Elemzők: aggasztóak az új Call of Duty számai

  • Írta: fojesz
  • 2013. december 17.
  • Biznisz
Link másolása
Bár az Activision már jó előre beharangozta, hogy a Call of Duty: Ghosts gyengébb eladásokat fog produkálni, mint a Call of Duty: Black Ops II, elemzők szerint a helyzet még a vártnál is rosszabb.

Bár Amerikában a novemberi hónap legkeresettebb játéka volt, a briteknél pedig már három hete vezeti az eladási toplistát, a Call of Duty: Ghosts-ból alapvetően kevesebb kópia fogy, mint tavaly a Call of Duty: Black Ops II-ből. Ez persze nem meglepetés, maga az Activision is figyelmeztetett arra, hogy a konzolok generációváltásával párhuzamosan visszaeshetnek majd az új rész eladásai.

Cowen & Company elemzőcég számításai szerint egészen pontosan 19 százalékos volt a csökkenés, ami egy dolog, viszont szerinte ha közelebbről is megnézzük a számokat, aggasztóbb a helyzet, mint amilyennek tűnik: összességében még nőhet is a különbség.

A Call of Duty: Ghosts ugyanis úgy van jelen pillanatban 19 százalékkal elmaradva a Black Ops II-től (és 32 százalékkal a Modern Warfare 3-tól), hogy korábban jelent meg, mint az előző két epizód, vagyis hiába kapható időarányosan hosszabb ideje, így sem tudta tartani a versenyt. A Ghosts november 5-én, a Black Ops II 2012. november 12-én, a Modern Warfare 3 pedig 2011. november 8-án került boltokba.

És bár a PS4-es és Xbox One-os verziók valóban sokat tettek hozzá az új rész eladásaihoz, az elemzők szerint a két új konzolnak nincs akkora felhasználói bázisa, hogy be tudja hozni ezt a lemaradást. A cég verdiktje szerint a Black Ops II-höz mért különbség összességében 20-25 százalékra nőhet, ami jócskán több, mint a korábban becsült 10-15 százalékos lemaradás.

33.
33.
SP4C3F0X
Kezd kihűlni a vas, remélem véglegesen.
32.
32.
vortel
#24: Hogyne lenne benne rendes SD? már kb egy hónapja beleakták
31.
31.
Ghost26Dave
Én is remélem hogy a treyarch apait anyait belead a bo3 fejlesztésébe.:D
30.
30.
Zombiekiller6
Nőjön csak az a különbség!!!
29.
29.
Falcon
#24: sajnos el kell hogy szomorítsalak mert nekem majdnem 250órám van a bo2-ben és nem szaggat soha és szintén ps3ason nyomom!
ellenben a bo1 az tényleg olyan volt petíciót is indítottak a ps3 verzió miatt
a ghosts nagyon jó lett a multija és korántsem rósz a helyzet 20 millió helyett 17 milliót adnak el belőle, és jövőre jön a következő treyak-os rész amit mindenki nagyon vár és nagyot kaszálnak megint
27.
27.
K.Bandi
Akkor hogy vezeti a brit toplistát 3 hete????? wtf
26.
26.
MikelGun82
Jared, ki kényszerít arra, hogy olyat olvass, amit amúgy is tudsz? :))))
25.
25.
Jared
elemzők milyen okosak ezt én is tudtam volna meg sztem elég sok ember
24.
24.
#21: Nincs is benne rendes S&D...

