Kémkedett utánunk az Angry Birds?

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 28.
  • Hír
Link másolása
A The Guardian birtokába jutott szigorúan titkos dokumentumok állítólag Edward Snowdentől származnak. A jelentés szerint az NSA és a brit titkosszolgálat személyes adatokat gyűjtött rólunk a mobilos játékok segítségével.

Az amerikai és a brit hírszerző ügynökségek a múltban a népszerű mobilos játékokat sem kímélték - derül ki a The Guardianhoz eljuttatott titkos dokumentumokból, amiket maga, a kémkedési botrányról híressé vált Edward Snowden szivárogtatott ki nemrégiben.

A jelentés szerint az NSA és a brit GCHQ titokban a népszerű iPhone-os és androidos játékokat célozta meg, s a segítségükkel felhasználói adatokat szereztek az online szerverekről.

Ezeket az adatokat jobb esetben csak a kiadók és a játékfejlesztők ismerhetik, de a jelek szerint az ügynökségek rátették a kezüket a telefon típusára, az egyedi azonosítójára, de a felhasználók kora, neme, tartózkodási helye, e-mail címe, IP-címe és jelszavai is az NSA és a GCHQ birtokába kerültek.

Az Angry Birds fejlesztője, a Rovio tagadja, hogy tudott volna arról, hogy a kormányok bepillantást nyerhetnek a játékosok adataiba.

15.
15.
KopyAti
#11
Te túl sokat nézted a hálózat csapdájában című filmet? :)
14.
14.
randall13
#11: A profilodban megadtad a beceneved, születési dátumod, lakhelyed és iskolád. Mindig a leghülyébbek vannak felháborodva... :D
12.
12.
Obiwan HUN
Mert iOSre nincs Angry Birds mi?! :D :D :D
11.
11.
ViktorG
Na menjenek a p****ba.....innentől egy androidos játékkal sem fogok játszani. Egy nap meg elvisznek a hatóságok, mert ezek a f****opók babrálnak valamit az adataimmal, meg ilyenekkel. Kapják be!

G
10.
10.
RangerFox
Ezt komolyan valaki nem tudta?? Ez manapság természetes hogy nyomoznak az emberek után, kíváncsiak hogy mit csinálnak. Mindenkinek át kell gondolnia hogy miket akar letölteni, és vállalja a felelősséget..
8.
8.
Obiwan HUN
En azon lepodok meg, ha valaki ilyen hiren manapsag kiakad! :D
Miota ennyire elterjedtek az "okostelefonok" amiben: minimum egy kamera van, GPS, wifi, mobilnet, es nemelyikben meg legnyomas mero (barometer, mint az en GT-N7000semben) amivel eleg szepen meg lehet hatarozni a tengerszint feletti magasagot... szoval igen, az a naiv aki elhiszi hogy ez a sok aprosag azert van beepitve hogy a mi kenyelmunket/biztosagunkat szolgalja! ;)
Anno olvastam valahol, hogy az amcsi titkos szolgalat nyilt levelben koszonte meg Steve Jobs kituno munkajat amikor osszehozta es vilagorulete tette az iphone-t, ezzel nagyban megkonnyitve az o munkajukat! :)
6.
6.
randall13
Csodálom hogy még nem indult meg egy feljelentési hullám.
5.
5.
shooter1234
#3: Ha google Playről töltesz le, kell egy email cím, amihez van jelszavad és lehet hogy a valós adatokat adtál meg magadról mikor az email címedet létrehoztad.
4.
4.
Teuton
#3: Lássuk mihez férhet hozzá egy app (és nem csak/feltétlenül az Őrjöngő Madarak) ha telepítés közben hozzáférési engedélyt adtál neki: a telefonhoz kötött e-mail cím és azon keresztül az abban leírt személyes adatok, telefon névjegyzék minden benne lévő adattal, GPS koordináták és Google Maps pinek, berághatja magát a böngészési, telefonálási előzményeidhez, sms-ekhez és a többi.

Be lett szépen linkelve a Guardian cikke róla, tessék szépen elolvasni és megérted.
4.
4.
Dr. Zaius
Ilyen világban élünk, el kell fogadni, mert ellene csak annyit tehetsz, hogy pl DS-en vagy Vitán játszol.
Engem is bosszantott eleinte, de hát Istenem...
Ha én utánam akarnak kémkedni... Meg is érdemlik... A végén még lecsuknak, mert a kémkedő titkosszolgálat halálra unta magát...
3.
3.
markoci555
mióta kell jelszó az angry birds-höz? XD
meg e-mail cím?
meg nem és kor?
wtf?
2.
2.
daenath
Nesze neked online jatek meg kotelezo net kapcsolat, maradok a single player mode-nal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...