Jogerősen is pert vesztett a Silicon Knights

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 13.
  • Hír
Link másolása
Másodfokon is elvesztette az Epic Games ellen vívott pert a Too Human fejlesztője, a Silicon Knights. Csapatnak 9,2 millió dolláros büntetést kell fizetnie, amiért jogtalanul használtak fel kódsorokat az Unreal Engine 3-ból.

Véget ért a több éves huzavona az Epic Games és a Silicon Knights között. A North Carolina-i szövetségi bíróság helyben hagyta a két évvel ezelőtt hozott ítéletét, azaz hiába fellebbeztek a Too Human fejlesztői, mindenképpen ki kell fizetniük a 9,2 millió dolláros kártérítést.

Az ügy előzményeit itt olvashatjátok. A jogi párharc már 2005 óta zajlik a két cég között. Eredetileg a Silicon Knights perelte be az Epicet, mondván visszatartották a fejlesztői segédeszközöket, s nem a teljes Unreal Engine 3-at kapták meg. A motor készítői viszontperelték a kanadaiakat, és bebizonyították, hogy azok több ezer sornyi programkódot másoltak át egy az egyben az Unreal Engine-ből, majd levették az Epic logóját a játékokról, hogy a jónép azt higgye, saját motorról van szó.

Az elsöprő bizonyíték miatt a cégnek vissza kellett hívnia az összes Too Human és X-Men: Destiny játékot, majd azokat meg kellett semmisítenie a saját költségén.

A január hatodikai tárgyaláson másodfokon is pert vesztett a Silicon Knights, így a 4,5 millió dolláros kártérítés mellett a 4,7 millió dolláros perköltséget is kell fizetniük. Hogy miből futja rá? Azt nem tudjuk megmondani.

A kulcsfejlesztők időközben átigazoltak a Precursor Gameshez, akik hiába próbálták feltámasztani az Eternal Darkness-t, két ízben is bebukták a Kickstarter-kampányt.

12.
12.
randall13
#10: Nem is azt mondom hogy jogosan használták a forráskódot, de attól még nevetséges.
11.
11.
Csoki80
#8: Mint mérnök, tudsz nézni egy játékot, mint játékos, vagy óhatatlanul, figyeled a technológiát is akár a játékélmény rovására is??
10.
10.
Csoki80
#3: Fel kell tüntetni egy könyvben is, ha egy másik könyvből idézel. Akár egy-egy mondatot is...
9.
9.
Több ezer sor? Az tényleg nem sok. 100 ezernél kezdődik a sok. :D
8.
8.
Ooorky
#5: Mérnökinfót eltaláltad, de Java és nem C++.
7.
7.
p3ti
#5: Legalább ne hangoztasd ha buta vagy
6.
6.
DON GONDOCS
Pedig egész jó játék volt a Too Human legalább a jogokat adnák el.
5.
5.
randall13
#4: Jó igen tudom, hogy te 20 éve fejlesztesz game enginet, csukott szemmel megírsz egy keresőalgoritmust és Carmack legjobb haverja is vagy. Gondolom a diplomád is mérnökinfóból szerezted, letettél mellé egy MSC-t is, és anyukád C++ot olvasott fel a kis vakond helyett.
4.
4.
Ooorky
#3: Fogalmad sincs mit írsz, már meg se lepődök rajta.

+az ügy kimenetele sose volt kétséges, ha valaki olyan hülye, hogy lop ráadásul az eredeti készítők által a kódba beleirkált megjegyzéseket is benne hagyja... az megérdemli a pofonvágást. Mehetnek az agytrösztök kukoricát kapálni, hogy kifizessék a bírságot.
3.
3.
randall13
Istenem, hogy ezek mikre rá nem érnek. Több ezer sort lemásoltak, pff :D Az a több ezer nagyságrendileg annyi, mintha egy 100 oldalas könyvből lenyúlnának egy betűt.
2.
2.
NinjaNorb
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...