Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes - két óra hosszú

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 5.
  • Hír
Link másolása
A Game Informer legfrissebb számában húsz oldalon keresztül mutatják be a Metal Gear Solid ötödik felvonását, azon belül pedig leginkább a Ground Zeroesra koncentrálnak. Infózuhatag következik.

Mint tudjátok, a Metal Gear Solid ötödik része két részletben érkezik: a Ground Zeroes afféle felvezetésként szolgál majd a The Phantom Pain előtt, mind a történet, mind pedig a játékmenet szempontjából.

Előbbi egyébként március 20-án jelenik meg (méghozzá nyomott áron, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra), így értelemszerűen sokkal többet tudunk róla, és talán nem véletlen az sem, hogy a Game Informer is a prológusra koncentrált az aktuális címlapsztorija kapcsán.

Az elképesztően szép borítóval megáldott magazinból egyébként a CVG gyűjtötte ki a fontosabb infókat, mi is ezt az anyagot vettük át. Lássuk a részleteket:

  • A Metal Gear Solid V: Ground Zeroes 1975-ben játszódik, míg a The Phantom Pain 1984-ben.
  • A már sokszor látott Camp Omega több különböző módon is megközelíthető.
  • Snake a távcsövével meg tudja jelölni az ellenfeleket, így azok látszódnak a minimapen is. (Ez a feature kikapcsolható.)
  • Az őrök mesterséges intelligenciája kiszámíthatatlanabb és változatosabb, mint korábban.
  • A játékosok belső és külső nézetből is tüzelhetnek a fegyvereikkel.
  • A demóban még a szögesdrót kerítést is szét lehetett roncsolni lövöldözés közben, a játék ezen része tehát igencsak kidolgozott.
  • Az inventory a d-paden keresztül érhető el.
  • Minden talált fegyvert fel lehet használni.
  • A riadót már csak a rádióbeszélgetésekből tudjuk elcsípni, más nem utal rá.
  • Ha egy őr felfedez minket, lelassíthatjuk az időt, hogy gyorsan megölhessük. (Ez is kikapcsolható igény szerint.)
  • Ha közel férkőzünk egy ellenséges katonához, három opció közül választhatunk: kifaggathatjuk, leüthetjük vagy megölhetjük.
  • Kifaggatáskor kiszedhetjük belőle, hogy hol bukkanhatunk titkos csomagokra vagy lőszerre.
  • Minden jármű vezetését időbe telik elsajátítani.
  • A Ground Zeroesban lesz egy csomó mellékküldetés.
  • Meg ranglista is.
  • Viszont a sztoriszál kevesebb mint kétórás. (A Konami speedrunnerei öt perc alatt befejezik.)
  • PS4-en és Xbox One-on "kicsit" jobban néz ki a játék.
  • A mellékküldetések feloldásához XOF-felvarrókat kell gyűjtögetnünk. 


A fenti infók közül alighanem az a legérdekesebb, hogy a játék két óra alatt befejezhető. Bár a Ground Zeroes olcsóbb lesz, mint egy teljes árú anyag, azért ez a szám így is meglepő, így talán az is érthető, miért mondta azt Kojima, hogy a The Phantom Pain több százszor nagyobb lesz, mint a Ground Zeroes.

