Pachter: csökken a PS3 és az Xbox 360 ára

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 20.
  • Hír
Link másolása
Michael Pachter játékipari elemző belenézett a kristálygömbjébe, és azt jósolta belőle, hogy hamarosan csökken a PS3 és az Xbox 360 ára. Ami még érdekesebb, hogy szerinte ez már februárban megtörténhet.

A Wedbush Morgan elemzője, Michael Pachter szerint hamarosan csökkenhet a PlayStation 3 és az Xbox 360 ára, ráadásul azt mondja, hamarabb, mint gondolnánk.

Pachter egészen konkrétan azt tippeli, hogy a Sony és a Microsoft már februárban megvághatja az előző generációs konzoljának árcéduláját, és ezt kvázi a kiadók kényszerítik majd ki belőlük: szerinte ugyanis nagy esély van arra, hogy a jelenlegi árazások mellett az óriáscégek csapot-papot otthagyva vonulnak majd át a PS4-re és az Xbox One-ra fejleszteni, és a karácsonyi szezonra meg is feledkeznek a PS3-ról és az Xbox 360-ról.

Hozzátette, az a jó hír, hogy a Microsoftnak és a Sonynak is van mozgástere, ha árat is csökkentenek, akkor sem lesz már veszteséges a két gép. Ellenben bőven akad olyan, aki olcsón megvenné ezeket a konzolokat: mint mondta, a százmillió Wii-tulaj háromnegyede, aki korábban nem is gondolt a PS3 vagy az Xbox 360 megvásárlására, ilyen áron már megfontolhatja a dolgot, így akár 10 millió játékost is átmozgathatnak magukhoz a konzolgyártók.

56.
56.
mad hatter222
#28: Kössz Norbi ez valamilyen szinten megnyugtat mert imádom a ps 3 am:)
55.
55.
mad hatter222
De akkor most mivan?A régieket olcsóbban adják hogy vegyék de ha sokan a régieket veszik nem fogják az újakat,amúgy akkor mi lesz a ps3 al meg az xbox360 al?Eltünnek ezek miatt a szarok miatt(:Ez borzasztó.
52.
52.
RangerFox
Szerintem ennek A Patcher-nek ki kéne vágni a nyelvét, és bele kéne dobni a tengerbe.... De komolyan, aki azt jósolja hogy a Nintendo-nak annyi, és még egyéb baromságokat, annak komolyan elhiszitek a dumáját?? Nem mondom, én is örülnék neki, de nem fog beteljesülni. Most legalábbis MÉG nem.
51.
51.
Juha
C64-re is jönnek még játékok :)
Ha bejön ez a PS4-en PS3-as játékokat streamelős dolog, akkor már csak egy lépés, hogy egy alap PC-n is ugyanezt meglehessen oldani, nyilván előfizetéssel.

Akkor viszont nincs értelme már PS3-at és XBox 360-at venni...
Esetleg ha már valóban nem lesz támogatásuk, akkor senki nem fog szólni, hogy régebbi tört játékokat teszek fel rá, nem?
49.
49.
Norbiii
#44: Minden világos, Önnek van igaza Uram!

adi 43: Sehol nem írtam, hogy csak a játékok érdekelnek! Egy kommentelő kérdezte, hogy meddig jönnek még rájuk játékok, és erre válaszoltam. :)
48.
48.
DON GONDOCS
Tudják nagyon jó Sony-ms-ék hogy most aki eddig hanyagolta és nem vonza az új konzolok az bepróbálkozik valamelyik régebbi termékkel, ezért annyira csökkentik az árát hogy azért meglegyen a haszon rajta. Talán visszavesznek az online szolgáltatásokon, de itt ugye nem tudnak sokat változtatni. Olcsóbb+ és live. Ha nem fordulnak el a régi konzoloktól, akkorsem fog olyan támogatást élvezni mint az új. Csak megkell találni az arany középutat a 2 konzol haszna közt.
44.
44.
Yami
#42: A legalábbot direkt tettem oda, mert mindkét gyártó ezzel a paraméterrel jelölte meg az évet. És elhiheted tisztában vagyok vele mint jelent. Nem értem miért akarod ragozni, a 2017 mindenkép false adat, én csak kijavítottam. De ha esetleg még mindig nem volt világos akkor az X360 is LEGALÁBB 2016-ig támogatott.

