Brit toplista: berobbant az Xbox One

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 25.
  • Toplista
Link másolása
Alaposan felforgatta a brit játékeladási toplistát az Xbox One, az Xbox One-exkluzív címek és a multiplatform játékok Xbox One-változatai is a legkeresettebb játékok között szerepeltek.

Az Egyesült Királyságban kifejezetten jól nyitott az Xbox One, az első héten 150 ezer példányt vittek belőle haza a játékosok, miközben annak idején az Xbox 360-ra 70 ezren voltak kíváncsiak a premier után. Az elmúlt hétvégén eladott konzolok 80 százaléka nem meglepő módon Xbox One volt, ami a játékeladásokra is rányomta a bélyegét.

Így például a konzol előrendelőinek szánt csomag miatt kifejezetten népszerű volt a FIFA 14, ami 328 százalékos növekedéssel a legkeresettebb játékká vált a héten; őt a Call of Duty: Ghosts, a Battlefield 4, az Assassin's Creed IV, majd a Forza Motorsport 5 követi. A Dead Rising 3 a hetedik helyen nyitott, a Ryse pedig a tizedik lett.

Az Xbox-megjelenések közepette a The Legend of Zelda: A Link Between Worlds a kilencedik helyig jutott.

  1. FIFA 14
  2. Call of Duty: Ghosts
  3. Battlefield 4
  4. Assassin's Creed IV: Black Flag
  5. Forza Motorsport 5
  6. LEGO Marvel Super Heroes
  7. Dead Rising 3
  8. Grand Theft Auto V
  9. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
  10. Ryse: Son of Rome
  11. Minecraft Xbox 360 Edition
  12. Skylanders: Swap Force
  13. Need for Speed: Rivals
  14. Just Dance 2014
  15. Disney Infinity
  16. Batman: Arkham Origins
  17. WWE 2K14
  18. Professor Layton and the Azran Legacy
  19. Tomb Raider
  20. Pokemon X
85.
85.
supair
#83: Kedves Carlos?!:)
Egy egyszerű kérdés(remélem megérted):VAJON, HOGY FOGSZ JÁTSZANI AZ ALAN WAKE 2-VEL HA SZAR EZ A BOX?
Várom válaszod,de kérlek ne Spanyolul írj mert nem beszélem a nyelvet.:)
84.
84.
Roberto18
83.
83.
Roberto18
#80 ő nem PS,mert ez nem buzizásra megy,hanem konzolháborúra te f*sz.Amúgy te tuti szar konzolt fogsz venni,ha az Xboxot akarod.
82.
82.
supair
#79: ...és pixelhuszár....még egy kis javítás.;)
80.
80.
greenmelon
#79: "de mint játékos"

...de mint PS-buzi... kis javítás. ;)
79.
79.
kristof97
#78: Csak sima Cryengine az 4. generációs engine neve. Egyébként elég ciki ez a 720p, meg 900p Xbx-on, mert igazából elhiszem, hogy tud többet a vas, de mint játékos, nem azt fogom nézni, hogy lesz ez majd rendes fullHD is (olyan jó, mint PS4en), hanem, hogy most a PS4en jobban futnak a játékok. :P
78.
78.
csabesz001
#77: A Ryse azt CryEngine 4-el csinálták ha jól tudom
77.
77.
Dood
#75: Pont az a probléma, hogy ugyanazt az elavult grafikus motort az X1 720p-ben a PS4 meg 1080p-ben futtatja. Nyilván nem a hardver ennyire gyenge (remélhetőleg), a lényegen nem változtat, ezt nagyon elbalfaszkodták az MS-nél, alig van olyan játék ami bírja az 1080p-t, még a Ryse-nál is levették 900p-re a felbontást pedig az nem egy "régi" motor, hanem a crytek engine 3 külön X1-re készített verziója.
75.
75.
Yami
#72: Te szívsz valamit? Hol olvastál olyat, hogy bajunk lenne a bárkivel is csak azért mert PS-t vesz?

