Multiplatform cím lehet a Titanfall második része

  • Írta: fojesz
  • 2014. március 20.
  • Pletyka
Link másolása
A GameSpot úgy tudja, hogy az Electronic Arts már le is csapott a Titanfall folyatásának jogaira, a kiadó az alapjáték szereplésétől tette függővé az üzletet. Közben az Xbox 360-as változat még többet késik.

A GameSpot "megbízható forrásból" úgy értesült, hogy az Electronic Arts már le is csapott a Titanfall 2 kiadási jogaira, így ha érkezik folytatás - és miért ne érkezne -, akkor azt is az óriáskiadó babusgatja majd.

Bár az alapjátékot is az EA adta ki, így akár evidensnek is tűnhetne, hogy a második résszel is ő foglalkozik majd, valójában nem ilyen egyértelmű a dolog: a Respawn az EA Partners program alatt állt össze a kiadóval, tehát független fejlesztőként elvileg azt csinál a játékával, amit szeretne - például a Microsofttal is társulhatna, hogy így bebetonozza a Titanfall Xbox-exkluzivitását.

Az EA nem kommentálta a pletykákat, így az sem derült ki, hogy ilyen szempontból mi lesz a cím sorsa, de elméleti szinten mindenképpen lehetséges, hogy a Titanfall 2 már multiplatform játék legyen. A Polygon a saját forrásaira hivatkozva azt írja: nem lesz Xbox-exkluzív az új rész.

A kiadó egyébként az alapjáték teljesítményétől tette függővé, hogy szerződik-e másodszorra is a Respawnnal, de az eddigi hírek alapján ezzel sem volt probléma.

Az Xbox 360-as verzió viszont megint késik

Noha a Titanfall Xbox 360-as változata már így is késésben van, mint kiderült, még többet csúszik: március 25-én kellett volna megjelennie, és végül csak április 8-án kerül boltokba - ez Európában április 11-i premiert jelent.
31.
31.
Jersey
'Multiplatform cím lehet a Titanfall második része'
Tisztelt 'ujsagiro' ur, ezt komolyan tetszett gondolni?
#fojesz4prez
30.
30.
vanpear
A cikkecske írója, (bár ezt a jelzőt is csak jóindulattal kapja) úgy dobálódzik a szavakkal, mintha tudná mit jelent. Viszont látszik, hogy fogalma sincs az egészről. Az alattam kommentelők meg szóra se érdemesek.

"Titanfall 2 már multiplatform játék legyen." WTF? Mert szerinted most mi ? Lesben álltok a különböző külföldi oldalakon, hogy lemásolhassátok az ott megjelenő híreket. Ez oké is. De akkor legalább ne legyetek ostobák.
29.
29.
xSHx
Szerintem tök egyértelmű. Az MS megvásárolta az exklúzivitást. Az EA és ReSpawn belement. Úgy gondolták jó ötlet. Ok, jó nagy zsé leesett. De mivel a vártaknál jobban fogy a PS4, így veszítettek egy hatalmas tábort azaz potenciális vásárlókat. A második rész ezért fog hamar érkezni. (Remélem frostbite motorral)

A Sony is felzárkózik a jövőbe az MS mellé online szolgáltatás terén. Nem véletlenül lett a fizetős psn+. Az MS persze, hogy jobban áll szerverek terén, mivel a Live alapba fizetősként is indúlt. A Sony bejelentette, hogy fejleszti a szerverparkját, és így már lesz is miből.

Ami nagy igazság, h nem kell ellenségeskedni, rivalizálni. Mindkét platform jó!
23.
23.
supair
#22: Te viszont lagzol rendesen. :-)
22.
22.
kriszvandaar
#19: Meg egyszer nem volt hogy lagzott volna a psn...baromsagokat monc':-)
14.
14.
Cristiano
legyen második rész várom
8.
8.
petred
Hát igen sajnos el kell viselni ezeket a kiadókat. De nézd ott van a Bethesda, Rockstar, stb. Az ő játékaikért érdemes játszani.
6.
6.
petred
Ha lesz második rész, akkor remélem az nem lesz annyira pocsék mint az első...
5.
5.
RangerFox
Állj! Miféle második rész? Na itt hagyjuk abba, jó!
4.
4.
Teuton
Ráállítják a SimCity szervereit a Gólemeső kettőre, ezzel garantálva hogy egy időben akár tizenhét(!) PS játékos játszhasson egyidejűleg a világon!
3.
3.
Yami
A Respawn már az első részt is el akarta hozni PS3/4-re. Egyetlen feltételük az volt, hogy a játéknak dedikált szervereken kell futnia. A Sony erre nemet mondott, ezért csak PC-re meg XO-ra jelent meg.

Ennek fényében a játék második része 2 esetben jelenhet meg PS-re:
1, A Sony áldoz egy kicsit a szerverparkjára és a Respawn megkapja a dedikált szervereit.
2, A Respawn úgy dönt mégsem kellenek nekik a dedikált szerverek.

A második opció szerintem szomorú lenne, mert az azt jelentené, hogy a Respawn sutba dobja a saját maguk által meghatározott elveket és behódol a pénznek.
2.
2.
Lacek896
"a Respawn az EA Partners program alatt állt össze a kiadóval, tehát független fejlesztőként elvileg azt csinál a játékával, amit szeretne"

Bárcsak így mennének a dolgok, hogy amit a fejlesztő szeretne az meg is valósul.
Amúgy meg várható volt hogy lesz folytatás, semmi meglepő.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...