Szerintem meg semmin nem változtattak, a hitbox ugyanolyan fos, ráadásul nem látni semmit a pályán, 2 méterig nem látni el, kendőzve az ótvar régi grafikát. Ocsmány munka ilyet kiadni egy nextgen gépre. Pedig szerettem a codot, mw1-2 volt a kedvencem, azóta lent van nagyon a mérce, és a bo2-vel telt be a pohár ps3-mon, amikor 1 évvel a megjelenés után is laggolt az egész. ÉS NEM A NET miatt, mert 80 gigással is ugyanazt csinálja, ráadásul most ps4-en full hd BF4 alatt még közben fel is töltöttem share-rel videót és úgy nem akadt, tehát kíméljen aki a szar nettel jön. a BO2 volt szar, nem a net. És ebben szerintem nem változott a mostani cod se.
23.
23.
MikelGun82
A cikk arról szól, hogy a játék öbmagához képest szarul teljesít. Más tészta, hogy még így is köröket ver másik gamekre. Az is tény, hogy a 4 óta nem tudott jelentősen megújulni, és az is tény, hogy a BO-ban 4.300.000 ember volt online, a 3.nap, a mostaniban meg nagyon nem volt a negyede sem. Tehát saját magához képest igen szarul teljesít, persze nem is csoda, de páran azért azeretnének ilyen "rossz" eladásokat produkálni. Nextgenen szerintem jelenleg nem rúg labdába.
22.
22.
Sakee
#21: ;) egyetértek, meg amúgy a pár sorral lejjebb írt ( én is néztem amúgy) 13+ milliós eladás is smafu.... LOL
21.
21.
vortel
Nagyon érdekes itt 1-2 ember véleménye. Lefogadom legtöbben itt olyanok irkálnak akik 1-2 óránál többet nem játszottak sem ezzel, sem az előző részekkel. Akkor jelezném lassan 4 játéknap után, hogy a játék nagyon is játszhat, kellett azért a BO2 után pár játékóra mire ráhangolódott az ember. Kivettek belőle egy rakás noob dolgot, szerencsére már alig van benne ilyesmi. Ebben a részben nagyon jó lett a hitreg és a sebzés, valamint a pályák teljesen új irányt vettek a BO2 és az MW3 után. Az igaz, hogy TDM-ben meg más játékmódban vannak érdekes respawnok, de a mi klánunk leginkább S&D-zik, és az SD még mindig COD-ban a legjobb.
19.
19.
Én sem vettem már meg, BF4 nagyon bejön ps4-en. Kell a francnak ilyen gagyi cod...
18.
18.
Csoki80
Lehet már unják az emberek..... Én a második részig követtem a sorozatot... Azzal talán most is eljátszanék.....
17.
17.
dBLOOD
Ki gondolt volna hogy már a casual birkáknak sem fog kelleni...
16.
16.
MikelGun82
Generáció váltás? :) Semmi köze hozzá! Egyszerűen egy kimagaslóan CTRL+C majd CTRL+V-t adtak ki. Megláttam, és eladtam! 2d-s effektek, amik az emberrel együtt mindig felé forognak stb. stb... A magyarázat egyszerű: úgy ahogy van, egy nagy kapal sz@r! :) erre készítette fel a kiadó az embereket :)
15.
15.
PolluxHUN
ez kb. lefedi a véleményem: http://www.youtube.com/watch?v=OgOGJV0H6-8
14.
14.
cannondale
Soha nemvettem COD-t max valakinel kiprobaltam felperc azt annyi.
De 20-25%-al kevesebb eladas nem akkora veszteség.
Ennyi tucat ugyanolyan osszerakott sorozat utan...sőt még marad remény a folytatásra is...
Sok jatek gyarto orulne egy ilyen vesztesegnek.
12.
12.
hurkagyurka2
#11 Attól tartok az sem kap új engine-t, erőltetik ezt az elavult vackot, toldozgatják-foltozgatják... Vajon az EA licenszelné nekik a Frostbite-t? :)
11.
11.
BrendOoN
Jövőre Black Ops III szebb grafikával, addig az Infinity Ward fejlesztgeti még az enginet, hosszútávon sokkal egyszerűbb lenne licencelni a CryEnginet!
10.
10.
DON GONDOCS
Még vagy 10 rész és talán pihenőre küldik a sorozatot. Nem fog itt semmi változni.
8.
8.
JBoy
Semmi meglepő...Így jár az összes Ctrl+C --> Ctrl+V játék. Le velük.
7.
7.
Gamer70
#5: A multi PS3-on hozza a szokásosat csak sajnos PC-n csapnivalóan szarul van optimalizálva,gyakorlatilag olyan mint ha BÉTA verzió lenne!
6.
6.
sunstreaker
vajon miért... talán végre kezd az emberek esze megjönni, és nem agymosott habzószájú birka módjára veszik az évente megjelenő valamiket.. talán ideje volna felébredni és rájönni, hogy másra is lehet költeni azt a pénzt.. vagy éppenséggel félre lehet rakni a majdani igazi élet kezdetére amikor is kirepülnek a fészekből és sosem árt, ha van egy kis tartalékja az embernek.. az emberek többsége annyira elvan már hülyülve, hogy bármit megvesznek amit az arcuk alá raknak.. és itt most nem csak a játékokra gondolok, hanem a különböző műszaki cikkekre.. egyik haverom is "sirt - ritt", hogy idén már nem tud hozzájutni ahhoz a gethös xbox one - hoz.. hát mondom, ez télleg oly hatalmas gond, hogy evvel nem lehet élni.. miközben más meg épphogy megtud élni, és azon gondolkozik, hogy jöjjön ki a hónap végéig, hogy ne haljon éhen..
5.
5.
Falcon
a kampány eleje unalmas és a tankos résznél majdnem besírtam annyira gagyi volt a multi meg hozza a szokásosat ps3 ason legalábbis
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...