#73: Ja és ezt meg tudod ítélni egy friss konzol 2 olyan grafikai motorja alapján amit még az előző generációról portoltak át. Csak gratulálni tudok...
74.
74.
randall13
#73: Az X1 szoftverileg egy félkész termék, úgyhogy messze nem biztos hogy sikerült kihozni belőle a maximumot. A hardverei papíron jóval többet is tudnak, csak nyilván fontosabb volt üzleti szempontból kiadni mihamarabb egy szar konzolt, minthogy megfelelő drivereket írjanak.
73.
73.
Dood
Én tuti, hogy egyik konzol-t se veszem meg, mivel olyan játékok vannak konzolra amik engem nem kötnek le. Viszont az nagyon gáz, hogy az MS, olyan gagyi kispórolt hardverrel adta ki az xbox-ot, hogy alacsony felbontásba tudja csak futtatni a játékok nagy részét. 720p 2013-ban ? really ? én 4 éve játszok 1080p-ben nagyképernyős tv-n általában középszar PC-vel. Egyetlen jó dolog az x1-ben a Forza 5. Egybéként ha ócska felbontást akarsz: X1, ha rendes felbontást akarsz: PS4 kb. ennyi, ezt az MS elbaszta. Nem kicsit nagyon :D :D
72.
72.
a.sebi
Ùr isten mi van itt bazz?
Az xboxosok mi a szart vannak felhábirodva? Psesek miért rinyalnak?
Hagyjatok abba! mit kell beszolni ha valaki pst vesz? Hagyjatok a pseseket..
71.
71.
pár nap és berobban a ps4 is :-) amúgy röhej, hogy mennyi codot vesznek mindenütt, az idei szerintem a sorozat mélypontja.
70.
70.
Csoki80
#40: Milyen jól ráérzel :-)
Szúrja bizony a szemüket, hogy egy "gyüttment" egyáltalán miért létezik.
Egyébként anno a Sony is átélte ezt, nekünk nagyon szúrta a szemünket, hogy egy vacak playstaion vagy mi hogy mer elindulni a Sega új szuper gépével szemben háát tiszta idegek voltunk, mint most itt páran.
Aztán persze rájöttünk is, hogy mekkora király a ps.
Szerintem nagy király az xbox is csak fiatalabb picit.
66.
66.
Yami
#58: Annyit még megjegyeznék, hogy
1, Ez itt egy Xboxos hír, és mégsem érzem, hogy a boxosok lennének fölényben.
2, Itt a vita épp arról megy, hogy sokan vettek XO-t és ezt itt egyeseknek nehéz feldolgozni. Hol olvastál olyat, hogy minket zavar, a PS4 vásárlók mennyisége?

Egyáltalán ugyanazt a hírt olvassuk? Kezded nagyon túljátszani ezt a bárány bőrbe bújt, passzív-agresszív békéltető-misszionárius szerepedet amit újabban felvettél.
64.
64.
Yami
#60: Köszönöm, nekem úgy látszik nem hiszik el.
60.
60.
tsulok
#58: Szerintem neked kéne utána nézni a számoknak. A ps2 óriási siker volt, ehhez képest a ps3 nagyon gyengén kezdett és csak a generáció végére sikerült elérni, hogy konzol és játékeladások tekintetében is egy szinten legyen a box-al.
Ahhoz képest, hogy mindenki a warez miatt vette az x360-at, gyakorlatilag minden multi platform címből többet adtak el rá.

"Az X annyit adott el eddig a saját hazájában meg 13 orszagban mint a sony csak amerikában..ez butaság vagy hülyeség???"
Hülyeség ezzel foglalkozni. Nehogy már az első napos eladásokon múljon bármi is. A Ps4 tényleg jobban nyitott kicsit, de XO nyitása is nagyon erős, sokkal jobb mint bármelyik 7. generációs konzolé volt. Ennek örülnöd kéne, mert minden jel arra mutat, hogy mind2 konzol sikeres lesz, ami csak jót tehet a játékos társadalomnak.

58.
58.
Rocco-001
#49: és #51 : Butaságok ,hülyeségek ???na most jól megkaptam ...
először is írtam, hogy eddig a Sony rávert az Xre.. Az X annyit adott el eddig a saját hazájában meg 13 orszagban mint a sony csak amerikában.. ez butaság vagy hülyeség???na mind1.. A másik meg , az x360 nagy része warezos gép volt mert szarért-húgyért lehetett venni hozzá játékot.. ez tény játékostársaim ,csak ezért vett a nagy része x-et, akármennyire is fáj ez nektek.. és hogy az x360 ránőtt a ps3-ra...Yamikám néz már utána az eladásoknak egy kicsit egészen mostanáig.. Az a baj ,nem bírod elviselni az igazságot és ha valaki más véleményen van.
57.
57.
Yami
#52: Előszőr is azt tisztáznám, hogy én nem vitatkoztam veled. A vita egy nemes párbaj két racionális elme között, én meg fegyvertelennel nem harcolok.

Másodszor én már többször elismertem az XO hibáit, mindazonáltal nem hangoztatom úton útfélen, arra ott vagytok ti. Abban igazad van, hogy az Xbox érdekében gyakrabban szólalok fel mint a PS4-ében, de lásuk be utóbbinak nem nagyon van rá szüksége, a fajtád elviszi a hátán az egész céget, mégha valami nagy böszmeséget csinál akkor is. De én legalább elmondhatom magamról, hogy én sose fúrtam vagy ócsároltam a Sony-t vagy a PS-t. Ezt te már nemigen teheted meg.

