Frissítve: Vadiúj látnivalókon a Thief

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 25.
  • Képek
Link másolása
Egy rakat screenshotot kaptunk a februárban megjelenő Thiefről. A külföldi előzetesek alapján a régi rajongók megnyugodhatnak: ha feltornásszuk a nehézségi szintet, akkor a korábbi részekre jellemző kihívással szembesülünk.

A régivonalas Thief-fanok bátran vágjanak bele a legnehezebb szinten a rebootba, hiszen akkor fokozódik az őrök figyelme, kevesebb erőforrásunk lesz, és a civilek gyilkolásáról is lemondhatunk. A Fókusz egy mankó, amely arra szolgál, hogy a tanácstalanokat kihúzza a csávából, de nem muszáj használni - egyébként felfedi a nyomokat, a közelben ólálkodó strázsákat és hasonlók.

Csekkold az új képeket - csak úgy süt róluk a sötét, komor hangulat! A játék február 28-án jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PS3-ra és PS4-re.


Update!
Az IGN jóvoltából némi gameplay-jel is szolgálhatunk:




29.
29.
FU€GO
Szerettem a Thiefeket.Remélem nem okoz csalódást! :)
28.
28.
Szabby999
#26: Nem is feltétlenül neked szántam, még ha a Te kommentedre is reagáltam. Nagyon sajnálom azt, hogy idő közben felnőtt egy olyan generáció, akik már nem ismerik a Thief múltját (egyébként éppen ők azok általában - 10-13 éves gyerekek -, akik tudatlanságukban rendre előjönnek olyan arcpirító butaságokkal, hogy pl. a "'Thief jól lenyúlta a Dishonoredet", stb.), és nem is valószínű, hogy elővennék a régieket. Hátha az új rész kedvet csinál majd ehhez is nekik. Márpedig pl. a 2. részt bárkinek jó szívvel ajánlanám, még ma is lebilincselő, vállalható, friss, egyedi. Rájövünk egyből, hogy nem csak idióta szörnyekkel lehet egy játékban pará(dé)s hangulatot teremteni. Ami pedig a 3. részt illeti: ha egy játék textúrapakkal 10 év múltán (!!), a mai igényeket is abszolút kielégítő grafikával, továbbá a mai napig megunhatatlan történettel és játékmenettel bír, akkor az bizony sejtet valamit azzal kapcsolatban, hogy milyen értékekről is beszélünk...
27.
27.
br1Koo
hát nemtudom gyerekek,nekem baromira bejön az eddig látottak alapján. A deadly shadows örök kedvencem marad, és nagyon várom hogy megjelenjen az új thief. Abból amit láttam azt tudom leszűrni, hogy a pályák baromi jól ki lesznek dolgozva, az animációk jók, a fókusz egy nagy baromság és elveszi a játék lényegét, dehát nem kötelező ugye használni. A hangok teljesen rendben vannak a grafikával együtt és örülök, hogy nem kell feltétlenül gyilkolászni, mert eléggé féltem tőle hogy szarrá vágják a játékot. Várunk sok szeretettel thief!
26.
26.
Shannaro
#25: Már megbocsá', de én nem azt mondom, hogy rosszabb, hanem, hogy más. Mivel reboot, ezért nem lehet elvárni, hogy az előd legendáját építse tovább, saját magának kell kivívnia az érdemeket.

Az már más tészta, hogy én az eredeti trilógiát műfajalkotó mesterműként tartom számon, így szkeptikusan állok az újrafeldolgozáshoz.

