Jön az új Unreal Tournament

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 8.
  • Bejelentés
Link másolása
Tim Sweeney még tagadta az idei GDC-n, hogy új Unreal Tournamenten dolgozna az Epic, pedig a nagy igazság az, hogy a fejlesztőcsapat meghallgatta az imáinkat: folytatódik a sorozat.

Az Epic Games bejelentette, hogy jön az új Unreal Tournament, méghozzá kizárólag PC-re, Macre és Linuxra. Az új rész ingyenes lesz.

Nem free-to-play, ingyenes. Az Unreal Engine 4-et használó FPS-t bárki letöltheti majd, és ami még fontosabb, az Unreal Engine-előfizetéssel rendelkezők korlátlanul moddolhatják is. A készítők fontos szerepet szánnak a hobbifejlesztőknek, külön piacteret nyitnak nekik, ahol ingyenesen és akár pénzért is árulhatják majd kiegészítéseiket.

Nem nehéz kitalálni: az Epic egyrészt az Unreal Engine-előfizetésekből, másrészt a modderek hasznából, pontosabban az azok után levont jutalékokból remél bevételt.

A játékot egyelőre egy kisebb csapatnyi Unreal Tournament-veterán fejleszti, a készítők azt remélik, hogy újra feltalálhatják a kompetitív multis FPS-ek műfaját. Az Unreal Tournament megjelenéséről még nem tudni konkrétumokat, de amint eléri az alfastátuszt, az Epic elérhetővé teszi majd.

Update! A játékra azért még kell várni bőven: ma kezdődött el a fejlesztése konkrétan.

20.
20.
GAMEROD
Az első volt a legjobb mert még új volt a maga korában. Ma már ez is csak elveszik az átlag vagy az alattiban.
19.
19.
Azért szerintem fenntartásokkal kell kezelni az olyan híreket, hogy full ingyenes lesz valami, és majd csak max néhány modért kell fizetni...hány ilyet hallottunk már, hogy ingyen van és mindent megkaphatsz benne ingyen, ja persze 0-24-ben 3 év alatt, kösz :-D Körülbelül eddig ez volt az ingyenes, meg a free to play. Szóval én azt mondom, majd meglátjuk!
18.
18.
br1Koo
nagyon bíznak abban az új motorban. Ha kidobnak egy fasza játszható ut-t, akkor csak hajrá!
17.
17.
KeXxX
Hát akkor majd 2-3 év múlva.
16.
16.
randall13
#13: Először is senki sem beszélt AAA-s játékról. UT soha nem is volt az.
Másodszor meg miért húznák le a moddereket, oda van írva abba a szerencsétlen hírbe, hogy fizetnek nekik..... Jó nagy lehúzás, tényleg. A játékok 99,99%-ánál a modok pénzért árulása jogokba ütközik.
15.
15.
Rakottkrumpli
"Nem free-to-play, ingyenes." Mi ebben a nem tiszta.
Az, meg hogy pénzt keresnek a moddereken, nem lehúzás, hisz nem ők aratják majd le a babérokat, hanem csak X %-ot kapnak belőle, ami a moddereknek egyáltalán nem gond, hisz melyik moddolható játékkal tudnak pénzt keresni? Tudtommal a cryenginen kívül nincs másik ilyen motor, ahol pénzt lehet keresni a munkáddal, de annál is x % a cryteknek pörög le. De akinek ez nem tetszik, írjon saját motort... :D Vagy moddolja tovább a HL2-t ingyé :P
14.
14.
Henry82
#13: Ez azért nem egy AAA-s cím lesz, hiszen az üzleti modell szerint a játékot végülis a modderek fogják írni, ők csak az eszközöket adják nekik, a program vázát, egy épphogy játszható verziót.
13.
13.
Dízel
#12: egyenlőre ennyit tudni. de te sem gondolod komolyan h. csak ugy kapsz egy AAA-s cimet ingyen, aztan majd azokat huzzák le zsével akik dolgoznak a projecten tovább hogy életben tartsák, a moddereket...
12.
12.
randall13
#11: Oda van írva a hírbe hogy a modokból szednek jutalékot, mit nem lehet ezen megérteni...
11.
11.
Dízel
#10: magyarul hiteltelen a te állításod is.

Valamit még plusz bevételi forrásként ugyis megjelölnek majd, olyan nincs hogy valami csúcs szuper és az alap game ingyenes. valami turpisság lesz a dologba, ha nem mikrotranzakció, akkor valami mas.
10.
10.
kopic
#7: A hírben nincsen megemlítve, de a játék egyik fejlesztője elmondta, hogy nem lesz benne mikrotranzakció.
9.
9.
mr_rich
Vajon nagy gépigényű játék lesz? Remélem régebbi konfigon is futni fog, szívesen kipróbálnám, főleg, hogy ingyenes lesz, meg ha lesz hozzá sok ingyenes mod annak csak örülni tud a játékosközösség.
8.
8.
Obiwan HUN
Ki beszélt itt mikrótranzakcióról? :)
7.
7.
Dreadlox
Jó lesz, de ingyen?:S Ez lehangoló, mert a legtöbb ingyenes game-et elrontja a mikrotranzakció és hasonló dolgok:S
5.
5.
hurkagyurka2
Ezt mintha már pedzegették volna korábban is, hogy az engine fejlesztés nagyobb lóvé, mint játékokat írkálni. Teljesen ésszerű lépés részükről, pláne ha nagy durranás lesz, akkor remek reklám!
4.
4.
shooter1234
Na ez komolynak tűnik. Örülök hogy nem f2p lett, hanem így a modokból próbálnak hasznot szerezni. Örülök hogy a modok fejlesztői dönthetik el, hogy fizetős lesz -e a cuccuk, vagy ingyenes, így nem lehet az hogy csak a legjobbak lesznek fizetősök.
3.
3.
Ecneb
Ezt most öröm volt olvasni, köszönöm!
2.
2.
Pizza74
Wow.. Hát ebből sok minden kisülhet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...