Harmadszor, én sosem cáfoltam azt, hogy a Sony megnyerte az előző generációt. Mármint ha a nyerést pusztán az eladott darabszámtól addiktáljuk, mert azt valóban a Sony nyerte, gratulálok is nekik, szép volt. (Nem mintha érdekelne ki nyer milyen generációt. Ez csak főleg az olyanoknak imponál mint te mert elmondhatjátok, hogy a ti választásotok populárisabbnak bizonyult másokénál, és ez valamiféle perverz örömmel tölt el titeket.) Ugyanakkor itt megjegyezném, hogy a Sony az asztali konzolok piacán egyeduralkodóként indult neki az előző generációnak, és a generáció végére csak az egyik nagy gyártó lett a három közül. Én ezt azért nem abszolút sikerként könyvelném el.

Negyedszer, én már több helyen kifejtettem, hogy miért az Xboxot favorizálom. Az első és legfontosabb, a tinédzserkorom egyik legmeghatározóbb játékélménye a Halo. A második meg az, hogy fizikailag kiráz a hideg ha arra gondolok, hogy huzamosabb ideig használnom kell a PSN-t. Persze ez utóbbi érzés az előző generációra alapozva van bennem, remélem az új PSN sokkal jobb lesz.

Végül pedig, ha csak ez a hozzállás zavar akkor mellélőttél, mint fentebb kifejttem, de akkor elmondom én is engem mi zavar. Engem az olyanok zavarnak nagyon, akik a kissebségi komplexusok és lelki bizonytalanságuk miatt nem képesek elviselni azt, ha valaki másképp dönt mint ők és azt meri hinni, hogy jó döntés volt. Mert a kicsinyes elmélyük nem tudja elfogadni azt, hogy az a döntés amit meghoztak (konkretizálva az, hogy PS4-et vettek) nem csakis és kizárólagosan az egyetlen jó döntés volt. Ezért odajárnák az olyan hírekhezik is mint ez itt, amiben szó sincs a PS4-ről, és egyből elkezdik sarazni amivel csak tudják.

Amúgy legközelebb szedd rendbe az információidat rólam, ha már mindenáron belém akarsz kötni, mert ugyan előszeretettel látod belém a Sony gyűlölőt, de valójában nekem semmi bajom a PS4-el, csak egyszerűen úgy döntöttem, hogy számomra az Xbox One lesz a megfelelő választás első körben.
55.
55.
Dontrip
#46: Ezért adnak el a multiplatform címekből legtöbbet Xboxra. Legközelebb gondolkozz mielőtt közölni szeretnél valamit.
54.
54.
kopic
#50: Rendben ! Mar varom az uzenetedet ! Elore is kosz !:D
53.
53.
supair
#52: Elég lenne tán megnézni a konzolazonosítóit?
És akkor nem égetnéd tovább magad...talán.
52.
52.
ZsupiDav
#40: Az, hogy melyik konzol kerül ki gyôztesen a generáció végén nem én és nem is te fogod eldönteni (fôleg nem most), de attól lehet mindkettônknek véleménye, ami nem felétlenül egyezik meg. Ez nem baj, de a tények attól még tények. A PS3 start siralmas volt. Elrontották a stratégiát, a konzol csúszott és nem hozta az elvárt dolgokat. A multiplatform címek nem voltak szebbek, hiába volt papíron erôsebb. Ezek tények, mint ahogy az is, hogy szépen visszahozták magukat és végül mégis megnyerték a generációt. Igen, ez tény,még akkor is, ha ezt te cáfoltad pár napja. Nem kötöttem bele, mert az a pár százezres különbség, ami a generációváltásnál már megvolt a Sony javára, az nem egy egetverô különbség. Viszont én egyszer semovastam tôled, hogy elismernéd a Microsoft hibáit a One-nal kacsolatban, mert hidd el vannak. Én nem veszek még PS4-et. 1 nincs rá még pénzem, 2 nem látom valós értelmét. Ha jön az Uncharted új része, akkor lesz értelme, mert engem ez az egy exluzív cím tud csak rávenni ennyi pénz kiadására. Ha csak One-ra jelenne meg, akkor szó nélkül váltanék. Konzolválasztásnál számomra az exkuzív címek a mérvadóak. Még egyszer sem hallottam tôled, hogy te a játékok, a Kinect, a kiegészítô lehetôségek, vagy mi miatt ragaszkodsz az XBox-hoz. Engem ez a hozzáállás zavar a legjobban, mikor az ember csak azért ragaszkodik valamihez, mert évek óta mellettük áll és az sem zavarja, ha számára elônytelen vagy haszontalan döntéseket hoz. Aki ezeket a dolgokat mégis körömszakadtáig védi, az elfogult, akármennyire is függetlennek valja magát. Ezzel én befelyeztem a vitát!
51.
51.
Yami
#46: Használj több felkiáltó jelet, hátha akkor komolyan veszik a hülyeségeid...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...