Bill Gates támogatná az Xbox leválasztását

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 6.
  • Biznisz
Link másolása
Ha a Microsoft új vezérigazgatója úgy döntene, hogy leválasztaná a Microsofttól az Xbox-részleget, a jelenleg az ő tanácsadójaként dolgozó Bill Gates támogatná az ötletet. Ez a lépés viszont szerinte is valószínűtlen.

Bill Gates a Fox Business Networknek adott interjújában mondta azt, hogy támogatná a Microsoft új vezérigazgatóját, Satya Nadellát abban, ha az úgy dönt, hogy leválasztja az Xbox-részleget a Microsoftról, és önálló cégként működteti azt.

A Bing és az Xbox leválasztásáról régóta csicseregnek a madarak, a The Washington Post korábban arról írt, hogy a Microsoft két befolyásos befektetője is ezt szorgalmazza, sőt korábban arról is pletykáltak, hogy Stephen Elop - amennyiben ő lett volna a Microsoft új vezetője - el is adta volna az Xbox-bizniszt.

Bár Bill Gates - aki jelenleg Satya Nadella tanácsadója - "abszolút" támogatná a leválasztás ötletét, ez a lépés nem annyira egyértelmű szerinte, mint sokan gondolják. Gates azt mondta, hogy a Microsoftnak "átfogó gamer stratégiája" van, ebbe pedig beletartozik a PC-s játék is, amit épp szeretnének jobban összehangolni az xboxossal: pusztán az Xbox-részleget kirángatni ebből nem annyira egyszerű dolog.

A leválasztás, egyébként sokszor praktikus gondolatával tavaly a Sony is eljátszott, méghozzá a Sony Pictures és a Sony Music kapcsán.

18.
18.
#7: Na mivan kishaver? Meg ezt a ket szot sem sikerult normalisan bedaralni?
17.
17.
#5: Kedves takony baratom, arrol senki nem tehet, hogy egy idiota vagy.
Nem mondtak meg ha valamit nem ertesz, akkor benned van a baj?
Velemenyed nincs, mert ahhoz esz kene, amit egy neuronbol eleg nehez kialakitani.
Leforditva anyukadnak tedd fel legkozelebb ezt a kerdest magaddal kapcsolatban.

http://pcworld.hu/kozelet/bill-gates-nem-rajong-az-xbox-reszlegert.html
Szerinted mert ?
Latja szarramenni a ceget egy hulyeseg miatt.
Te kis kocsog te...
15.
15.
kopic
#12: Kérdezni is akartam, hogy akkor mi lenne, ha leválasztanák a MS-ról az xboxot, így már tudom, szóval kösz a választ.:)
14.
14.
PiXELRaNGER
A Bing nekem se tetszik, a Google már be van járatva, tökéletesen megy, ráadásul sok mellékfunkciója is van (Maps, Earth, Google+, stb.) Az Xbox-leválasztásról csak annyit, hogy nekem mindegy, nekem úgysincsen konzolom :D
13.
13.
Raam989
Na, ha a Binget leválasztanák, akkor az fasza lenne. Leválasztódás után meg dobják a szeméttelepre azt a szart, inkább ott keresgéljen, mint az interneten...
12.
12.
Yami
#1: Eddig az Xbox részleg évről-évre nyereséggel zárt.

#10, 11: A leválasztás az nem egyenlő az eladással, sőt valószínűleg egy ilyen leválasztás esetén, továbbra is a Microsoft vezetése alatt marad az egész, csak jogilag nem részlegként, hanem leány-vállalatként működne tovább.
9.
9.
manderel
Bill Gates vagyonát 2013-ban 72 milliárd dollárra becsülték.
Szerintem neki olyan mindegy, hogy foglalkoznak-e az Xbox-al cégen belül, leválasztják, vagy esetleg elpasszolják-e a részleget.
5.
5.
SLi
#1: te ugye fogyatékos vagy?
4.
4.
#3: Szerintem most járnak hozzá a legközelebb eddig, minden új játék ami jönni fog PC, PS4 és X1 megjelenés lesz, ráadásul nagyjából úgy megy, hogy PC-re fejlesztenek, és portolgatják.
3.
3.
KopyAti
Szerintem sosem fogják normálisan összehozni a pc-t, és a konzolokat. Mióta szarakodnak már vele, és semmi.
2.
2.
*reszélegektol fuggetlen agazatkent, nem
1.
1.
EEEEEES ennyi.
Onallo, penzugyileg a pc-s reszélegektol, fuggetlen agazatkent nem fogja sokaig huzni.
Volt egy xbox nevu kutyu is..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...