Néhány helyen káoszba torkollott a PS4 startja

  • Írta: zoenn
  • 2013. november 30.
  • Érdekesség
Link másolása
A konzol európai premierje nem mindenhol ment simán, rengetegen panaszkodtak fegyelmezetlen, őrült módon viselkedő vásárlótársakra, akik "aki kapja, marja" elven próbáltak PS4-hez jutni. Fogyassz és szenvedj!

Nem csupán az Egyesült Államokban találkozhattunk veszélyes vásárlóhordákkal Fekete Péntek napján. Hasonló körülmények uralkodtak az európai áruházakban is a PlayStation 4 premierje kapcsán. Jó pár emberke magából kikelve próbált konzolhoz jutni, megfeledkezve a kulturált egymás mellett élés szabályairól, a maguk és mások testi épségéről is. A NeoGAF fóruma tele van panaszos hozzászólásokkal, ezekből szemezgetünk most.

Egy barátságos sor Berlinben:

 

Franciaország és Németország különböző kereskedelmi egységeinél a vásárlók fittyet hánytak a biztonsági kordonokra, kézzel lábbal harcoltak a PS4-ért, úgy látszik a sorban állás már nem menő. Az ilyen esetekről persze mélyen hallgatnak az érintettek, s hiába készült fel a startra a Sony, embertársaink beleköpnek a levesbe.

Az már az enyhébbik eset, hogy a nyitáskor megindul a vásárlói roham, ilyennel találkozhattuk egy franciaországi Auchanben, és ugyanannál az áruházláncnál, egy másik boltban. Kattints a linkekre az elvadult játékostársakért!

Egy német Media Marktban néhány másodperc alatt elfogyott a bolti készlet. A vásárlócunami ellen nincs orvosság, vigyázz, mert eltipornak!

 

Ha ez nem lenne elég, itt van egy .gif egy német műszaki áruházról, ahol az emberek zombihorda módjára árasztják el a helységet a remélt PS4-ért.

S ezzel még nincs vége, a fórumozók történetei tanulságos eseteket mesélnek el az kiskereskedelmi egységek hangulatáról. Ilyen állapotok uralkodnak Európában, 2013 végén:

Grazban például semmi nem utalt raidre, a nyitás előtt hét órával még mindenki türelmesen várakozott. Ám 9-kor a bolt kitárta kapuit és 120 ember rohant be egyszerre, megrohamozva a szűkös készleteket, bunyó tört ki a konzolokért, s biztonsági őrök kellettek ahhoz, hogy a tömeget lecsillapítsák

A német Tübringenben egy emberke arról panaszkodott, hogy PS4-et akart venni, de esélye sem volt rá. Még kipróbálni sem tudta, mert demógépet se biztosítottak. Elmondása szerint, ha a gép 600 euró lett volna, akkor is elkapkodták volna mindet.

Végül, az utolsó tanulságos eset szintén egy Media Marktról szól. Emberünk szintén nem kapott PS4-et, pedig az eladó hölgyike azt mondta, hogy maradt néhány példány az előrendelt gépeken felül, de mire ezt kimondta, már el is kapkodták a gépeket

Megrovással illethetnénk a Sony-t, elvégre az már az ő hibája, hogy nem készült fel elegendő egységgel a premierre, így sem a cég, sem a vásárlók nem járnak jól. Tanulság? Rendeld elő a saját masinádat, ha nem akarsz hasonló esetekkel szembesülni a december tizenharmadikai magyar startkor! Máskülönben vigyél magaddal védőfelszerelést és készülj fel a legrosszabbra!