Egyébként, ha a videók alapján valami gagyi, akkor vagy a marketingesek nyúltak mellé a nem megfelelő kedvcsinálókkal, vagy ha mégis a legjobb részeket csípték ki a termékből, akkor a teljes játék/film/stb nem lehet jobb, mint amit a reklámok sugallnak.
25.
25.
Szabby999
#18: Ezt a játékot 6 éve fejlesztik. Aki végigkövette a fejlesztés minden mozzanatát, az jól tudja, hogy ezek a srácok az utolsó betűig elolvasták a kommenteket, kérdeztek, reagáltak. Több olyan hivatalos fórumot tartottak, ahová meghívták az embereket, kikérték a véleményüket, tanácsaikat. A rajongók visszajelzései alapján nagyon sok dolgot kivettek a játékból, és legalább annyi újat beleraktak. A legnagyobb gonddal választották ki a motion színészeket, a szinkronhangokat. Minden lehetséges fórumon elmondták, hogy legfőbb céljuk az eredeti Thief tiszteletben tartása, hagyományainak megőrzése, méltó megújítása. Szerintem ez példamutató hozzáállás. Melyik fejlesztőcsapat csinálja így manapság? Mindezek tükrében úgy gondolom, ha létezik játék a jelenlegi placcon, amelynél bizonyosan nem az egyszerű lóvékaszálás a fő cél, hát az bizonyosan a Thief! Arról pedig badarság nyilatkozni, meg vitákat nyitni, hogy egyesek szerint mennyire lett elcseszve, vagy milyen hangulat maradt ki, mivel eddig még nem láttuk a végterméket, csak videókat. Filmeknél is van úgy, hogy egy-egy videó alapján gagyinak tűnik, aztán meg a moziban nagyot üt. Úgy gondolom, ha jelentősen elcseszték volna az új Thief-et a korábbiakhoz képest, azt már tudnánk az előzetesekből. De erről szó sincs. A Thief egy csaknem két évtizedes legenda. Ha valakinek nem tetszenek a videók, szíve joga. De ha az előzmények ismeretében egyesek pl. a Doom-ra óriási tisztelettel tekintenek, akkor szerintem a Thief is minimum megérdemli ezt a hozzáállást. Üdv.
24.
24.
Claymen
#23: Gondolom a konzol szintjének megfelelően (abszolút nem negatív értelemben).
Engem mondjuk a grafika nem igazán érdekel, ha jó hangulata van, és jó élményt ad majdnem mindegy hogy néz ki.
23.
23.
Jól beeteti(te)k a népet a PS4-es videókkal,meg képekkel
jelenlegi konzolokról fogalmunk sincs hogy néz ki:/mert nem így...:S
22.
22.
Nebuloid
Első dolgom lesz minden segítséget kikapcsolni és hard-ra állítani. :D
21.
21.
GAMEROD
Pont egy hónap van még hátra, már alig várom. Erre várok 6 éve hogy jöjjön ki egy új rész. Kiváncsi leszek hogy lesznek e megint Barbárok és Kurshok-ok, azok olyan aranyosak voltak a gyík testükkel:D De szerintem nem fogja hozni az előző rész hangulatát, ahhoz kéne magyarítás ugyanazzal a nyelvezettel, meg szerintem a zombik nagyon fognak hiányozni belőle.
20.
20.
Rakottkrumpli
#16: Te még nálam is nagyobb segg vagy...
19.
19.
Claymen
Szerintem hiba lenne a videók hangulata alapján megítélni a játékot. Lehet, hogy ugyanúgy meglesz háttérvonalnak az építők, meg a pogányok története. Én szerettem a Deadly Shadows-t, de ettől függetlenül ha az új részbe nem lesznek benne, nem nagyon leszek csalódott. Más megközelítés, és történetvezetés. Az eddig látottak alapján engem megfogott, és kíváncsian várom a játékot.
18.
18.
Shannaro
#8: Nem haragszik senki, és nem is gond, ha nem játszol az előddel, elvégre teljesen új lapot nyitnak, új háttérrel. Csak nekem ez a kedvenc videojátékom és érzékenyen érint ha csak újabb lóvéköteget akarnak kicibálni belőle.
17.
17.
ulikedegs
