Microsoft: ennyi Xboxot szállítottak ki január óta

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 25.
  • Biznisz
Link másolása
Befutott a Microsoft legfrissebb pénzügyi jelentése, ami a 2014-es év első negyedének eredményeivel foglalkozik. Kiderült az is, mennyi Xboxot szállítottak ki az elmúlt három hónapban.

A Microsoft pont egy hete jelentette be, hogy több mint 5 millió Xbox One-t szállított le a boltok polcaira a konzol bemutatkozása óta, úgyhogy kis matekkal nagyjából meg lehetett fejteni, hogy az elmúlt három hónapra 1,2 millió masina jutott. A cég legfrissebb jelentéséből viszont az is kiderült, hogy 800 ezer Xbox 360-at szállítottak ki ugyanebben az időszakban, ami nem rossz szám egy nyolcéves géptől, még a Microsoft várakozásait is meghaladta.

A vállalat bevétele egyébként 20,4 milliárd dollár volt az elmúlt negyedévben, ebből az Xbox-részleget is magába foglaló Devices and Consumer üzletág forgalma 8,3 milliárd dollárt tett ki. A Microsoft nyeresége 5,66 milliárd dollár lett, ami csökkenés a tavalyi év első negyedéhez képest. Az Xbox-üzlet 45 százalékot erősödött, a Microsoft szerint az Xbox One-tulajok közel öt órát használják a konzoljukat naponta.

Még több szám és érdekesség olvasható a HWSW cikkében! Köszi, kopic!

25.
25.
Raziel
Akik arról vitatkoznak, hogy meg lehet-e állapítani az eladott darabszámot azoknak csak annyit mondok, hogy a nem szürkét mindenhol követik. Ennek egyszerű az eladott termékek darabszámát az utolsó kiskerig minden kereskedőnek le kell adnia, hogy a sony szépen tudjon készülni bármilyen esetleges garanciás igényre. Amire általában eladott darabszám alapján készülnek fel. Persze valamennyire alapból is ráállnak, de egy adott darabszám felett nő a selejt száma és egy idő után legalább a gyakoribb alkatrészekből többet rendel be a cég ezzel foglalkozó részlege az eladások alapján. Persze most itt leegyszerűsítve magyaráztam el, de a lényeg érthető. A cégeknek érdekében áll, hogy tudják hány darabot adtak el. Jah és a PS4-nél és xboxone-nál még ugye az online szerverekre potenciálisan felcsatlakozók darabszámát sem árt követni.

