt lindult a kutatás harmadik fejezete, amit ide (vagy a lenti, kiemelt linkre) kattintva érhetsz el. Csatoljuk Richárd bemutatkozó szövegét is:

"Kedves Játékos!
 Az ELTE Szociológia Doktori Iskola PhD-hallgatója vagyok, ésegy olyan kutatáshoz kérném a segítségedet, amelyben elsősorban a sokszereplősonline szerepjátékosok (MMORPG) világát szeretném minél jobban megismerni, dekontrollcsoportként az ún. MULTIPLAYER játékosok és az asztali szerepjátékok(RPG) játékosai is nagyon fontosak ebben a felmérésben. Eddig több mint 10.000játékos kérte az eredmények bemutatását. A kutatással kapcsolatos összesinformációt, eredményeket és még sok-sok érdekességet találhatsz a megújult honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Ha idén (is) szeretnél a JátékosLét kutatásban részt venni,és jelenleg AKTÍV (multiplayer, MMORPG vagy RPG) játékos vagy, akkor kérlek,töltsd ki ezt a 2013. évi kérdőívet, mely csupán kb. 10-15 percet vesz igénybe.Nagy örömmel venném, ha válaszaiddal hozzájárulnál ezen kutatáseredményességéhez.

Köszönettel: Fromann Richárd"

Segítek, és kitöltöm a kérdőívet!

További érdekességként közzétették a 2012-es eredményeket is, ha szívesen bogarászol efféle kutatásokat, és szeretnéd látni, mit válaszoltak a többiek, kattints ide!

7.
7.
Birkazoli
#6: A korábbiak is mindig kb ilyen hosszúak voltak, csak akkor oldalakra voltak tömörítve.
6.
6.
AnimeWarlord
Egy kérdőív ne legyen túl hosszú ! Akik ilyen teszteket kreálnak, ezt minimum tudni kéne...
3.
3.
pimpa25
#2: Ez pedig azért vicces,mert...?
2.
2.
dBLOOD
Haha Nőtlen 44%, szüleivel él 46% :D
1.
1.
Ricardo
Sziasztok! A JátékosLét kutatás vezetőjeként, a kérdőív szerkesztőjeként NAGYON KÖSZÖNÖM a segítségeteket, a kitöltéseket; és természetesen külön köszönet a GameKapocs szerkesztőségének is! köszönettel: Richárd
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...