117.
117.
crashpipi
Az ismétlésért elnézést, de posztolás közben merültem le és kapcsoltam ki.
116.
116.
crashpipi
#114: Nem Tesco. Nyugodtan utána nézhetsz. Én nem vitatkozom névtelenül, mint azok a jellemtelenek, akikből 12 egy tucat. Ha valamiért vagy mellett kiállok vagy valakivel ellenkező véleményen vagyok, ahhoz adom az arcom. Ki van töltve az adatlapom, beazonosítható vagyok.
Akár sör mellett is megvitatom bárkivel, ha olyan a vitatéma. :)
114.
114.
Bobby Kotick
#113: "Az én cégem"
Tesco?
103.
103.
Ra1D3n
#89: A boxot jobban szeretem, ezt már írtam egy másik cikknél. De amúgy ha őszinte vagyok a hátam közepére sem kívánlak. Látom zavar téged, hogy önálló gondolkodásra képes emberi lény vagyok én is. Faszom se menne amúgy ennyi birka közé ezekben a hidegekben, meg amúgy sem, bár biztos van ennek is egyfajta fílingje. Majd idővel beszerzem a PS4-et ha már lesz miért, mert jelenleg 2 számomra selejt exkluzív címet tud felmutatni a multiplatform címek közül az érdekesebbekkel már játszottam. De tudod mit, nézd csak meg metacriticen, user review a Killzone SF-ről: 7,2, Knack:6,5. Elolvastam 1-2 értékelést, és rengeteg olyat figyelmen kívül hagytam akik csak annyi voltak képesek kiköhögni, hogy csodálatos a grafika, értékelés vége, mellette meg 10-es értékelés... De amúgy a szokásos Killzone betegsége van ennek is a játéknak, tehát totál érdektelen sztori, a grafika varázsa 1-2 óráig le-leköti az embert, de aztán szembesül a ténnyel, hogy lényegében ez is szar, csak az átlagtól sokkal szebb csomagolása megtéveszti eleinte az embert...

Ettől függetlenül veszek PS4-et, mert bízok a The order 1886-ban. De ha ez nem is sikerülne jól, még mindig ott van a Sony Santa Monica stúdiója ahonnan bármikor bejelenthetnek egy új címet(mert a The Order-be csak besegítenek, míg ők egy másik nagy projekten dolgoznak), vagy a God of War széria folytatását, valamint van még egy Naughty Dog, ami a legerősebb exkluzív fejlesztő cég(az én szememben olyan mint PC-s berkekben a Blizzard ami nálam szintúgy legendás).