semmi nem fogott meg ebből a játékból
16.
16.
randall13
#11: Használd már azokat a retkes ékezeteket, mert szenvedés olvasni amit írsz.
15.
15.
Ruga
Várjuk ki a veget. Nem oltek ebbol semmit ki, nem lattunk meg semmit. A hangulata mar most brutal Thief.
13.
13.
PaulBlake
#11: #10 Mind a kettőtöknek igaza van, sajnos nemtudom a lényegét a THIEF univerzumnak. Rajongóknak kb. hatalmas csalódás lesz ez a játék, mert gondolom nem azt kapják amit az első trilógiában megkaptak. Mivel én ahogy írtam, nemismertem eddig ( igen szégyellem magam :D ) ezt a játékot, így az új Thief is nemlesz számomra akkora csalódás amiennek a Fan-ok látják.
UI: Énis össze-vissza baszogatnák mindenkit, ha az új Uncharted, Nathan Drake nélkül jönne, és valaaki azt írna amit én szóval mégertelek :)
12.
12.
#4
...amit a textura pakk meg plane NEM javit.
Na.
11.
11.
#10: Nekem pont a misztikum hianyzik a legkevesbe.
Az a gond hogy 2 fele jatek van a rongyalolek te suttyo mer hosamerikaikatona vagyok vagy tele van baszva ilyen misztikus marhasagokkal.
Lehetne egyszer valami sunnygos amiben nincs?
A bioshocktol is fraszt kaptam akior iylen "varazslasokat" lehett csinalni(ettol fuggetlenul megvettem es vegitoltam 2*, MOTN es dishonored detto).
Amugy ki miert volt naiv?
Mert tetszik neki?
Szerintem megint elgurult a gyogyszere valakinek.
Csajozzal mar be ....
10.
10.
randall13
#6: Rosszat? Nem. Csak szörnyű látni ezt a naivitást. Ebből a játékból teljesen kiölték a misztikumot, a nevén túl sok köze nem lesz a trilógiához. Kb mint a Star Wars jedik, vagy a Gyűrűk Ura orkok nélkül.
8.
8.
PaulBlake
#7: Hát akkor viszont sajnálom az egésszet, és eggyáltalán hogy megírtam azt a kommentet. Akkor az utolsó mondatot felejtsétek el. De ez nemváltoztat azon hogy a játéknak van hangulata ami megfogott, s ahogy mondtam sajnálom hogy nemjátszottam az elődökkel. Remélem megbocsátotok ! :)
7.
7.
Shannaro
#6: Csak annyi lehet a kivetni valója, hogy ha ezt kijátszod, attól még semmit sem fogsz tudni a nagy nevű elődről. Még ha folytatás lenne akkor talán egy kis bepillantást nyerhetnél a világba, de ezzel sajnos nem pótolsz semmi.
6.
6.
PaulBlake
#5: Mért ? Netán valami rosszat mondtam ? Fogalmam sincs hogy mivel bántottalak meg ?! Én csak leírtam amit gondoltam :)
5.
5.
randall13
#1: úgy bírom az ilyen kommenteket
4.
4.
#3: Hat azert van, nem is kicsi amugy szomoru is lenne ha nem lenne, mert az elozo meg xbox ra jott ki(nem 360) .
A texturaktol amugy sem valtozik a polyszam (gyk. szogletesseg a normal map meg csak nagy szogekbol ervenyesul mivel nem valtoztat geometriat).
A furi benne az, hogy a civilek soxor csak allnak a sotetben pl. amit a textura pakk meg plane javit.
Ezt a jatekot mar rohadtul varom.
Halistennek most az ilyen lopakodos cuccokbol jott par az utobbi par evben (mark of the ninja, dishonored, gunpoint)
Meg tobb ezekhez hasonlo kene.
A mindenidok leghangulatosabb jatek palyaja az elso thiefben volt (tenyleg megcsinalhatna valaki mondjuk doom3 motorral pl) a qiuntus kurtje.
Nagyon utott.
3.
3.
GAMEROD
...ja és hiába 10 éves az előző része, nem sokban különbözik ettől látványban az előbb említett textúracsomaggal. Szépek a fényhatások, látszik a szálló por az ablakokon beszűrődő fényben, nem szögletes semmi. Mindenképp megér egy próbát annak aki várja.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...