Szabotálták a PS4 gyártását Kínában

  • Írta: zoenn
  • 2013. november 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Mint ismert, a PlayStation 4 összeszereléséért a Foxconn felel, ám a munkások egy időben szabotálták a gyártást, válaszul a munkavállalókkal szembeni rossz bánásmódért. Nagy zűr Kínában?

A Foxconn gyakornokai szóvá tették, hogy rendkívül rossz körülmények között kénytelenek dolgozni - nem ez volt az első eset a kínai gyárban, mondhatni tele van a padlás velük. Az IGN-nek eljuttatott nyilatkozat szerint a munkavállalók egy időben még a PlayStation 4 gyártását is szabotálták, amelyet egyfajta megtorlásként is felfoghatunk a rossz bánásmódért.

Mivel a Foxconnt nem érdeklik a munkakörülmények, ezért a dolgozókat sem érdekli a PlayStation 4 - szól a panasz. Állítólag nem szimpla sztrájkról volt szó, a dolgozók manipulálták a konzol hardverét is. Még nem világos, hogy az esetnek köze lehet a hivatalosan is megerősített 0.4 százalékos meghibásodási rátához, azaz netán direkt gyártottak volna hibás egységeket az elégedetlenkedő dolgozók.

Októberben a Foxconn is megerősítette, hogy nagy galibát okoztak náluk a gyakornokok. Látjátok az összefüggést? De ne zárjuk rossz szájízzel a hírt, ezért nézzétek meg fent a PS4 legújabb előzetesét!

52.
52.
crashpipi
#51: http://www.vg247.com/2013/11/19/playstation-4-costs-sony-381-to-make-according-to-ihs-report/
51.
51.
crashpipi
#50: Ha érdekel valakit, itt van összeszámolva, hogy a 399 dollárért árult PS4, 381-be kerül, így helytálló a kijelentés, hogy a játékokon és a PSN-en meg kell fogni a maradékot nekik.
50.
50.
Csoki80
#49: Ki tudja mennyibe kerülnek az alkatrészek. A ps4 még biztos drága gyártásnak számít, de, mondjuk egy felfutott telót szerintem fillérekből raknak össze, és még abból adjon dollárt, persze... Ne írj hülyeséget, minek gyártatna kínában, ha nem lenne akkora a költség?? Kíváncsi lennék, hogy egy amerikai, vagy német gyárban mennyiből jönne ki... Semmiféleképpen nem kaphatnak a kínaiak fizetésemelést. Ha tanultál történelmet akkor tudod, hogy az éhes tömegek bármit megcsinálnak a pártnak... Ha kínában lenne egy kis megtakarítása a kínaiaknak, nem csinálnának meg minden aljamunkát, és nem lenne akkora befolyása a pártnak.
49.
49.
sasncore
#48: Elég a sok hülyeségből, a gyártás költség csak egy kis szelet. Ott a kutatás, az idióta szabadalmak (igen, irreális összegeket kérnek sokszor a semmiért), a kereskedői árrés, adó-vám (adó nálunk 27%). Darabonként ha 5-10 dollár a dolgozóknál maradna az is rengeteget jelentene, nem kell itt hatalmas összegekre gondolni.
48.
48.
Csoki80
#11: Hát nem is halnánk bele, de rosszul esne, ha mondjuk egy telót, amit eddig megkaptál 40eFt átmenne 70eFt, mert ugye nem gondolod, hogy a profit maximalizált vezetők benyelnék a különbözetet.
Egyedül, mi vagyunk akik miatt vannak ezek a rabszolgák, mert nekünk kell az olcsó termék. Miért nem egy csúcstechnikás német gyárban rakják össze, mondjuk a ps4-et kiadnál érte 270-et mondjuk, én nem inkább szenvedjenek érte a kínaiak legalább éhen nem halnak érte talán egyszer többet keresnek, majd talán mi is.
De addig sem szeretnék álszentként élni........
47.
47.
p3ti
Az Apple termékek gyártása során többen öngyilkosak akartak lenni, mivel olyan körülmények között dolgoztak, hogy inkább önmagukkal végeztek... nem értem miért kell ilyen dolgot támogatni. Annyira a pénzről szól már minden, hogy semmit sem vesznek figyelemben
46.
46.
crashpipi
45.
45.
Yami
#43: Csak nem Borsod Chem? Én egy évig dolgoztam ott savsemlegesítőként. Emlékszem egyszer elcsesztek valamit az egyik egységben és kiürítették az egész kombinátot. Kazincbarcikának meg 2 hétig záptojás szaga volt.
43.
43.
crashpipi
#39: Kispajtás, egy viszonylag bonyolult vegyipari üzem egyik blokkját irányítom műszerszobából, de alkalmanként kezelőként is, ha lent kell helyettesítenem. Napi 400 tonna izocianátot gyártunk, amit felhabosítva készítik a szivacsot a székedbe, matracodba, autód műszerfalába.
Csak az egyik alapanyag előállítására több mint 20 tonna foszgén gázt gyártok óránként a blokk legelső szekciójában.
A többibe bele se menjünk! :) Guglizz rá a COCL2-re!
Jól néznénk ki ha hasonló hülyeségeket csinálnánk itt dacból.
39.
39.
X-Master
#24: crashpipi! Te melyik országban élsz, Kínában? Azt elhiszem, hogyha nálatok a gyárban valaki ilyet csinál azt kirúgják, na de börtön? A lakóhelyről való kitelepítést ugye te sem gondoltad komolyan?
35.
35.
dBLOOD
Azok után hogy a munkavállalók némelyike öngyilkos lett a munkakörülmények hatására, azon se csodálkoznék ha valamelyik gép gyárilag zárlatos lenne...
34.
34.
Gamer 74
#33: Ez a lényeg:-)
De mielőtt félreértés lenne, ez vonatkozik a MS cégre is! Az sem különb.
33.
33.
crashpipi
#32: Ezt nem vitatta senki. :)
32.
32.
Gamer 74
#31: Kutyát nem érdekli a Sony érdeke. Az ember az első.
31.
31.
crashpipi
#30: De itt a szemét multi a Foxconn és nem a Sony, ha igaz a hír! Te a Sony-t köpködted, hogy beáldozta a minőségellenőrzést!
Ez baromság! Csak erre kommenteltem. Ha én gyártatnék valamit vagy Te, nekünk is a lehető legalacsonyabb ár volna a cél, persze az elvárt minőség mellett.
30.
30.
Gamer 74
#28: True.
A konzumidióta rétegnek és a szemét multinak, de nem az éhbérért dolgozó átlagembernek.
28.
28.
tsulok
#26: Te se az enyéimet, csupán arra próbáltam rávilágitani, hogy ez ugyanannyira a vásárlók hibája mint a multiké.
27.
27.
Gamer 74
#24: Akkor miről beszélsz, amikor degradálod a melóst ("szóval a bugyuta ferdeszeműek"), egy szemét multi helyett? A rasszizmussal pedig óvatosan, vagy ilyenkor mellékes, mert Sony? Erősen ellentmondásos vagy.
26.
26.
Gamer 74
#25: Nem, én vagyok pénzéhes haver. Nem tudod miként élek, és nem ismered az elveimet. Máshol csengess. Elárulom neked, 22 évesen is így gondolkodtam, mert így neveltek.
25.
25.
tsulok
#23: Igen, a pénzéhes multik tehetnek mindenről. Gondolom amikor mész csirkeszárnyat venni utánanézel milyen körülmények közöt tartik a baromfit és onnan veszel ahol a legjobb a helyzet. Igaz, hogy sokkal drágább, de te legalább nem vagy pénzéhes.
24.
24.
crashpipi
#23: Én dolgoztam ilyen kizsákmányoló multinál suli mellett, amíg rendes állásom nem lehetett. Tisztában vagyok vele, hogy ott még ennél is rosszabb körülmnyek lehetnek.
Viszont szögezzük le, nem az a megoldás, hogy a csóró melós szándékosan kárt okoz a munkaadójának!
Ahol én dolgozom, egy hasonló szabotázsért börtön jár az azonnali kirúgás után, de ha nagy hülyeséget csinálnék, akkor kitelepítés is a környező lakóterületekről... :///
23.
23.
Gamer 74
#22: "szóval a bugyuta ferdeszeműek"