#36: Én csak három olyan nyers adator írtam le amit már megerősítettek. De ha nagyon szeretnél spekulációkba bonyolódni, akkor sokat elárul a Sony támogatási terveiről, hogy elkezdték lelövögetni a PS3-as játékok multis szervereit.
43.
43.
Norbiii
#42: és adi43-nak igaza van, sportjátékok meg akár 2020-ban is jöhetnek rájuk, de még később is. :)
42.
42.
Norbiii
#32: 2015-ig LEGALÁBB támogatják, a legalább az a minimum, tehát ettől még támogathatják 2017-ig, mert a Sony mikor piacra dobta a konzolt, nagyjából ezt az évszámot lőtte be. Xbox 360, 2016-ig, de reméljük még tovább! :)
41.
41.
Sakee
amíg nálunk egy új PS2 is 25-30ezer forint,addig nem lesz itt 100dodós ps3/x360 ,pedig egy óccsó" ps3-ra talán be is ruháznék,de az tényleg 100dodósnak kell lennie....
Játéktámogatás meg: van FIFA 2014 ps2-re is. Annyi,hogy a nevek esetleg a mezek újak,frissek. Ennyi az egész. szóval lehet támogatni 2156ig is bármely gépet,egy emberke évente átírja a sportjátékokban a neveket és a mezeket :D
40.
40.
Pain
#33: Ennyi erőből keress valakit akinek valami beszart a gépen és nem is használja már. Így még ötletes is amit mondasz. De ahogy te írod semmi más mint pazarlás, felvágás.
39.
39.
galmat
Ha jól tudom, az Xbox 360 most 199 dollárról indul csomagtól függően. Szerintem 149 dollár alá aligha fognak menni, ha akarnak egyáltalán csökkenteni.
34.
34.
#33: Na énis ezt tervezem már egy jó ideje, csak az a baj, hogy max laptop allkatrészek férnének bele. :S
33.
33.
#26: 80-100 dolcsiert en is vennek egyet.
Kibasznam belole az ocskavasat aztan valami mini itx el egy jo procit meg egy riser kabellel egy jobb kareszt gyomoszolnek bele.
Hidalnanak az emberek amikor bekapcsolom es egy szamitogep mukodne nem egy fatengely....
32.
32.
Yami
#25: 200$ alatt nem nagyon kapsz PS3-at.