Amúgy meg hol osztottam az észt kérlek? Meg mi a búbánatos fasztól lennék frusztrált? Kettőnk közül inkább te vagy a frusztrált aki 39 évesen játssza a megmondó embert, if you know what i say?
100.
100.
Revon
Sok burzsuj gazdag csemete, megveri, agyontapossa a másikat egy hülye ps-ért. Én is szívesen vennék biztos ha tehetném, de nem rohannám le embertársaimat amiatt, na meg mi van akkor ha 2héttel vagy hónappal később lesz, belehalnak? Lesz és kész örülnének annak, vagy rendelnék elő...
99.
99.
crashpipi
#93: Elismerésről volt szó és Te is leírtad, hogy jó termékeket gyárt. Nem volt többről szó.
"aki tényleg ért is hozzá az inkább mást választ"-al nem értek egyet. Ízlés van, egyéni szempontok vannak, nem vagyunk egyformák, de ilyet írni, hogy aki nem ért hozzá, az veszi, ez is hülyeség. :) Gyorsabb, stabilabb, mint bármi a piacon, nagyságrendekkel kevesebbet lassul be, akad, fagy (szinte zéró) és mint telefon ennyi már elég is. Az, hogy zárt a szoftver, egy dolog, egy egyszerű user úgysem akar belekókányolni. Az, hogy nincsenek olyan funkciói céges szinten, mint egy Blackberry-nek, egy dolog, de Android és Windows platformon sincs. Nem tartalomkészítésre van, hanem fogyasztásra és még ha ilyesmiben egyszerűbb is egy Android, ott is ezer sebből vérzik a dolog és sántít.
A warez nem érdekel, mert ciki.
A szomszédom per pill a Ustreamnél programozó és náluk nem egy főnek Macbook a céges gépe... És ha azt nézzük... a Te meglátásodban ők tényleg értenek is hozzá. :)
98.
98.
Elyas
94: ugyan nem nekem írtad de szerintem nem jársz vele rosszul mert nagyon gyors és a Sony energiatakarékos "app" jának hála (STAMINA) elég sokáig bírja az aksija. Így személy szerint ennyit tudok mondani így kívülállóként.
97.
97.
kisbiflos
#73: Roger! Over and out!
96.
96.
randall13
Azt a büdös rohadt élet, ezek nem normálisak...
95.
95.
Neo1989
Na ezért is rendelek nettöl dolgokat, azt félre teszik és csak a tied :)
93.
93.
Yami
#20: Szerintem az messze hülyeség, hogy az Apple-t a tech-beállítottságú közönség értékeli. Én egy nagy cég szoftverejlésztési részlegén dolgozom. Ez azt jelenti, hogy együtt vagyok 20 semmirekellővel (manager-rel), rajtam kívül még 24 élvonalbeli programtervezővel, nagyjából 30 kódoló majommal, 20 teszterrel és még vagy 50 egyéb jómunkás emberrel (designerek, rendszergazdák... stb). És ebből az impozáns mennyiségű technika-közeli emberből mindössze két csoport használja az apple termékeit: A managerek és designerek.
Az apple nem gyárt rossz termékeket, de aki tényleg ért is hozzá az inkább mást választ.
91.
91.
markoci555
ezek ismerik azt a szót hogy előrendelés?
90.
90.
Elyas
Jah az engem is érdekelne miért a Sony hibája... mit gondoltak hogy majd nem az előrendelőket szolgálják ki vagy lesz hirtelen egy db ami csak rá vár? A Sony erről nem tehet.
89.
89.
daenath
#21: Jolvan, tudjuk hogy Box parti vagy de mit kell itt ozd az eszt? De szerintem csak szimplan frusztralt vagy, te is igy gyilkotad volna a masikat ha ott letel volna :P :)
Amugy imadom hogy mindig szembemesz a sajat mondandodal, hiabba no, hajlekony a nad :P
88.
88.
lalooohun
86.
86.
tjames
Szentséges Úristen... ezek nem normálisak...
85.
85.
crashpipi
A cikk végéhez annyit fűznék hozzá, hogy miért a Dony hibája, ha ezek az ostoba véglények gép nélkül maradtak? Aki biztosan gépet szeretett volna, már júliusban megrendelte/előlegezte.
84.
84.
Bobby Kotick
sic transit gloria mundi.
az árja nép mi?
mint a majmok
csak helyükre kerültek ők is végül
83.
83.
zoenn
Néhány új videóval bővítettük a hírt.
82.
82.
BloodyDeath
áááá beteg állatok vagytok mind!!!!
79.
79.
hurkagyurka2
Még csak az első videonál tartok, de már sokkot kaptam... Sosem volt ilyen jó!!! :) Ez most komoly egyébként? Barátunk közel 4 percen keresztül fut a sor mellett mire a végére ér? Vagy körbe-körbe futott? :) Még ha ingyen osztottam volna, és tuti hogy jut, akkor beálltam volna nem tagadom. De így, hogy ennyi az ára, biztos nem fagyoskodtam volna érte 10 percet sem. Kíváncsi leszek itt mi lesz dec. 13-án :)
74.
74.
JackBauer
#63: Én annyira nem itélem el őket amíg csak futnak a gyerekek a konzol után, ez csak egyféle rajongás, viszont ha már bunyózásig fajul a dolog ott már gondok vannak. Amíg normális keretek között megy a versengés a készletért addig szerintem még nincs gond, sajnos a videókon láthattuk, hogy ez túl naív elgondolás.
73.
73.
sunstreaker
#69: a "leszünk" - et, úgy értettem mint emberiség, kevesebben leszünk, nem személyeskedni akartam.
71.
71.
JackBauer
#51: Ez, hogy unszimpi elég érdekes érv, de mivel ez csak egy érzés benned az nem a telefon hibája:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...