Az Activision irigy a GTA V sikerére

  • Írta: zoenn
  • 2013. október 17.
  • Hír
Link másolása
A kiadó azt reméli, hogy visszaszerezheti a legkeresettebb videojáték rekordját a Grand Theft Auto V-től - a címet eddig a Call of Duty-sorozat birtokolta. A legesélyesebb trónkövetelő a Call of Duty: Ghosts.

A legkeresettebb és legjobban fogyó videojáték rekordját a múlt hónapban megjelent Grand Theft Auto V tartja. Az Activision azt reméli, hogy a Rockstar játéka nem sokáig csücsül a trónon, bízik benne, hogy a Call of Duty: Ghosts visszaszerezheti ezt a címet.

A GTA V három nap alatt egymilliárd dollár bevételre tett szert, ami abszolút rekord, a korábbi csúcstartó a tavaly megjelent Call of Duty: Black Ops 2 volt - az a játék tizenöt nap alatt kapart össze ekkora összeget.

Az Activision brit márkamenedzsere, Kevin Flynn gratulált a Rockstar csapatának, de bízik benne, hogy visszaszerezhetik az elsőséget. Az Activision Publishing vezérigazgatója, Eric Hirshberg szerint is van hely a Call of Duty: Ghostsnak a GTA V mellett, a legnagyobb kasszasikerek közt idén. Ha az emberek csak pár játékra adnak pénzt 2013-ban, szeretné, hogy azokba a Call of Duty is beletartozzon.

A Call of Duty: Ghosts november ötödikén jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra és Wii U-ra. A next-gen verziók pár héttel később landolnak.

61.
61.
Spider925
#25: a codnál is van "premium edition" csak utána kéne járnod.

Akik pedig az "évente dobálják ki". igen valahol igazatok van,hogy túl sűrűn jön ki új cod. ez teljes mértékben az activision hibája, DE!
többek közt azért van így mert 2 (KETTŐ) fejlesztő csapat dolgozik rajta. Az Infinity Wards és a Treyarc. Felváltva dobálják ki a codokat, Az MW széria az Iw munkája, a BO az meg Trey-es.
Csak a mihez tartás végett :)
60.
60.
Grabowsky30+
Marha egyszerűen lehetne a codból minőségibb játékot csinálni nem kell megvenni a következő részét, ne féljetek utána biztosan jobb lenne több lenne stb. Amíg veszik mint a cukrot ebből jobb játék biztos nem lesz, megkapjuk a jól bevált séma szerinti codot! GTA meg marha jól sikerült magával ragadó cucc ami talán az első mwnek sikerült, csak aztán lenyúzták szegény rókát egy párszor!
58.
58.
Ghost26Dave
Ott aTitanfall na hoppá
57.
57.
sutgab
Ki az aki az új CoD-ot megveszi? Ugyan az mint az előző 50. Semmi újat nem hoz. Az Infinity Ward miért nem tud kitalálni valami új címet?
56.
56.
BrendOoN
A GTA IV 2008-ban jelent meg. Öt év telt el és adták ki a következő részt. Érthető, hogy ennyien vették meg. Azt se szabad elfelejteni, hogy teli van újdonságokkal. Több van benne mint a CoD, Battlefield, AC trióban összesen! Lehet Activision irigy a sikerre de az biztos, hogy megérdemli az Rockstar. Látva a GTA V gameplayeket még az én érdeklődésemet is felkeltette pedig ha valaki akkor én nem rajongok a címért.

A CoD pedig nagyon egyszerű ok miatt jelenik meg évente: mert megveszik/megvesszük. És így, hogy évente jelenik meg 2008 óta több pénzt hozott nekik a széria mint az R*-nak jelenleg a GTA V. Ha esetleg pihentetnék a címet is maximum 3-4 millióval vennék többen és az Activision egyetlen nagy címe a Skylanders lenne.
53.
53.
kulabácsie
#46: Erről van szó,Kotick egy zsirdák állat,nem tömi halálra zsével a fejlesztőket,elég ha elszöszölnek valamit az új résszel,azt leszarja az egészet,még jó hogy termeli a zsét.
De a Rock star odabaszik minden gamának,már ami a belevetett munkát illeti,és van is eredménye.
50.
50.
akifourteen
#49: Lassan ott tartunk nem is a jatekert veszik meg az emberek hanem,hogy mi lessz a csomagban.
49.
49.
akifourteen
#48: Ez igy igaz ahogy leirtad . Rendeld elo akkor kapsz multi mappat meg szajkosarat a kutyanak meg a 200 euros collectors editiok lezerszikevel.
46.
46.
Ra1D3n
#29: Szerintem a Rockstar is így csinálná, ha tehetnék, de egy GTA a Rockstarnál sokkal erőforrás igényesebb, hogy tényleg igényesen jusson el a vevőkhöz, akik ezt azzal hálálják meg, hogy megveszik az aktuális új részt.