Gratulálok haver, Te egy igazán empatikus emberke vagy. Én inkább a gyökér multit ostoroznám, a csóró melósok helyett. Független attól, hogy igaz-e a hír vagy sem.
22.
22.
crashpipi
#20: Ez egy kamu hír. Előbb lehet azt valószínűsíteni, hogy akár a Sony szimpatizánsok is elindíthatták ezt, leplezve és magyarázva a háttérben lévő nagyobb bajt vagy elkúrást, mint azt, hogy ez tényleg kivitelezhető volna. Ott is van QC, Rögtön az SMT sor után, van FQC (final) és OBA is. Nem áldozhatja be a Sony a minőségellenőrzést, mert nem ő gyárt, hanem bérgyárttat, a jó termékekért fizet! :D Ergo, ha valaki selejtet gyárt, azzal csak a Foxconn-t károsítja, nem a megrendelőt. Szóval, ha ezeken mindenen át is csúszik szándékos szabotázzsal a termék, az úgyis csak a Foxconn-nak lesz kár, mert a Sony előveszi őket, hogy ugyan mi a pélót csináltok és még lehet, hogy a gyártást is kiszervezi onnan, szóval a bugyuta ferdeszeműek azon kívül, hogy felhívták magukra a figyelmet és meghullámoztatták a nyakukig érő szart, sokat nem értek el. :)
20.
20.
Gamer 74
#13: "Nem meri vallalni a sony az, hogy a mihamarabbi profit a lenyeg ezert bealdoztak a minosegellenorzest"

Erről van szó. De a konzumidióta rétegnek ezt lehetne aztán magyarázni, csak annyit kívánok számukra, hogy dolgozzanak olyan körülmények mellett mint egy csóró kínai, és annyi pénzért. Eközben a legtöbb itthon is kevés pénzért dolgozik, ráadásul sír is ezért. Micsoda abszurditás, nem hiába abszurdisztánban élünk:-D
19.
19.
simon 555
#18: Mondjuk az még elképzelhető, hogy aki írta a bejegyzést az tényleg a Foxconnál dolgozik, de az nem jelenti azt, hogy ténylegesen meg is csinálta azt amit mond.
Valószínűleg csak pánikkeltés céljából mondta amit mondott. És ahogy látom a magyar oldalakat, be is jött neki.
(szerencsére a külföldi oldalak nem foglalkoznak ilyen pletykákkal, legalábbis többségük)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...