Frissítve: az Xbox Live februári ingyen játékai

  • Írta: zoenn
  • 2014. február 1.
  • Pletyka
Link másolása
A Microsoft még nem erősítette meg az Xbox Live februári Games with Gold promóciójának ingyenes játékait, de a frissen napvilágot látott pletykák szerint a Dead Island első része lesz az egyik. Jöhet a zombigyilok?

A felállás szokásos: a Microsoft egyik névtelen bennfentese a NeoGAF fórumán szellőztette meg az Xbox Live februári Games with Gold akciójának egyik ingyenes játékát. A jelek szerint a Techland nyitott világú zombis akciójátékát, a Dead Islandet kapják meg a Gold-előfizetéssel rendelkező játékosok.

Már nem ez az első alkalom arra, hogy a promócióban résztvevő játékok címe idő előtt kiszivárog, ettől függetlenül fogadjátok némi fenntartással a hírt, tekintve, hogy a Microsoft még nem erősített meg semmit hivatalosan.

Update! Major Nelson megerősítette a pletykákat, a Dead Island mától tölthető le a Game with Gold keretei között, február 16-án pedig a Toy Soldiers: Cold War fogja felváltani.

54.
54.
Yami
#53: Szóval arra akarsz kilyukadni a magad nyakatekert módján, hogy régen érdemes volt megtartani a játékokat, mert ma lehet velük retrózni, de a jelenlegi játékok már nem alkalmasak/elég jók erre?
Mert ha igen akkor nem értek egyet vele. Több mint 60 játékból áll az elmúlt generációs játék-gyűjteményem, és ezekből alig 3-4 db van amiket még nem játszottam ki többször, és ezeket sem azért mert nem érdemesek rá, csak nagyon kevés időm van erre
Amúgy nem érdekel miért hívod jelen gen-nek, én csak magyarázatképp írtam oda, hogy ne legyen abból félreértés, hogy én az aktuális időjelölőt használtam.
53.
53.
kristof97
#52: Ez viszonylag egyértelmű, de azért nagyon kösz a választ (mondjuk igazi nesze semmi fogd meg jól válasz). xD De arra gondoltam, hogy a legtöbb játék az A: multira kihegyezett, amivel egy idő után nem fogsz tudni játszani dedikált szerverek nélkül, és játékos sem lesz, vagy B: egyszer végigjátszod és elő sem veszed többet. És vannak a kivételes játékok, ami közel vannak valamiért a szívedhez és/vagy nagyon jók, mint pl: egy GTA, aminek még mindig játsszák az előző részeit. Na, remélem így érthetőbb, és rendes válaszokat is kapok rá. :P Azért hívtam egyébként jelen gennek, mert most érkezett meg a next-gen, és az még nem ivódott bele annyira a köztudatba, illetve még bőven gyártják a PS+/X360akat is.
52.
52.
Yami
#44: "PS+-nál sem a játékokért fizetsz. 2 éve nem is járt játék az előfizetéshez."
B-b-b-bullshit!
De ezt már megtárgyaltuk egyszer. A Sony kitalálta, hogy megpróbál eladni egy szolgáltatást különösebb tartalom nélkül, ez lett a PS+. Jól körbe is röhögte őket mindenki, nem kellett a kutyának sem.
Erre kitalálták, hogy bérleti rendszerben játékokat fognak adni az előfizetőknek, és voalá, megszületett egy eladható szolgáltatás. Mese vége.
Aki azt mondja, hogy ő a PS+-ra csak a cloud save-ért meg az automata update-ekért fizet elő, az hazudik, vagy hülye, mert úgy simán nem éri meg.

Amúgy nem értem pont te miért akarod mindenáron összehasonlítani a két szolgáltatást, mivel egyértelműen csak képen láttál Xboxot, a live-ról meg annyi fogalmad van mint egy marék döglött molylepkének.
Gold(előfizetés) nélkül Silver felhasználó leszel. Nem férhetsz hozzá a játékok multiplayeréhez és a party funkciókhoz, valamint az alkalmazások egy részéhez, de minden más funkcionalitás marad. Gyűjthetsz barátokat, üzenetet küldhetsz nekik, vásárolhatsz a store-ban...stb.

#48: Mit szólnál ha azt mondanám neked, hogy az előző generáció (amit te jelenleginek hívsz) is egyszer retro lesz? Nehéz lesz retrozni 10 év múlva ha most nem tartasz meg játékokat.
51.
51.
Dontrip
#44: Gold nélkül nem elérhetőek a Goldos akciók, a multis szolgáltatások, és az alkalmazások nagy része. De ugyanúgy letölthetsz akármit.
50.
50.
sebtapasz
Na ez jól jön, mert el lett adva a múltkor a DI első része (megbánva!)!! Akkor megvan! Zsííííír! :D
49.
49.
GabbyXD
Dead Island Dead island Dead Island…!!!!!
48.
48.
kristof97
#46: A játékmegtartást azt a jelen generációra értettem. Egyébként szép gyűjtemény, grat hozzá! :)
47.
47.
kristof97
#46: Én nem rád értettem azt a mondatot az előző kommentemben. :D Csak általánosságban, mert bizony vannak olyanok.
46.
46.
p3ti
#43: Abszolút nem tartom rossz dolognak a PS+ -t, mivel egy éves előfizetéssel akár úgy is játszhat bárki is, hogy egész évben nem vesz egy játékot sem - abszolút praktikus. Pontosan ezért kezdett bele a LIVE is az ingyen osztogatásba.