Az én véleményem csak annyi, hogy Kotick kijelentette, hogy addig erőltetnek egy címet amíg az szépen termeli a bevételt. Ugye adott jelenleg a CoD, minimális erőforrás befektetésével nagyon olcsón összedobnak egy részt 2 év fejlesztési idővel az egyes stúdiók, majd ezeket évente kiadják. Mivel a multi nem tartalmaz kellően sok újdonságot, de ahhoz bőven eleget, hogy pármillió játékos kényszert érezzen a váltásra, így kurva sokan meg is veszik(vagy csak egyszerűen sok az olyan ember aki egyszerű mint a 100-as szög, és nincs szükségük egy CoD-nál igényesebb játékra). Ha összeveted hosszútávon a Rockstar és Activision üzletpolitikáját, akkor rájössz, hogy az Activision megoldása sokkal jövedelmezőbb, hiába robbantottak bankot Rockstarék a GTA5-el...
45.
45.
Elyas
Az utolsó mondatomban volt hogy mit gondolok az Activision jelenlegi helyzetéről.
43.
43.
Elyas
Azért van a rövid fejlesztési idő a CoDnàl (2 év) mert a konkurensek (BF) is nagyon hamar hozzák az új játékokat. Mivel így sok újdonságot nem tudnak belerakni be kell érni kevéssel. Persze a kiadók megegyezhetnének abban hogy nem köpnek egymás levesébe és több fejlesztési idő lenne de mivel így is kurvasok pénz jön miért tennék?
41.
41.
PGab
Még ha sikerülne is nekik 3 nap alatt, akkor se lenne fair az összehasonlítás, mert a gtav csak 2 platformra jelent meg és így érte el ezt a szép eredményt :)
40.
40.
B-Bird
#16: Na szép, hogy ilyet kérdezel. Hát ki az Activision CEO -ja? :-)
Csak nem a szépséges és nagy "játékszerető" Robert Kotick? Hát nem olvastunk már eleget a kedves megnyílvánulásaiból? Hogy hogyan vélekedik a játékokról? És csak nem az ő kedves húzásairól szólnak néha a gamer sajtók? CoD eredeti fejlesztőivel való balhé, Guitar Hero és társainak a tengernyi része,...

Amúgy igen, vallását tekintve ő is az, bár ez most lényegtelen. Csak annyi, hogy igenis az Activision-re nem véletlen szokás mondani, hogy "jidók". :-)

Ez sajnos már nem az a jó öreg Activision, akiket megismertünk a '80-as években.
39.
39.
Dragonborn
Remélem csak álmodozik az activision csak nem olyan igénytelen a gamer társadalom hogy ezt vegye a GTA V helyett
38.
38.
markoci555
nem tudom az árakat de gondolom kb egy árban lehetnek, és egy gta-ért boldogan kicsengetem a pénzt, cod-ért meg tuti nem fogok annyit amennyit elkérnek érte...
36.
36.
Dreadlox
35.
35.
Ghost26Dave
#25 és még ő mondja magát cod fannak beszarás
34.
34.
aordog
Pl.: Zelda- t Zelda- hoz, Mario- t Mario- hoz, Batman- t Batman- hez, AC- t AC- hez.
Aki mäsképpen gondolja annak rengeteg game kimaradhat az életéböl!
33.
33.
a.sebi
Falcon ! Nem fognak mert játszol, játszom vélük.. ..én megvettem a dlcket. De nem is játszom vélük mert nem találok meccset.. .
32.
32.
aordog
A +1 az a #27- nek szolt.
31.
31.
aordog
+1
Ha valami évenként jelenik meg az nem egy év fejlesztési idöt jelent. Ha neked van 10 autoszalonod, de évenként csak egy tipusú kocsit szeretnêl piacra dobni és persze tegyük fel, hogy szalononként egy fajta kocsi van, akkor mennyi a fejlesztési idö egy järgänyra?????
10 év!!!!
A Cod jo game és a GTA5 is.
Persze mindenkinek mäs...de hasonlítani??? Ez kêt különbözö game ês mindkettö szerintem mär azon a szinten van, hogy hasonlítgatni csak az elözö részekhez lehet, de mäs gamekhez semmiképpen...
30.
30.
medogazda
A Call of Duty Ghostnak minden esélye megvan a címre, hiszen a GTA sikerének kulcsa, Chop a kutya. Mivel a Ghost-ban is lesz egy kutya, ezzel az Activision egyetlen ellenfele a GTA V. :D
....
29.
29.
Dezseee
#27 Jó rendben,akkor nem 1 év. De akkor se annyi mint a GTA,és lehet mondani bármit hogy így szar meg ugy szar,a számok magukért beszélnek. A GTA minden egyes része egy nagy szám lesz,az emberek meg mindig várni fogják,az AC ördöge mindíg csak egy tucatjátèk lesz. És ebben bennevan az is hogy évente jön ki. Az ember sokkal jobban örül annak amire nagyon régóta várakozik,és minél tovább vár,annál jobban fog kelleni neki. Erre a Rockstar rájött,a tobbiek úgylatom nem
27.
27.
Ghost26Dave
#23 Ilyen nehéz felfogni azt hogy a codokon nem egy évet dolgoznak hanem kettő és akkor az acról nem is beszélve,
26.
26.
Jared
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...