Az Interceptor megvásárolta a 3D Realmset

  • Írta: zoenn
  • 2014. március 3.
  • Hír
Link másolása
Az Interceptor Entertainment, a Rise of the Triad remake és a közelgő Duke Nukem-játék alkotógárdája megvásárolta a Duke Nukem eredeti fejlesztőgárdáját, a manapság passzív 3D Realmset.

A rajongókból verbuvált fejlesztőcsapat, akinek a Rise of the Triadot és a bemutatásra váró Duke Nukem: Mass Destructiont köszönhetjük megvásárolta a 3D Realmset - korábbi nevén Apogee Software-t. 

A hivatalos nyilatkozat ezekben az órákban várható, ám az Interceptor vezérigazgatója már a hétvégén megerősítette az akvizíciót.

Az Interceptor Entertainment egy 2010-ben alakult független dán stúdió, ők készítették el a Duke Nukem I és II, valamint a Manhattan Project remake-jét iOS-re és Steamre, míg tavaly a Rise of Triadot rázták gatyába. A Duke Nukem-jogokat birtokló Gearbox Software már többször keresztbe tett elképzeléseiknek: az Unreal 3 motorral készülő Duke Nukem 3D Reloaded soha nem látta meg a napvilágot, legutóbb pedig a bemutatásra váró Mass Destruction miatt perelték be a stúdiót és a 3D Realmset a jogok megsértése és szerződésszegés miatt.

Vélhetőleg a jogi huzavona miatt késik a lepellerántás.

Eközben a Terry Nagy, a Apogee Software LLC (korlátolt felelősségű társaság) társalapítója és kreatív tisztviselője tagadja, hogy az Interceptor megszerezte volna a cégét és játékait. Nagy 2008-ban szerezte meg a jogokat és az Apogee név használatát. .

A Scott Miller-féle eredeti Apogee Software Ltd. (zártkörűen működő részvénytársaság) jelenleg 3D Realms néven folytat üzleti tevékenységet, ezt vásárolta meg az Interceptor.

1.
1.
Alastor01
Valószínű, hogy a ködben tapogatózom de szerintem inkább a "Duke Nukem: Mass Destruction" jogainak megvásárlására kellene népi pénzt áldozniuk inkább..!?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...