Retrozás, jó emlékek, meg a régi játékok miatti szeretetem miatt tartottam meg őket. Hogy volt e amit megtartottam ? 25 konzolom van, és 450 játékom összesen. Ebben van a PSXtől egészen a PS3/X360 ig minden... szóval volt amit megtartottam, ja ^^
45.
45.
p3ti
#44: Abszolút nem érted mit akarok mondani.

Utoljára fogom leírni

A PS+ -t azért találta ki a Sony, hogy bizonyos összegért, évente bizonyos mennyiségű játékot tölthetsz le. Na most ez egy előfizetés, akárcsak egy videótéka tagsági, ahol bemész, és leemelsz egy játékot a polcról, majd hazaviszed, kipörgeted de attól akkor sem a tiéd. De nem ezen van a hangsúly hogy kié a játék..

Az Xbox Livenál pedig azért fizetsz elő, hogy azt a rendszert amit használsz, azt ők korrekt minőségben karban tartsák. Ez így volt már az Xbox Classicnál is, aminek az internetes része már akkor meghaladta a korát.

Hogy összegezzem, két teljesen más szolgáltatásról beszélünk, ahol teljesen más célért fizet elő a vásárló. Akkor kérdem én, mi a búbánatos halálért hasonlítjuk össze őket egymással? Miért vagyunk csalódottak a LIVEnál, mikor ők abszolút nem kötelesek bármit is ingyen adni?

Ezt sokan nem képesek felfogni...és akkor próbálnak két nem egyforma dolgot egymáshoz hasonlítani, majd követelőzni és elégedetlenkedni
44.
44.
simon 555
#41: PS+-nál sem a játékokért fizetsz. 2 éve nem is járt játék az előfizetéshez.
PS4-nél meg ez főleg igaz.
De egyébként rohadtul de nem vágom a különbséget. Ugyan úgy kapod mind2-nél a játékot. Annyi a különbség, hogy Xboxon nem kell Live előfizetés ahhoz, hogy tudj játszani, de Live előfizetés nélkül még a storera sem tudsz felmenni, szóval semmi értelme annak, hogy valaki ne fizessen elő. Akkor most mégis miért ne lehetne összehasonlítani őket? Azzal ha nem fizetsz elő azt éred el, hogy az Xboxod visszaváltozik PS1 szintre és játékon kívül lényegében mást nem tudsz csinálni, szóval lényegében ott is rá vagy kényszerítve arra, hogy előfizess ha ki akarod használni a géped. Mind2-nek van egy árnyoldala.
PS+-nak az, ha nem hosszabbítasz, nem tudsz tovább játszani a kapott játékokkal, X-en meg, hogy nem tudsz semmit online csinálni ha nem fizetsz elő.
(ha jól tudom letölteni sem tudsz semmit ha nem vagy előfizető)
43.
43.
kristof97
#41: Én értem, csak vannak olyan emberek akik azzal indokolnak, hogy azért rossz a PS+, mert ott csak bérbe vannak a játékok. Egyébként nem azért fizetsz, illetve nem csak ezért, de az tény, hogy emiatt veszik meg az emberek PS3ra és Vitára (PS4en meg a multi miatt is megveszed/meg kell venned).
Az uccsó válaszodra pedig annyit még kérdeznék: gondolom te ezeket a retrózás miatt veszed elő, de jelen generációs játékok közül van ilyen amiket több év után is megtartottál és játszol is vele? Mert retró élmény miatt nekem is vannak olyan játékok amikkel néha játszok, csak mert milyen jó volt régen (Cossack például).
42.
42.
p3ti
#39: Használni kell mind a két gépet, és látni, érezni fogod a különbséget - nem hiába vált a PS4 is fizetős rendszerre.
41.
41.
p3ti
#38: Úgy látszik nem érted amit mondani szeretnék.

A bérbe adással semmi gond nincsen, azzal van a gond, mikor emberek össze akarják hasonlítani a PS+ -t ( aminél azért fizetsz hogy kapd a játékokat ) az xbox LIVE-al ( ahol a karbantartási költségekért fizetsz ) és utána panaszkodnak, hogy a Box mennyire szar, holott nem egy szolgáltatásról beszélünk...

A LIVEnál szó sincsen arról, hogy te kapsz bármit is ingyen - a PS+nál meg azért fizetsz - érted mire szeretnék kilyukadni?

Abszolút nem ellenszenves a Sony üzletpolitikája, hisz remek lehetőséget ad a játékosoknak, hogy évi X összegért játszhassanak aktuális játékokkal.

