Még mindig visszarántja a Wii U a Nintendót

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 31.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo közzétette a pénzügyi évének elsőre felére vonatkozó jelentését: ebből kiderül többek között, hogy az elmúlt fél évben kevesebb, mint félmillió Wii U-t tudott értékesíteni a vállalat.

A 196,5 milliárd jenes árbevétellel zárta az áprilistól szeptemberig tartó időszakot a Nintendo, ehhez 23,2 milliárd jenes üzemi veszteség társult. A Nintendo szerint a Wii U húzza vissza, a játékgép amerikai és európai árcsökkentése, illetve a marketingje is extra terheket rótt rá, amit a jövőben a gyártási költségek lefaragásával és a digitális terjesztés fejlesztésével szeretne ellensúlyozni.

A Wii U-ból alig 460 ezer darabot adtak el az elmúlt fél évben, összesen 3,91 millió konzol talált gazdára eddig, miközben a Nintendo jövő márciusig 9 millióig tornászná fel ezt a számot. Bár olyan címek jelentek meg a platformra, mint a Pikmin 3 és a The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, a Nintendo szerint egyik sem hozott olyan áttörést, mint amire számított. Eddig összesen 6,3 millió játékot adtak el a konzolhoz.

A 3DS-ből 3,89 millió darabot vittek haza a játékosok április óta, 27,38 millió játék társaságában. A legnépszerűbb címek között szerepelt az Animal Crossing: New Leaf (2,49 millió példánnyal), a Luigi's Mansion: Dark Moon, a Mario & Luigi: Dream Team, a Donkey Kong Country Returns 3D és az új Pokémon-játékok is.

13.
13.
Dugong
A 6,3 M játék most engem meglepett. Az nagyon kevés.
Sajnálom a gépet, mert az elképzelés nagyon tetszik, de nekem még mindig drága.
12.
12.
simon 555
E van.
Egyébként aki akar venni az most egész olcsón megteheti.
Bécsi METRO-ban most 229€ a 32 GB-os kiadás Zelda játékkal.
11.
11.
myrte
#9: A 3DS meg ellensúlyozza a hiányt.Megjelent a Pokemon és kettesével viszik, még nálunk is.

http://www.nintendo.co.uk/Search/Search-299117.html?q=&faf=GAME&gst=wiiu_disc
9.
9.
Csoki80
#7: Én nekem is ezért lenne szimpatikus a gép.
Amúgy nem kell félteni az N. most rengeteg pénze van. S ha véletlenül megjelenne egy új zelda stb... Akkor indulna a banzáj, addig, csak vánszorogni fog.
8.
8.
DON GONDOCS
Úgynézki minden 2ik nintendo konzol a nyerő. mondjuk a gamecube szerintem jó volt csak a ps2 betett neki
7.
7.
myrte
#4: Nekem kell az Off TV mód. Egy TV-re túl sok platformunk van. Mit csináljak, míg más WOW-ozik, vagy GTA-zik a TV-n?? Így még a másik szobában is tudok AC3-mazni (igen, a jel elér a szomszéd szobáig).
6.
6.
daenath
Nagyon ugy nez ki hogy a GameCube sorsa jutt ez a gen is! Azert valjuk be osszinten, remake-ekel es a Mario/DKC/Zelda trimviratusal nem lehet egy konzolt nepszeruve tenni, ez van.
4.
4.
Elbasztak. Ennyi.
Vagy legalabb oylan szintu innovacio kellet volna mint a sima wii-nel.
Vagy erosebb hardver es kihagyni a tablet lofaszt belole es mehetne ezen az aron.
3.
3.
Norbiii
Talán jobb lett volna, ha a Wii-be fektetnek még 1-2 évig, vagy csak szimplán hagyják, és később dobják piacra. Nem tudom. Viszont ha már így alakult, drukkolok a Nintendo-nak, remélem lesz ez még jobb is, hiszen nagyon nagy szükség van rájuk! HAJRÁ N. :)
2.
2.
myrte
1. ez a Nintendo következő generációja alias nextgen
2. az alapcsomag nem 127.990 Ft-ba került http://www.konzolvilag.hu/playstation4/gepek, hanem 80.000 Ft volt. A legextrább kontrolleres csomag volt 120.000 Ft (ZombiU-s pro kontrolerrel)
1.
1.
Falcon
reméltem is hogy megszívja..hogy gondolta hogy kijön egy ps3 nál gyengébb hardverrel és nextgen konzol áron árulja
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...