#28: El vagy tévedve. Az MS azt ígérte, hogy legalább 2016-ig támogatja a konzolt. A Sony 2015-ig ígérte ugyanezt. Az EA pedig 2017-ig ígérte, hogy ad ki játékokat mindkét konzolra.
31.
31.
hurkagyurka2
Az is igaz mondjuk, hogy a többséget nem a konzol ára, hanem a játékok ára tartja vissza a vásárlástól. Hiába viszik akár 30 ezer FT-ra le az alapgép árát, amíg egy-egy új játék 11-18 E forint. Persze lehet kapni töredék áron használt, vagy pár éves játékokat is, amik semmivel sem rosszabbak, mint az újak. Na, ezt is jól megbeszéltem magammal... :)
30.
30.
Scoo
Jó lenne. Úgyis akartam venni egy ps3-at is, hogy kipörgessem az exkluzív címeket.
29.
29.
DON GONDOCS
Ha jó játékok fognak még megjelenni a jelenlegi konzolokra akkor megéri konzolt venni. és a kiadónak az árakat csökkenteni. Hisz hozni fogja a bevételt akárcsak az új konzolok. De ha nemis csökkentik az árakat legalább a játékok árát csökkentenék jelentősen, már akkoris megéri a vételt.
28.
28.
Norbiii
#27: Xbox 360-ra elvileg 2016-ig, Ps3-ra elvileg 2017-ig jönnek még. 2 évig még tuti! :)
27.
27.
emerik
Ez a generáció még mennyi ideig nem fog "kikopni a divatból"? Úgy értem, meddig jönnek még rájuk rendesen az új játékok? 2 év kb?
26.
26.
Claymen
hát, ha 100 dollár lenne a konzolok ára én szerintem megvenném mindkettőt :D
Régóta szeretnék egy PS3-at, kíváncsi leszek menyivel lesznek olcsóbbak.
25.
25.
hurkagyurka2
Mennyi most a PS3, 160-180 $ ? Itt már olyan túl nagy mozgástere nemigen lehet a Sonynak szerintem, 10-20 $ árcsökkenéstől viszont nem rohamozzák meg a tömegek a boltokat... Azért kíváncsian várom, mert egy 100 $ árcédula egyrészt meglepő lenne, másrészt annyiért ez egy döbbenetesen jó konzol még mindig!
24.
24.
mestermagyar
#23: Jólvan, csak a változatosság nem az manapság, hogy van gta-féleségből egy játék a konzolra, egy zombi fps stb.
23.
23.
Norbiii
Amúgy szerintem elég vegyes a játékkínálat. Ott vannak a szokásos N-es játékok, mint a: Mario, Zelda, Donkey Kong stb, ezek az ő szüleményeik, és emellett, mind játszhatunk ezeknél keményebb játékokkal is, amelyek vagy saját címek, vagy nem, de ott vannak:

ZombieU
Bayonetta 2
Watch Dogs
Assasin's Creed
Call of Duty
Deus Ex
Batman Arkham City
Tekken Tag Tournament
NFS
Monster hunter 3
R.E.
Mass Effect 3

és aki akar az Legozhat, táncolhat, focizhat, kosarazhat stb.....! Tudom ez még nem elég, ez még nem az amire azt lehetne mondani, hogy tényleg ütős, de szerintem eléggé vegyes kínálat!
22.
22.
mestermagyar
#20: Azt mondom, a wii u már nagyon-nagyon rétegplatform. Leginkább a fanok fogyasztják, persze ez elég népes tábor, de ezenkívül nem tudom. 20millió zelda meg smash bros, és xy racing sem fog segíteni, mert bár ez hülyeség, de az emberek jó része úgy gondolja, hogy "túlhaladtak már az ilyeneken". És van benne igazság. Ezekre a vágottszeműek kivételével nagyon kicsi az igény, ha a többi konzol kínálatának keresettségét nézzük.

Mindig ezt a rengeteg ilyen színes, játékos (már amelyiket tényleg jóra értékelték) címeket nyomatják, aminek a fele legalább platform, és oldschool (értsd egy-az egyhez ugyanaz a mechanikája, mint mondjuk 1990-ben), bár én nem játszottam még ilyenekkel.

Meg kell érteni, a mai világban az az előny, ha minden típus képviselteti magát. Már több tucatszor nagyobb a piac, más az igény, és igénylik a változatosságot, mert a többi konzolon ezt kapják.

Tehát, vegyenek fel indie céget, dobjanak eléjük pár 3d-s monitort, és egypár csúcsgépet, egy mikrofont és hagyják őket a francba, hozzájuk se szóljanak, mi készüljön, amíg azt nem mondják, hogy készen vannak, és ki nem jönnek az irodaépületből. Szerintem a nintendónak nem lenne probléme olyan 20-at egyszerre. Nem nagy csapatok, max 10/gyártó, vannak ötleteik, és a wii u-ra úgysem kell frostbite 3-at fejleszteni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...