Idén jöhet az Amazon konzolja

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 28.
  • Pletyka
Link másolása
Továbbra is szállingóznak a pletykák az Amazon konzolja felől: úgy néz ki, a cég egy androidos játékgépben gondolkodik, és a célja, hogy egy nappali-centrikus kütyüt is bedrótozzon a szolgáltatásai közé.

A VG247 is úgy értesült, hogy androidos konzolon dolgozik az Amazon. A kütyü egyrészt a Sony-Microsoft-Nintendo trió játékgépeivel versenyezne, másrészt az androidos gépek között bizonyítana úgy, hogy lehetővé tenné mindenféle játék, zene, film és tévéműsor streamelését és letöltését.

A lap úgy tudja,  hogya nagyobb kiadók már megnézték az Amazonnál a hardvert, amit népszerű androidos és iOS-es játékokkal demózott a cég. A bemutatott modell körülbelül PSOne méretű és formájú, ráadásul szürke is, de nagy valószínűséggel a végleges változat külsejét teljesen átdolgozzák majd. A konzolra egyébként az Amazon Kindle-kütyük tervezőit is ráállították.

Az Amazon 300 dollár alatt akarja tartani a gép amerikai árát, ezzel körülbelül azt a stratégiát követné, mint a Kindle Fire HD árazásánál, ami lényegesen olcsóbb alternatíva egy iPadhez képest - a kimaradó hasznot a különböző tartalmakon keresztül szedné be a vállalat. Az Amazon célja egyébként az, hogy a már most is igen terebélyes digitális szórakoztató szolgáltatásait végre becsatornázhassa a nappaliba egy tévére kötött eszköz segítségével.

És hogy miért sülhet el jobban ez a próbálkozás a korábbi androidos gépekéhez képest? Nos, az Amazon szerint azért, mert neki már így is van egy 200 millió fős felhasználói bázisa, erre pedig könnyű építeni.

Várjuk a fejleményeket!

9.
9.
mestermagyar
#6: Akkor most mond el, melyik bekezdésből veszed azt, hogy ARM lesz.
8.
8.
kanguru
Na vegre valaki aki belatja a szamitogepet , a tabletet, okostelefont sok hasznos dologra lehet hasznalni de az emberek 90%-ban megis jatszanak rajtuk :)
Az Androidot is gatyaba lehet razni bizonyitek ra a sok Samsung S2-S4.
7.
7.
aordog
Szerintem pedig van létjogosultsäga...kellö odafigyelés mellett ez okozhat meglepetêseket.
Az android täblagépekkel sem az a baj, hogy a piacon nem versenyképes, hanem az, hogy az also kategoriäban eléggé instabilak, sokszor még netre is kevés.
Írtam mär egy pärszor, hogy rendeltem egy JXD S7300- ät, amitöl persze mär van jobb, ami a 7800, de ezt most hagyjuk.
A lényeg, hogy olyan jätékokat jätszok rajta, amihez eddig konzol kellett. A rendszer bekapcsoläs utän instabil, de utäna utoléri magät.
A lényeg az, hogy én ezeket a híreket mindig kiväncsian värom. Elöbb- utobb valaki képes lesz egy olyan " konzolt" létrehozni, ami az idiota mobilokat kisöpri a piacrol. És akkor fog az is bekövetkezni, hogy a mai felsö csúcskategoriäs mobilok 140- en alatt lesznek, mert telefonälni egy régebbi teloval is lehet...jätszani meg szinte a legtöbb mostani telefonnal is képtelenség, persze vannak kivételek.
6.
6.
#4: Nekem is ugyanez volt a reakcióm, holott eddig (a régiek után) csak android telefonom volt, de konzolként tekinteni rá szerintem egyenesen röhej, kell a francnak :-D handheldnek jobb, én GBA emulátort csapatok az Xperia Mini Pro-mon, annak van billentyűzete, így igazi GBA élmény :)
5.
5.
mvf410
Szerintem sem kéne ezt erőltetni. Sok androidos kütyüt használtam, de egyiktől sem dobtam hátast. Hiába az erős hardver, ha maga az android enyhén szólva is elég problémás és macerás.
4.
4.
mestermagyar
#1: A szokásos reakció egy wp/IOS usertől, aki 5 éve fogott a kezében utoljára androidot, az is 40ezres volt max.
3.
3.
Ghost26Dave
Szánalmas próbálkozások.Nem kellene ezt ennyire erőltetni.Nem tudnának betörni az élpiacba.
1.
1.
Dr. Zaius
Hagyjatok már az instabil androiddal a g*cibe!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...