Mindenki kiakadt az új Dungeon Keeperen

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 9.
  • Hír
Link másolása
A múlt héten mutatkozott be az új Dungeon Keeper, ami alaposan felbosszantotta a játékosokat és a kritikusokat, sőt még a cím atyja, Peter Molyneux is kiakadt az EA free-to-play rebootján.

Az Electronic Arts a múlt héten tette elérhetővé az új Dungeon Keepert, a free-to-play reboot kizárólag mobilokra jelent meg. Noha önmagában ezzel nem lenne probléma, de a játék több okból is kiakasztotta a közönségét.

Egyrészt az ingyenesség ellenére elképesztően agresszívan akar pénzt legombolni a játékosokról, és sok panasz érkezett amiatt is, hogy az appon belül nem lehet öt csillagosnál rosszabb értékelést adni a játékra - ilyenkor csupán a fejlesztők felé történő visszajelzés lehetőségét kínálja fel a program.

Nem meglepő módon a játékot fejlesztő EA Mythic producere, Jeff Skalski szerint ennyire azért nem vészes a helyzet. Mint mondta, számítottak arra, hogy a rajongók panaszkodni fognak, ez minden rebootnál így van: a nosztalgia nagy úr, természetes, hogy ragaszkodnak a klasszikus epizódokhoz. Skalski azt is hozzátette: a Dungeon Keeper pay-to-win játék, fizetés nélkül is lehet benne haladni, szerinte azt kell megérteni, hogy a játékot azokra a helyzetekre találták ki, mikor az embereknek - mondjuk utazás közben - csak rövid idejük van arra, hogy foglalkozzanak vele.

Az új Dungeon Keeperen egyébként Peter Molyneux, a cím atyja is kiakadt: ő egész egyszerűen nevetségesnek találja a rebootot, és mint mondta, maximálisan egyetért a negatív kritikákkal, az EA porig rombolta az eredeti játékélményt.

Hamarosan a Gamekapocs tesztjét is elolvashatjátok a játékról.

28.
28.
dBLOOD
Játszom vele mióta kijött. Nem rossz játék, csak a helyén kell kezelni: egy újabb mobilos agyatlan casual. Arra jó, hogy amikor megyek reggel a buszon Dartford felé, kicsit bohóckodjak vele. :D
27.
27.
TheNick
Távol áll tőlem ez a világ, de az EA-t ismerve semmin nem lepődök már meg.
25.
25.
veghzol
A legjobb az, hogy az új updatenek köszönhetően ha nem lépsz ki teljesen a játékból és valamilyen építkezés befejeződik, akkor erre hangban is figyelmeztet. Igazán kellemes volt úgy éjfél körül arra felriadni, hogy elkészült egy fejlesztés. Az asszony feje mondjuk elég vicces volt:P
15.
15.
A pay to win mondatnal lemaradt a NEM szocska, igy pont azt lehet olvasni, hogy a dungeon keeper pay to win jatek :-)
14.
14.
Teuton
Ezt ajánlom mindenkinek aki beszél egy kicsit is angolul:
http://www.baekdal.com/opinion/optimizing-your-industry-to-the-point-of-suicide
13.
13.
Henry82
Azért van egy módja, hogy leértékeljük a játékot, egyszerűen nem töltjük le. Én imádtam a DK2-t, ilyen szennyel nem rombolom le magamban az eredeti játék emlékeit.
12.
12.
Pizza74
Ha nem lépnek be G+-al, akkor másoknak is időnként eltűnik a mentés? Vagy csak én vagyok olyan szerencsétlen, aki egyáltalán kipróbálta?
11.
11.
wolfwarrior
Ne féljetek ez a mocsok lehet, hogy bemocskolja a Dungeonkeeper nevet de a lelke tovább él egy másik játékba a War for the overworld amit a régi készítők egy része feljeszt és sokkal jobban követi a régi játékot mint ez a vacak még az eredeti szinkron szinész is segít nekik.
10.
10.
simon 555
#9: Mégis miért kaszált volna belőle?
Ő csak kitalálta a játékot még réges-régen, a jogok sosem voltak az övéi, hanem a kiadóhoz tartoztak.
9.
9.
szinkron
nehezen tudom elképzelni, hogy Peter Molyneux nem kaszált ebből...
8.
8.
markoci555
azt nem fogta fel hogy nem a szokásos módon akadtak ki (mármint a hír alapján ezt gondolom) hanem mert pénzt kunyerál és nem lehet leértékelni, ez a szabadság korlátozása
7.
7.
eszem
Nem is hallottam arról, hogy készül "új" rész, De talán addig volt jó amíg nem tudtam. Kéremszépen ez micsoda? Beszarás... Itt Te vagy a goblin akiből kibányásszák a pénzt. Egyszerűen undorító...

Ritkán fakadok ki ennyire, de a DK2-t a mai napig előszoktam venni de ebben megöltek mindent ami dk, hogy szakadna rájuk az egyik dungeon!
6.
6.
Claymen
Szégyen ez a "játék " semmi más. Köze sincs az eredeti játék hangulatához. Meg is értem, hogy molyneux kiakadt. Gyakorlatilag meggyalázták az eredetit.
5.
5.
mestermagyar
"minden rebootnál így van: a nosztalgia nagy úr, természetes, hogy ragaszkodnak a klasszikus epizódokhoz"

Jajj azok a szép ídők, mikor még nem nyomták el az emberek véleményét, és a cenzúra sem volt jelen a játékokban. Azok a szép idők, amikor az ország jobban állt, és kevesebbet kellett fizetni a játékokért, mert nem jött ki DLC amit az eredetiből vágtak le.

DE tényleg, jól mondja az EA, ez a jövő, túl konzervatívak vagyunk, ezek tényleg mindenkinek hatalmas fejlesztések.

Nagyon remélem, hogy vannak free to play játékokhoz crackek.
4.
4.
És ugyanazok a retardáltak akik megveszik az ilyen 1-2 eurós unlock meg booster DLC-ket asztali játékokban azok megfogják venni az ilyesmit is. És akkor jön a duma, hogy a warez meg a PC-sek teszik tönkre a játékipart, közben pedig pont az a baj, hogy egyesek minden szart megvesznek a fizetős cheatektől kezdve (unlock DLC) a mindenféle skineken keresztül, az olyan DLC-kig, amik alapból benne kellett volna, hogy legyenek a játékokban. És akkor ne csodálkozzatok, hogy az EA ilyesmivel próbálkozik be.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...