Amúgy meg azért ezt a számot szereti mutogatni a microsoft meg esetleg a Sony is mert ezzel jobban néznek ki az eredményeik. Ami egyes vevőket vásárlásra sarkallhat(ha az egyik konzol esetleg már most jelentősen elhúzna valós eladásokban megjelenhetnének preferálási problémák, pl.: látványosan erősebb optimalizálás.). Ami a piacnak nem tenne jót. Szóval legyen verseny!
24.
24.
delphijos
#23: De ez a rész akkor még mindíg nem ok: "Kiderült az is, mennyi Xboxot adtak el az elmúlt három hónapban."...
23.
23.
fojesz
#10: Ahh, ez jogos, javítottam. :(
22.
22.
simon 555
#11: Látom te meg még mindig nem tudsz olvasni:)
Annyit szállítottak le, nem eladtak...
20.
20.
MikelGun82
Xboxos hírhez, xboxos adatok! Azért gáz pl e-bayen 100 rugóért boxot látni (amerikai piac), mert itthon még 180-ért, majd 154-ért árulták közben. Azért us e-bay, mivel 100%-ban nekik csinálták, ott érhető el minden amit egy box nyújthat. Értékállóság :) De a lényeg, hogy amióta megjelent nem képesek eladási adatokkal szolgálni! Hogy hogyan mérik a tényleges eladást? Hagy ne a felhasználók találják már ki! :) Nehéz? Egy Excel leprogramozása sem volt nekik egyszerű, mégis megcsinálták :) Vicc az egész cég ebből a szempontból, de ha valakinek tetszik egy termék, én pl magasról teszek rá, hogy hogyan áll eladásokban, ha bejön megveszem, és nem márkafüggőként, hanem azt, ami a pénzemért a piacon a számomra legjobbat nyújtja.
18.
18.
delphijos
#17: Ez végfelhaszálói "oldalról" igaz, de ez - mivel itt már kisker is benne volt az eladási láncban - már MS oldalról tényleges eladásnak könyvelhető el, hiszen az ilyen készülékeket pl. már nem lehet mondjuk visszaküldeni hogy nem tudták eladni...
17.
17.
Yami
#16: Már hogy ne lenne nehezebb követni az eladásokat? Ha egy üzlet beszerzi szürke-importosan a konzolt és nem ad még túl rajta, tehát csak készleten van tartva, akkor az az eredeti kiskernél már eladásként jelenik meg, holott valójában még nem került végfelhasználóhoz a termék.
16.
16.
delphijos
#15: Egyetértek mert az eladott darabszám nehezebben meghatározható ( bár a net-re bejelentkezett masinák száma alapján azért lehetne ilyen számokhoz jutni, nem valószínű hogy hatalmas mennyiségű eladott konzol lenne amivel nem lépnek fel a rendszerbe) , de ez "Ez főleg igaz az XO-ra mivel a világ jelentős részén még csak szürke importként érhető el." mit akar jelenteni? Ezeket is eladják valahol "először" olyan helyen ahol hivatalosan forgalmazzák ettől még nem lenne nehezebb követni az eladásokat.....
15.
15.
Yami
#14: Nem értem ez miért lenne gáz. A PS4 70-90k között mozog eBay-en. Az is gáz?
Amúgy a leszállított darabszámot pontosan meg lehet adni, míg az eladottat nem. Ugyanis a kiskerek nem jeleznek vissza minden egyes eladott darab után. Ez főleg igaz az XO-ra mivel a világ jelentős részén még csak szürke importként érhető el.
És a PS4 eladási adatiról sem sikerült megtudnom, hogy azok eladott vagy leszállított adatok, mert az oldalak fele "shipped" ként hivatkozik rá, míg a másik fele "saled" ként.
14.
14.
MikelGun82
Az eladott darabszámot sehol sem közlik :) Ha a boltokban még 5 millió leszállítottból 1,5 ott dekkol, akkor 3,5 millió eladott már kicsit drasztikusabban "mutatna".... De akinek kell, nem ebből a számháborúból indul ki :) Ami gázabb, hogy e-bay-en 80-100 rugó közt már hozzá lehet jutni...
13.
13.
JackBauer
#3: Mondjuk az ilyen idegeskedő hozzászólás engem jobban zavar.
11.
11.
Yami
#10: Eddig sem brillíroztál mentálisan, de azért most nagyon elengedted magad...
Hagy emeljem ki neked: "az elmúlt három hónapra 1,2 millió masina jutott."
10.
10.
simon 555
"Microsoft: ennyi Xbox fogyott január óta"

Őő, mennyi is? Mert a hírben nincs benne :D
9.
9.
aron_m
#7: Én is erre gondoltam, megjelenés körül szinte divat lett szidni az x1-et, amire kicsit rá is szolgált a microsoft. Azóta ez csillapodni látszik, új főnök is érkezett a részleg élére, úgyhogy én bizakodó vagyok.
8.
8.
Habbobitas
Hajrá Xone. Én szorítok neked.:)
7.
7.
Yami
Ahhoz képest, hogy az XO elérhetősége limitált, és milyen sokan mondták, hogy halálra van ítélve, a 30%-os lemaradás nem is tűnik rossznak.
6.
6.
Antonov77
Cristiano gyökérke mindenhez hozzáböfög valami teljesen lényegtelen dolgot.
Ez is... "ps- 4bol több fogyott". Ezen lepetéztem! Tényleg, na nem mondod!
Ja, így írják: "PS4-ből" vazeg!
5.
5.
aron_m
Nem érdemes felhúznod magad, én úgy vettem észre hogy ezek a hozzászólások csak azért születnek hogy egyel több legyen nekik. Nem számít ha semmi érdemlegeset nem tud leírni az illető. Egyébként én várom az itthoni hivatalos megjelenést, biztosan beszerzek egyet.
4.
4.
mnmn1
#3: *A hírhez szólva...
3.
3.
mnmn1
Hihetetlen, ilyen degenerált f@szok szólnak hozzá minden értelmes cikkhez.

Most komoly nincs jobb dolgotok ennél? Már izzadt kézzel várjatok a következő GK-s hírt hogy oda is oda fossatok vmit..... Nevetséges


Ha hírhez szólva szép szám! Állítólag ez sokkalta jobb eredmény mint anno az X360 volt!
1.
1.
Cristiano
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...