23.
23.
Big Boss
Legyen akárhány órás biztos hogy nem fogunk csalódni. Kojima bácsi mindig tudja mit csinál. Már elő is van rendelve :) Csak a Phantom Painre ne kelljen még éveket várni :/
21.
21.
Yanez
#10: Ne is mond! Én minimum 10-et ölök majd bele. A lopakodás, nézelődés, kutakodás, majd a küldetés újranekifutása, hogy másképp végezzem el...lesz benne idő. Ennek ellenére úgyis 2 óra az alap és aki nem fan, az erre fogat majd nem fen.
20.
20.
simon 555
#7: De ha 10 000-nél többet kérnek érte Magyarországon, akkor érdemesebb lesz külföldről rendelni.
19.
19.
simon 555
#7: Lesz PS4-re is dobozos kiadás.
18.
18.
simon 555
Nem számítottam rá, hogy csak 2 óra lesz, de ennek ellenére kelleni fog, mert nem bírom ki a TPP-ig.
Szerintem ha mindent megcsinálunk meg lesz a 4-5 óra is. Ami azért már nem olyan rossz egy olcsósított címért. Főleg, hogy több módon is meg lehet csinálni a küldiket, szóval több végigjátszás is benne van.
17.
17.
kriszvandaar
Ezt is megertuk hogy kulon fizetni kell egy gamma tutorialjaert...legalabbis kb. Ezert a huzasert biztos hogy nem veszem meg csak amikor mar akcios aron kinaljak. Mondjuk eltudom kepzelni hogy a plus acchoz hozzacsapjak egyszer
16.
16.
Az a baj, hogy alig van játék a ps4-re (nekem...), van egy Injustice-om, BF4 és egy Tomb Raider, így szinte kapva kap az alkalmon az ember, hogy végre vehessen valami játékot, mert így a launch ideje alatt eléggé szűken mérik a cuccokat rá :) De ha valaki tud várni, biztos lesz egybecsomagolva Ground Zeroes és MGS5, és akkor jobban meg fogja érni.
14.
14.
DON GONDOCS
Az Ground Zero tavasztól lesz elérhető Xbox 360-on, Xbox ONE-on, Playstation 3-on illetve Playstation 4-en. A jelenlegi generációs konzolokra 30 dolláros áron lesz kapható a lemezes változat, a digitális változatért 20 dollárt kell fizetni. Azért így már nem valami korrekt az a 2+ óra
13.
13.
kopic
11.
11.
bence9
Kedves cikkíró! A CVG-n az áll, hogy PS 4-en kicsit jobban néz ki mint X One-on! Nem ps4en és xboxon néz ki kicsit szebben..
10.
10.
InGen
Úgy érzem elleszek én ezzel többet, mint 2 óra :))
9.
9.
kolosszus87
Nyomott áron jön igaz, "nextgen" konzolon ez az egyelőre átlagos 18k-s ár helyett 15-öt jelent, PS3-ra meg 10k-t, melyik 2 órás szösszenet ér ennyit!? Kurva nagy lehúzás ez, Phantom Pain-el egy csomagban kellene ennek lennie, nem külön játékként. Vicc!
8.
8.
azureknight0715
2 óra miatt szerintem nagyon sokan hagyni fogják. Jó vannak mellék küldik amik rádobnak néhány órát, de mgs-ben mindig is a fősztori votl a legérdekesebb, ez szerintem is elégé nagy lehúzás.
7.
7.
guitarlord
Nagy rajongója vagyok a sorozatnak, de ezt most konkrétan lehúzásnak érzem.....Főleg, hogy kiindulva a nextgen játékok árából + abból, hogy PS4-re csak digitálisan lesz elérhető (tudtommal) annyi várható, hogy 18-22 ezer helyett 14-17 lesz.....Hurrá!
2 órás játékidőért 14-17 ezer.....Még ha a videókkal és mellékszálakkal együtt eléri a 6 órát, akkor is pont a 'menjetek a francba ezzel' kategória! Arról nem beszélve, hogy 1 napra rá kijön az új inFamous, ami megint csak nem 2 fillér!

Erősen agyalok, hogy elhalasztom a beszerzést, mert ez nagyon pofátlan így!
6.
6.
PaulBlake
Kérdés: Ez most külön lesz kiadva?
Mert ha igen, akkor szerintem ennek értelme nincs, főleg hogy 2óras camp.
Igazán egybe rakhatták volna, és a menü-ben meg nyugottan kilehetett volna választani Prologue és tovább.
3.
3.
Yanez
2 órás? Tudtam, hogy rövid lesz, mivel elősztori vagy mi, de hogy ennyire? Ezekután már kiváncsi vagyok, mennyi lesz az a nyomott ár!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...