Csúszik a Wii U-s Watch Dogs

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 10.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft is közzétette az aktuális üzleti jelentését. A cég szerint az Assassin's Creed IV jól szerepelt, és az is kiderült, hogy a Watch Dogs Wii U-s változata még többet késik, mint a többi verzió.

Közzétette a Ubisoft a december 31-én véget ért negyedévre vonatkozó üzleti jelentését, ami jócskán gyengébben sikerült, mint az előző év hasonló időszaka - a kiadó az Activisionhöz hasonlóan a konzolok generációváltását okolja elsősorban a visszaesésért.

Így az elmúlt három hónapot 520 millió eurós forgalommal zárta a cég, ami 35,2 százalékos csökkenés éves szinten, míg az áprilistól decemberig tartó időszakra 813 millió eurót könyvelhetett el, ez 24,8 százalékos mínusz.

A Ubisoft legnépszerűbb játéka az Assassin's Creed IV: Black Flag volt, amiből több mint 10 millió példányt szállítottak ki a boltoknak, de jó eredményekkel zárt a Just Dance 2014 is, aminek 6 millió kópiára futotta. A Rocksmith 2014-ből alig 1 millió példányt ment el, és bár a gitáros játéktól a kiadó is többet várt, a jelentés szerint a cím így is nyereséges, és várhatóan a letölthető zeneszámok is hosszan tejelnek majd a jövőben.

Ha már jövő...

A következő negyedévre 7 százalékos javulást vár a Ubisoft, a 187 millió eurós bevételről a Rayman Legends új generációs változata és a South Park-szerepjáték gondoskodhat majd, a teljes üzleti év (ami márciusban ér véget) viszont még így is veszteséges lesz: az 1 milliárd eurós forgalomra 65 millió eurós üzemi veszteség jut majd.

A következő üzleti évre viszont már 150 milliós üzemi eredménnyel számol a cég, ezt az első pénzügyi negyedévben (április és június között) a Watch Dogs vezeti majd fel - igaz, a játék Wii U-s változata késni fog.

A Ubisoft azt is bejelentette, hogy a Sony Pictures Entertainmenttel együttműködve egész estés filmet készít a Rabbids alapján.

17.
17.
trion96
#11: Azért remélem, hogy a "radiatortartokonzolokon" jól lesz optimalizálva és ps3-on is mutatós lesz. :D
16.
16.
kristof97
#14: Igen, a Take2 az amire még azt mondom, hogy jó, bár inkább csak a R*-ról tudom azt mondani, hogy jók, mert mással nem igazán játszottam tőlük (mármint T2-tól). A Sony-nál mondjuk azt szeretem, hogy engedik, hogy legyen kreativitásuk a csapatoknak (Quantic Dream pl.). De mindegyik kiadónak vannak szemét húzásai (amikor kirúgta az egyik régi, majd visszatért fejlesztőjét és még a fejlesztett játék jogait is minden áron meg tartotta - ez az Ubinál volt). De legalább játszhatóak a játékaik minden platformon amin megjelentek (kivéve AC3 PC a megjelenéskor. :P) nem úgy mint a BF4 az EAnél, ami a csak azért lett siettetve, hogy a Ghost előtt kijöjjön -bár ez valamilyen szinten nevetséges már az EAtől (ha nem vagy BF4 játékos).
15.
15.
JBoy
Ráadásul eleve lokalizálva jön majd a játék. Nálam ez is + pont.
14.
14.
DON GONDOCS
#13: Igazad van az Ubi, Bethesda, 2K Gamesé s még egy pár studio ami megéri a pénzét a többi csak magát ismétli évek óta persze ez nem baj ha nekik nyereséges.
13.
13.
kristof97
#9: Ha az Ubisoftról ez a véleményed akkor nem is vagyok kíváncsi, hogy mi a véleményed a többi kiadóról? Az Ubi kb. a legnormálisabb multiplatform kiadó a többihez (Acti, EA stb.) mert ők az egyetlenek akik mernek új dolgokba belenyúlni. Ettől függetlenül nem értek velük mindenben egyet, és van nekik is szemét húzásaik, DE normálisabbak.
Másrészt csak az AC az a sorozat amiből ők is átmentek sorozatgyártásba, a többi játékuk nem is jön évente.

likvidál gyula: Mindenkinek megvan a sját véleménye, de szerintem hatalmas baromság amit írtál.
12.
12.
Amugy en a a ubi softot nem sajnalaom.
Ami muvelnek az mar a gatlastalan haszonszerzes.
Amit az fc vel is muvelnek.
Ilyen osszetaknyolt 100 eve lejart zs kat. jatekklise gyujtemeny volt az egesz "jatek".
Ezt a moslek ac-t is eroltetik merta sok gyoker megvezi pedig mar az elsoo is egy szar volt (egy assassin nappal jarkal az utcan ugy hogy neki van a legfeltunobb ruhaja a varosban, stb).
11.
11.
#4: Es jo moslek lesz a konverzio is minden iranyban.
Lasd pc-s gepigenyt.
Radiatortartokonzolokon meg majd jol le lesz butitva az egesz mert nem megy majd normalisan csak 160p-ben.
9.
9.
"a kiadó az Activisionhöz hasonlóan a konzolok generációváltását okolja elsősorban a visszaesésért."

Saját magukat okolják a sok szar játékért Ghost/AC/Far C./Splinter/meg ilyenek...már a könyökömön jön ki ez a sok "kiadjuk minden évben ugyanazt az unalmas fost,ti meg majd szépen megveszitek mert nem lesz más"játék

Hát abból nem esztek...
8.
8.
strike19
Csak jelene már meg.Már unom ezt a sok áradozást róla.Azt se tudjuk milyen vele játszani de az összes gémerek habzó szájjal beszél róla ,hogy milyen jó.
Csak az áradozást unom nem a játékról mondok véleményt látatlanba.
7.
7.
Gamelord
Miért ugrik be itt nekem a Rayman?
4.
4.
mestermagyar
#3: És ebből következőleg, hogy mindenre próbálják kiadni, aprojekt ára is hatalmas lehetett.
3.
3.
mestermagyar
Akkor nézzük csak. PC, Xbox360, ps3, xbox one, ps4, wii u.
Egy igazi multiplatform cím. 6 platformra fejleszteni, és ügyelni nem semmi, főleg egy nagy címnél.
2.
2.
msmester
#1: Igazad van! Én idén ezt várom a legjobban!
1.
1.
Norbiii
Nézzük a jó oldalát: legalább megjelenik. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...