Jövőre jöhet vissza a Start menü a Windowsba

  • Írta: fojesz
  • 2013. december 12.
  • Hardver
Link másolása
Letisztulni látszik a Microsoft stratégiája a Windows jövőjével kapcsolatban. A Windows 8-cal tett ugrást a jövőben óvatosabb lépések követik, külön kiadást kapnak a kisebb gépek, a PC-k, illetve a nagyvállalatok - írja a HWSW.

Kiszivárgó értesülések szerint újabb jelentős változásokat hoz a hagyományos asztal és a metrós (Modern) felület együttélésében a Windows "Threshold", a várakozásaink szerint Windows 8.2 néven jövőre megjelenő új frissítés. A Winsupersite belsős információkra hivatkozva két kiemelt változásról beszél, egyrészt visszatérne a klasszikus Start menü, másrészt ablakban is futhatnak a metrós appok.

Az első változás a Start menü visszatérte lenne, amely a megfelelő opciók bekapcsolásával régi fényében tündökölne újra. A döntés, amennyiben igaz, meglepő, ugyanis teljes hátraarcot jelent a korábbi, teljes kijelzőt elfoglaló kezdőképernyő erőltetéséhez képest, tény viszont, hogy összhangban lenne a felhasználók visszajelzéseivel (függetlenül attól, hogy a haladó felhasználók számára az új bal-sarokban-jobb-klikk menü még jobb is, mint a régi Start menü volt). A visszakapcsolható menüvel a rendszer képe gyakorlatilag a Windows 7-tel azonosra faragható, a metrós felületre pedig véletlenül sem kell belépni majd.

A további újdonságokról és a Microsoft átalakuló stratégiájáról a HWSW cikkében olvashatsz részletesen!

14.
14.
SP4C3F0X
Hallottuk már ezt tavaly is hogy jön a start menü. Már nekem nem is hiányzik át lehet szokni a másikra is.
13.
13.
dBLOOD
Az első alkalommal történt meg, hogy a makroszopsz reagált felhasználói igényekre. Általában több év késéssel vezetik be azt is amit már mindenki használ.
12.
12.
Thor Vath
#1: Abszolúte egyetértek! Ahányszor csak változtatta a MS az Xbox360 dashboardját, csak egyre kényelmetlenebb és rondább lett :( Ez a kockulás... Nagyon fantáziátlan ez a win 8 stílus.
Nekem a legjobban amúgy az első xbox dashboardja tetszett :)
11.
11.
kharami
Hát nem tudom de én rettentő jól megvagyok start menü nélkül is! Számomra bejön ez a minimál design mint mindenben!
7.
7.
xinosz
Amúgy, létezik egy tök egyszerű, pár megás IObit Start Menu 8 nevű app, azzal tökéletesen vissza lehet állítani mindent!
6.
6.
siedrenn
Nekem se az ablakban futtatás, se a start menü nem hiányzik, tökéletesen elégedett vagyok a 8.1el, és nagyon tetszik. Nem váltanék vissza win7re.
5.
5.
mestermagyar
Feltalálták a spanyolviaszt, egész véletlenül a windowst azért találták ki úgy a 2 után, hogy mozgatható ablakok legyenek benne...
3.
3.
Animejetix
#2: Amúgyse lenne értelme egy újra kiadott win7-nek sztem... én tökéletesen meg vagyok elégedve a 8.1-vel... több szempontból is jobb mint a 7
2.
2.
Teuton
Hangsúly azon van hogy ez csak szivárgás és nincs megerősítve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...