Lelőtték a World of Darknesst

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 14.
  • Gyászhír
Link másolása
A CCP bejelentette, hogy leállította a World of Darkness MMORPG fejlesztését. Ha úgy vesszük, benne volt a levegőben a dolog, elvégre a játék nagyon régóta készült, és nem is nagyon mutogatták.

A World of Darness MMO törlése miatt a CCP atlantai stúdiójától elküldenek 56 embert, a többieknek pedig az EVE-univerzum játékaival kell foglalkozniuk: az EVE Online és a Dust 514 babusgatása mellett ugye készül a VR-szemüvegekre szabott EVE Valkyrie is.

"A World of Darkness MMO végét jelentő döntés az egyik legkeményebb volt, amit valaha meg kellett hoznom" - sajnálkozott a cég vezérigazgatója, Hilmar Veigar Petursson. "Mindig is imádtam és értékeltem azt az ötletet, hogy egy sandbox élményt építsünk fel ebben az univerzumban, és évekig figyeltem, ahogy a csapat szenvedélyesen küzdött azért, hogy mindez megvalósulhasson. [...] De el kell ismernem, sajnos beletört a dologba a bicskánk."

A World of Darkness tényleg régóta készül, először 2006-ban beszéltek róla a fejlesztők, ténylegesen pedig 2009-ben kezdték el hegeszteni. Tavaly decemberben már volt egy leépítés az atlantai CCP-nél, de akkor még bizakodóak voltak a srácok.

35.
35.
Nicodemus
Csak az a baj hogy romma offoljatok a topicot. Ennyit nem er meg ez a szerencsetlen, sokkal fontosabb a hir nala amit lekozoltek, ehelyett minden masodik hozza szolas vele foglalkozik.
30.
30.
SimánCsakEgyGémerVagyok
#14: A trollkodás biztosan nem épít le egy oldalt, mert sokan csak azért jönnek fel mert kíváncsiak mit irt a kemuri/cristiano, meg a dagadt majom wolf és barátai. Hírek miatt nem igazán érdemes itt rongyolni a napot, mert a GK rendszeresen 1 nappal, vagy napokkal le van maradva a hírekkel....jöhet a bann, vagy a moderálás, kedves adminok. . .
26.
26.
Nicodemus
Elhataroztam hogy csinalok egy oldalt peticio gyujtes celjabol. Nem hagyom veszni az ugyet, remelem sok embert talalok aki sziven viseli a jatek sorsat szerte a vilagon.
24.
24.
thernielle
Gyásznap ez nekem. Gyakorlatilag SEMMIT sem vártam jobban ennél a játéknál, megkocáztatom, hogy igazából csak ezt vártam, minden mással csak az időmet szerettem volna elütni...
Nagyon durván a talajba vert a hír. És őszintén remélem, hogy lesz valaki, aki lát benne fantáziát és felkarolja a projectet!
23.
23.
Angie Dee
"I am hardly surprised." - Sten, Dragon Age

Komolyra fordítva a szót, tényleg nem lepett meg a hír, de sajnálattal hallom. A WoD világa marha érdekes, és videójátékok terén pedig totálisan kihasználatlan. Persze, a Bloodlines-t én is toltam, és a kétszáznyolcmilliomodik unofficial patch segítségével még élvezhető is volt, de az már nagyon nem ma történt, jó lenne, ha lenne egy új játék, abban a világban.
Fingers crossed. :)
22.
22.
Claymen
Kár érte. Viszont lehet, hogy a jövő hoz még csodát :)
20.
20.
névtelenség
#2: +1
MMO-val nem élek. A legutóbbi részt pedig imádtam a csapnivaló Source ellenére.
19.
19.
Nicodemus
Kene valami peticiot inditani hogy legalabb tegyek kickstarterre a projectet amig nem keso...

Cristiano-val pedig felesleges foglalkozni. Figyelem hianyos szegeny gyerek lehet, aki raadasul kuszkod a kevesse olvasott emberek nyomorusagatol is, mert olyan kommenteket ir rendszerint mint egy 7 eves.
18.
18.
KeXxX
17.
17.
ratchetfan
#10: na erre mire ide érek már kimoderálták pedig kíváncsi lettem volna a reakciójára XDD
14.
14.
Kleppi
Úr isten.>.<
Itt még midíg megy a trollkodás?.
Ez fogja ezt az oldalt leépíteni. :DD
7.
7.
Nicodemus
BaSSs%!%//MEG!!
Keves jatekot varok igazan, de ez az egyik volt. A leg igeretesebb MMO terv amit valaha hallottam, es oriasi a rajongo bazisa a szerepjateknak. Biztos siker lett volna. Raadasul az EVE-esektol..... Tul szep volt. A sok szemet jatek meg mmo pedig jelenik meg halomra.....

Masik varos jatek szamomra a Cyberpunk 2077. CD Projectben bizom hogy abbol nem lesz kasza.

Visszaterve, ez a hir most legalabb annyira lesujtott mintha azt irtak volna hogy mar soha sem lesz Half-Life 3.
6.
6.
KENKILL
Pedig egy nagyon jó és sajnos nagyon kiaknázatlan világ a WoD, több játékot érdemelne. Nagyon kíváncsi voltam rá, hogy működne MMO-ként, remélem azért a jövőben lesz valaki aki hozzányúl az univerzumhoz - akár egy sima RPG erejéig.
5.
5.
bodortamas1
#4: , 1#:
Nem lehetne inkább a cikkel foglalkozni? Lassan, kedves GK adminok, ellehetne kezdeni kiselejtezni az ilyen christiano meg christiano fanokat az oldalról.
2.
2.
drat576
Inkább csináljanak már egy új single RPG-t ebből, imádom ezt a világot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...