Draugen - horror a Dreamfall Chapters-csapattól

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 31.
  • Bejelentés
Link másolása
Horrorjátékot mutatott be a Dreamfall Chapters felett is bábáskodó Red Thread Games: a címet PC-re és next-gen konzolokra is fejlesztik, és a 1920-as évek Norvégiájába látogatunk el benne.

Bemutatkozott a Draugen. A játékot a Red Thread Games fejleszti, ugyanaz a cég, amelyik a Dreamfall Chaptersen is dolgozik, igaz, a munkálataira külön teamet raktak össze, így az extra feladat a Dreamfall folytatását sem hátráltatja. A PC-re, Macre, Linuxra és next-gen konzolokra készülő projektet 144 ezer dollárral támogatja a Norwegian Film Institute.


A Draugen a norvég "draug" szóból származik, afféle szellemet jelent, amely valódi testtel és fizikai képességekkel rendelkezik.


Innen már sejthető, hogy a játék inkább a szívritmuszavarra gyúr: a belső nézetű túlélő horror az 1920-as évekbe, a Norvégia nyugati partjain fekvő hegyekbe fjordokba kalauzolja el a játékosokat. Hősünk amerikai, fotósként, botanikusként és entomológusként érkezik az országba, ám kiruccanása nem várt fordulatot vesz, mikor megérkezik egy halászfaluba, ahonnan rejtélyes módon eltűnt mindenki.


A skandináv irodalom és mítoszok által inspirált történet az ígéretek szerint megannyi rejtélyt és titkot tartogat - nekünk persze mindegyiket fel kell tárnunk, a lényeg, hogy éljük meg a reggelt!

2.
2.
gnossos
Megjelenési dátum van már?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...