Chroma - zenei FPS a Harmonixtől

  • Írta: zoenn
  • 2014. február 18.
  • Bejelentés
Link másolása
A műfaji besorolás teljesen egyedi, ahogy a Chroma mögött álló koncepció is. A játékot a Rock Bandről elhíresült Harmonix készíti a Counter-Strike: GO fejlesztőivel, a Hidden Path Entertainmenttel közösen.

A Chroma egy zenén alapuló belső nézetű lövöldözős játék, melyet a ritmusjátékok egyik nagymestere, a Harmonix követ el a Counter-Strike: Global Offensive és a Defense Grid: The Awakening fejlesztőjével, a Hidden Path Entertainmenttel. Ha úgy tetszik, a Rock Band alkotói dolgoznak a játék zenés dolgain, míg a Hidden Path a shooter-részekért felel.


A free-to-play shootert egyelőre PC-re jelentették be, hamarosan kezdetét veszi a zárt alfateszt is, amire már lehet jelentkezni a hivatalos oldalon. Lényegében az ellenfél likvidálása lesz a feladatunk, a megszokott kasztok - Assault, Engineer, Sneak, Support, Tank - itt is visszatérnek. A meccsek kezdetén elindul egy zene, melynek ritmusára figyelnünk kell, hiszen csak akkor lőhetünk, ha a megfelelő ütemre húzzuk meg a ravaszt. Máskor a ritmusjátékokból ismerős jeleket kell követnünk a sikerhez.

A zene lesz a mi igazi fegyverünk, személyes stílusunkat is bevihetjük a csatába, felszerelésünket egyedileg állíthatjuk össze, s lesznek perkök is. Szó szerint bandába verődhetünk a barátainkkal, így együttes erővel vezethetjük győzelemre a csapatunkat. A táj valós időben változik, szinkronban a muzsikával, például könnyen lehet, hogy egy stratégiailag fontos, mesterlövészeknek kedvező torony emelkedik ki előttünk menet közben.

A mély testreszabási lehetőségekkel kecsegtető Chroma bár free-to-play, nem pay-to-win játék a készítők szerint.

6.
6.
EnderKnight
Öhm.. fura bár határozottan érdekes elképzelés.Ez a játék vagy nagy siker lesz vagy óriási bukta (mert a zene egy idő után átalakul ricsajjá).
5.
5.
Rakottkrumpli
#4: Jah, már rájöttem, csak beleestem közben abba a hibába, hogy csak a videót néztem meg kommentelés előtt és csak utána olvastam el a cikket :D
4.
4.
Ra1D3n
#1: Szerintem a Saints row 4 féle dubstep gunra gondolsz, bár itt nem zenét lősz a fegyvereddel :)
3.
3.
greenmelon
2.
2.
caligulanero
már csak az lenne az igazán jó, ha nem kics%szett dápszteppel, hanem rendes, minőségi elektronikus zenével pakolnák meg...
1.
1.
Rakottkrumpli
Olyan ismerős ez a zenét lődöző fegyver, mintha már láttam volna valahol....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...