ZeniMax: Carmack lopott tőlünk

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 2.
  • Hír
Link másolása
Érdekes balhé körvonalazódik az Oculus és a ZeniMax között, aminek a középpontjában John Carmack áll: a játékkiadó azt állítja, hogy a programozólegenda lopott tőle, és most kárpótlást követel.

A The Wall Street Journal értesülései szerint a ZeniMax ügyvédei több levelet is küldtek az Oculusnak és a Facebooknak, amiben azt írják, John Carmack "jogtalanul vitte magával a ZeniMax szellemi tulajdonát az Oculushoz". A kiadó szerint ez a technológia segítette a startupot abban, hogy növekedhessen.

"A ZeniMax úgy hiszi, fontos komolyan venni ezeket a dolgokat, és muszáj megtennie a megfelelő lépéseket, hogy megvédje az érdekeit" - nyilatkozta a kiadó képviselője, míg az Oculustól úgy reagáltak a hírekre, hogy "sajnálatos", hogy egy olyan kaliberű felvásárlásnál, mint amilyen az Oculusé, mindig előáll valaki valamilyen nevetséges és abszurd követeléssel.

A történet érdekessége, hogy a ZeniMax állítólag 2012 óta van fasírtban az Oculusszal, ekkortájt kereste meg Carmack az Oculus Rift ekkor még egyetemista készítőit, akik küldtek neki egy prototípust a VR-szemüvegből. Még abban az évben Carmack bemutatta az Oculus Rift egy módosított változatát, illetve egy szoftvert hozzá, amivel az "működőképessé vált". Úgy tűnik, a ZeniMax ezt tartja a sajátjának. A ZeniMax állítólag 2012 augusztusa óta követel kárpótlást.

John Carmack a Twitteren reagált a hírekre, azt írta, az Oculus Rift egyetlen sor kódot sem használ, amit a ZeniMax-szerződése alatt írt.

5.
5.
Extol
Nemhogy megegyeznének, egy VR-es szemüvegben játszott TESO fasza lenne
4.
4.
Cristiano
#2: nem lehet tudni azt
3.
3.
randall13
Egyik azt mondja hogy lopott, a másik azt hogy nem. Majd a bíróság eldönti a részletek tudatában.
2.
2.
Lacek896
Carmack csak saját magát vitte, semmi mást.
1.
1.
PiXELRaNGER
Az Oculus-szal mindig van valami? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...