Mobilba fektetett a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 16.
  • Biznisz
Link másolása
Erősödtek a Nintendo-részvények, miután a kiotóiak egy mobilos vállalatban vásároltak részesedést. Állításuk szerint a befektetés reklámcélú, továbbra sem szeretnének telefonos és tabletes játékokat.

A Nintendo jelentős részesedést vásárolt a Dwango nevű, mobilfókuszú telekommunikációs és médiavállalatban, 612 ezer részvényt vett meg, ami után a Dwango papírjai 21, az övé pedig 5,2 százalékkal erősödtek.

A Nintendo még kitart.

A bejelentés azért izgalmas, mert a legtöbben úgy tartják, a Nintendo számára a mobilos terjeszkedés lehetne a kiút a jelenlegi helyzetéből - praktikusan a korábbi címeit adhatná ki okostelefonokra és tabletekre, mondják az elemzők. A kiotói cég viszont igyekezett leszögezni: a Nintendo-játékok a Nintendo-gépekre készültek, a Dwango szolgáltatásait nem terjesztésre, csak népszerűsítésre és reklámozásra fogják felhasználni.

A Dwango egy azonos elnevezésű amerikai cég spin-off vállalata, amely a kilencvenes évekbeli játékokhoz (például a Doomhoz) készült online matchmaking szolgáltatásával vált népszerűvé. Persze az internet elterjedésével ez az üzleti modell elavulttá vált, nem véletlen, hogy a japán részleg (amibe most bevásárolta magát a Nintendo) idővel tartalomgyártás és kiadás, majd a mobiliparág felé fordult.

5.
5.
jszili32
#2: A processzorokban is kvarc te nagyonokos!!!
4.
4.
Gamerdavid
Mobilokból rengeteg pénzt tudnak szerezni. Ami most nem ártana nekik.
3.
3.
Norbiii
" A kiotói cég viszont igyekezett leszögezni: a Nintendo-játékok a Nintendo-gépekre készültek"

Egyetértek, maradjon is így, bár lehet nem rossz lépés, nem tudom.
2.
2.
dBLOOD
Teljesen érthető lépés, a felturbózott kvarcjátékaik után a mobilplatformok logikus lépés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...