Széttrollkodták a Steam új funkcióját

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 13.
  • Hír
Link másolása
Bár még csak bétatesztelés alatt áll a Steam új funkciója, máris széttrollkodták: a fícsör lényege ugyanis, hogy a digitális üzletben kapható játékok címkézhetők, méghozzá a júzerek által.

Az egyelőre bétatesztelés alatt álló címkézés lényege, hogy a játékosok mindenféle taggel jelölhetik meg a Steamben kapható játékokat, ebbe pedig bármi belefér, ami nekik eszükbe jut az adott címről - legyen az az adott cím kategóriája, témája vagy jellemzője.

A rendszer a legnépszerűbb tageket emeli ki (és természetesen szűri a csúnya szavakat), majd ezek által kereshetővé teszi a játékokat, sőt ajánlásokat is kínál az egyes címkék alapján. A funkció tulajdonképpen nagyon hasznos, más kérdés viszont, a felhasználók máris széttrollkodták.

Annak rendje és módja szerint megjelentek a vicceskedő és kamu tagek, a Dark Souls például egy darabig elérhető volt a "casual" címszóra, a Deadly Premonition "szakállszimulátor" lett, a Gone Home "sétáló szimulátorként" és "nem játékként" volt feltüntetve. A DmC-nél pedig a játék egyik jelenetére reflektáló "f*** you" címke is szerepelt.

Nyilvánvaló, hogy a fejlesztőknek ez nem feltétlenül fog tetszeni, de a Valve leszögezi a fícsör FAQ-jában, hogy ezeket a címkéket ők nem, csak és kizárólag a felhasználók másíthatják meg. Szerinte így kiderül az is, mennyire más módon ítélheti egy játékkészítő és egy játékos az adott játékot, és valóban, ez is egy hasznos adaléka az újdonságnak...

20.
20.
gnossos
#17: off: ahány informatikával kapcsolatos tanfolyamon voltam, mindegyiken így emlegették a felhasználót. szóval ha így tanítják, így is adja tovább az ember. bár ez a konkrét szó még nem honosodott meg annyira mint pl az processzor, cédé, installálás, formatálás, onlájn, lájk stb.
19.
19.
Extol
#17: Te neved se magyar, szégyenled a sajátod?
18.
18.
Freed
17.
17.
Zelgadis187
A hír nem érdekel igazán.Ez a juzer szó meg milyen nyelven van?Szerintem nincs még egy ilyen ország a világon ahol ennyire fáj az embereknek a saját nyelve.Nevetséges.
15.
15.
kiskenguru
CoD ghosts 2 címkéje: Akció, Szar :D hozzáadtam a Németjuhász Edition-t.
14.
14.
Exinor
13.
13.
bodortamas1
A cheaters címke sem rossz xD
12.
12.
dBLOOD
Tökéletesen jellemzi az internet-használó közönség átlagos szellemi színvonalát, hogy ha kimondod valamire hogy sz*r, akkor troll vagy. Csak sz*pni lehet.
11.
11.
jszili32
Szerencse hogy a játékokra nincs kihatással.
9.
9.
randall13
#7: nekem magyarra van állítva a steam, így alapból a magyar címkéket ajánlja
7.
7.
4.
4.
randall13
Magyar címkék annyira nincsenek szíjjeltrollkodva. Mondjuk a CoD:ghost elég vicces a "hurka" tag alatt xD
3.
3.
Kedvencem: http://imgur.com/fcnATWC
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...