"hány játék van amiket te évek után is előveszel és nem csak 1-2 végigjátszás miatt vetted meg?"

Kb. 15 GC játék, egy egész PS2 tár, Dreamcast, Wii stb. Pl. a Super Smash Bros.al megjelenése óta játszom...ami nem tudom már hány éve volt.. talán 8.. passz
40.
40.
RangerFox
#17: Ps Vitán is lehet offline játszani Ps+-os játékkal.
39.
39.
trion96
#37: Miért mondja mindenki, hogy a live sokkal jobb, mikor nekem még a psn-nel se volt semmi bajom? Nem kötözködésbôl, tényleg érdekel. :D
38.
38.
kristof97
#37: Ez igaz, de a bérbeadással azért nincs gond, mert őszintén: hány játék van amiket te évek után is előveszel és nem csak 1-2 végigjátszás miatt vetted meg? Szerintem nem túl sok. ilyen lehet egy GTA, nálam egy Assassin's Creed, de ennyi. Most kaptam meg PS3ra a Me tro-t és a Bioshock-ot, a Metrot most vittem végig, fantasztikusan jó játék (jó hosszú is), azzal a pár buggal együtt is, de nekem elég volt belőle ennyi. 2: mivel folyamatosan kapom a játékokat, egy idő után le kell egyébként is törölnöm, mert nem végtelen tárhelyű a vinyóm. De igazat adok neked, csak nem árt 2 szemszögből megvizsgálni a dolgokat. :)
37.
37.
p3ti
#35: Ideje lenne már végre felfogni és értelmezni a LIVE és a PS+ -t, komolyan kezd az agyamra menni a félreinformált emberek hülyesége.

Akkor még 1x : A PS+ on fizetsz egy szolgáltatásért, ahol cserébe BÉRBEN kapod a játékokat. Magyarul - mikor letelik az előfizetésed, akkor onnantól te azokkal már nem játszhatsz. Olyan mintha bemennél 1 videotékába, és pénzért elhoznád az új játékokat, de ugyan úgy vissza is kell vinned őket. Az teljesen 8 hogy mit veszel bérben, mivel BÉRBEN veszed, nem a tiéd - értsd már meg.

A LIVE pedig az Xboxnak az internetes előfizetése, és ott azt fizeted, hogy legyen rendes kapcsolatod, teamchated, partychated (ami nincsen a PSN -en). Nem, nem azért fizeted a LIVEot mert ingyen játékokat kapsz érte, hanem azért, hogy ők karban tartsák a szolgáltatásukat, amit te használsz. Az hogy ők lehetővé teszik azt hogy te letölts bármit is ingyen, az a személyes döntésük, és nem a LIVE előfizetés kötelezettsége.



Ezért lesz a PS4 is PSN+hoz kötve, mivel a PS3 PSN része messze le van maradva a LIVEhoz képest, és ezzel ők is fedezni fogják a szerverek karbantartási költségeit.

Arról nem is beszélve, hogy teljesen más tészta ha valamit megkapsz örökre, mint hogy egy idő után csak pénz fejébe használhatod újra. Gondolhatod hogy senki sem fog neked 1-2 hónapos játékot osztani ingyen, csak mert jó arc akar lenni...

Jó lenne végre tisztában lenni a dolgokkal, és nem ilyen irdatlan nagy f*szságokat idehányni folyamatosan
35.
35.
lesik20
Annyira birom ezeket "Csak bérled a játékokat Sony-nál" tipusu kimmenteket. Baszki,., képzeld olyan HÍRES szolgáltatoskán mint a NETFLIX, HBO GO ott is csak bérled a filmeket. Viszont ameddig megvan a tagságod addig játhaszt a játékokkal.

Mellesleg Raptor, értékelem hogy már Microsoft is ingyen dobálja a játékokat, de amugy megjegyzem: Eddig 3 évnél fiatalabb játékot nemigen láttam tölők.
32.
32.
simon 555
#31: UK-n meg 7:) De ez valahogy nem szokatlan, nem minden cím megy el amikor jönnek az újak. Ez a 7-8 cím mindig megvan.(+ még a VITA és PS4 címek)
31.
31.
Yanez
Amcsi accon PS3-ra most 8(!) ingyenes játék van a plus előfizetőinek. Ilyen még nem volt. Ezek között van a DMC, Bioshock Infinite és a Borderlands 2 is. Ezek mellett rengeteg árkedvezmény is található. Jó dolgok ezek az ajándékok.

És én is megerősíthetem azt, hogy offline is mennek PS-en az ingyen játékok.
30.
30.
jarlaxle
Már letöltöttem igaz a hír thx Gk...
29.
29.
GAMEROD
Jó kis játék, coopban meg aztán főleg. A Riptide pedig rövid sajnos és a hangulat se adja.
27.
27.
wasdeqHUN
A hír igaz:
http://majornelson.com/2014/01/31/xbox-live-gold-members-get-dead-island-and-toy-soldiers-cold-war-free-in-february/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...