A Disney megvette az Indiana Jones-jogokat

  • Írta: zoenn
  • 2013. december 9.
  • Biznisz
Link másolása
A Walt Disney Studios egy másik klasszikus Lucasfilm-féle frencsájzt biztosított be magának: az Indiana Jones forgalmazási és értékesítési jogait vették meg a Paramount Picturestől. Mindezt a hétvégén jelentette be a vállalat.

A jövőben a Disney készítheti el az új Indiana Jones filmeket és játékokat, miután a cég megvásárolta a terjesztési jogokat a Paramount Picturestől. A Star Wars után egy másik nagy, George Lucashoz köthető frencsájz került a vállalat markába.

Mint ismert, tavaly ősszel a Walt Disney rekordösszegért, 4,05 milliárd dollárért vásárolta fel a Lucasfilmet, a Star Wars és az Indiana Jones alkotóját. Az üzlet viszont nem tartalmazta az Indiana Jones-sorozatra vonatkozó jogokat teljesen, a terjesztési jogok továbbra is a Paramount Picturesnél voltak. Ezeket biztosította most be a Disney, habár a piszkos anyagiak mennyisége egyelőre nem ismert.

A Variety értesülései szerint a Paramount megtarthatja az első négy Indiana Jones-film terjesztési jogait és némi "pénzügyi hozzájárulást" is kap az új filmek után, ha a Disney valamikor belevág. Habár a tavalyi Lucasfilm-felvásárlás után sebtiben bejelentettek három új Star Wars-filmet, ugyanez nem mondható el az Indiana Jonesról.

Az adásvétel viszont lehetővé teszi, hogy új Indy-játékok készülhessenek. A legutóbbi adaptáció a 2009-ben megjelent LEGO Indiana Jones 2 volt és a Zynga által készített facebookos cím, az Indiana Jones Adventure World, amely sajnos jövő januárban bezárja kapuit.

Egy valódi, külső nézetes akció-platformra fáj a fogunk, reméljük, a Disney nem hagy minket sokáig parlagon. 

10.
10.
DON GONDOCS
Nemtudom én mindig bizakodom az "reboot" és remake filmek sikerességében. És igenis a Man of stell, Amazing spiderman is egy jól sikerült próbálkozás volt. Én megadnám az esélyt egy fiatalabb és tehetséges színésznek.
9.
9.
toriell
Hát jó lenne ha leraknának már valamit az asztalra,mert amióta megvették a Lucasartsot,azóta semmi nem jött ki:)
8.
8.
Norbiii
#7: Ő egyenlő az Indiana Jones-al. Szerintem még simán elbírna egy 5. részt Ford, és látom benne az akaratot is. Ha pedig úgy ítélik meg, hogy Ford nem alkalmas rá, akkor nélküle ne forgassák le, inkább kezdjenek egy másik trilógiát, vagy film-sorozatot, de Indi nem lehet Ford nélkül. Ez olyan, mint ha a Die Hard-ot Bruce Willis nélkül akarnák leforgatni. :) De mivel megvette a Disney, ezért lesz folytatás, különben nem vette volna meg, és akkor Ő is jönni fog, ahogyan az S.W.-ba is. :d
7.
7.
wolfwarrior
#6: Egyet értek veled azzal kapcsolatban hogy tökéletesen játssza a szerepet de valljuk be kezd egy kicsit öreg lenni már hozzá, nem?
6.
6.
Norbiii
#5: Indiana Jones=Harrison Ford. :))))
5.
5.
DON GONDOCS
Hát új indi filmekhez találjanak egy tehetséges írót és főszereplőt. Ha játékról van szó egy ) Indiana Jones and the Emperor's Tomb-hoz hasonló játék tökéletesen megfelelne
2.
2.
Norbiii
SLi, SLi, olvasod ezt a hírt? :) Na akkor tuti lesz Indiana Jones 5, és jön Harrison Ford, YES! :)
1.
1.
Dester
Az utolsó mondattal nem értek egyet. Egy új "Indiana Jones and the Fate of Atlantis"-t kérnék inkább, nem akarok Indys Tomb Raidert.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...