Duke Nukem helyett Bombshell

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 15.
  • Bejelentés
Link másolása
Úgy tűnik, az Interceptor és a 3D Realms nem akarja ráncigálni az oroszlán bajszát, a tervezett Duke Nukem-bejelentés helyett egy Bombshell nevű játékot kaptunk tőlük - ami valószínűleg Duke Nukem volt eredetileg.

A Bombshell bejelentésének gazdag előzménytörténete van: az Interceptor Entertainment és a 3D Realms még februárban kezdte el teaselni egy új projekt bejelentését, amiről már akkor sejtettük, hogy egy új Duke Nukemre utalhat.

A kiszivárgott részletek szerint a Duke Nukem: Mass Destruction egy felülnézetes akciójátéknak készült, amiben az elnököt kellett megmentenünk az idegenek inváziójától. A készítők PC-re és PlayStationre dolgoztak, az első infók alapján az Unreal Engine-nel.

A történet akkor vált komplikálttá, mikor a bejelentés előtt a Gearbox beperelte a készítőket, méghozzá azért, mert állítása szerint a Duke Nukem-jogok az övéi, és bár a srácok tagadták a vádakat, a Duke Nukem-teaselés lassan alábbhagyott, végül pedig egy másik projekt promózásába torkollott.

Most érkeztünk meg a lényeghez.

Ez a másik projekt mutatkozott be a minap, a címe Bombshell, és - minő véletlen - egy PC-re és PlayStation 4-re készülő, Unreal Engine-t használó felülnézetes akció-szerepjáték, amiben egy Shelly “Bombshell” Harrison nevű hölgyeménnyel kell megmentenünk az amerikai elnököt az idegenektől.


Nahát. Nagyon úgy néz ki, hogy a per miatt az Interceptor nemes egyszerűséggel átalakította a fejlesztés alatt álló Duke Nukemet: a főszereplő Shelly lett, akinek négy bolygón kell majd keresztüldarálnia magát, ebben pedig a módosítható robotkarja is a hasznára válik.

A játék 2015-ben érkezik, a hivatalos honlapon pedig csak annyit írnak a Duke-kal kapcsolatban, hogy a per miatt félretették a projektet.

George Broussard sztrókot kapott

Közben más hírt is kaptunk 3D Realms-fronton: a Duke Nukem alkotója, George Broussard tegnap sztrókot kapott, de szerencsére jól van, most kórházban kezelik. Ezt onnan tudjuk ennyire biztosan, mert Broussard az egész történetet közvetítette a Twitteren, onnantól kezdve, hogy észlelte a tüneteket magán.
17.
17.
Zider20g
Felülnézetes lesz? pedig láttam belőle egy kis gameplayt egy fejlesztők által készítet interjú keretében és ott fps volt (és nem is volt nagyon csúnya :) )
16.
16.
Drazhar
Nem tudom mi lehet várni a játéktól ha még a videó is úgy néz ki 1080p-n, mintha 2002-ből maradt volna ránk :D
15.
15.
caligulanero
RIP in Peace...öhhmm...Sztrók
14.
14.
RangerFox
13.
13.
Ecneb
#12: De érdekelne, hogy mit írtál!
12.
12.
NGoHTBATiSTA
11.
11.
petimanus
Nekem olyan érzésem van, mintha valóban ki akartak volna adni egy Duke játékot, csak a per nem úgy megy, ahogyan akarták és ezért, hogy mossák kezeiket, gyorsan összedobtak egy női karit, akire lecserélték Duke-ot és most septibe mutatni akartak valamit...Mert ez a kinézet...Hát éltünk meg szebbet játékban.
Nekem komolyan az az érzésem, hogy csak arról szólt ez a vidi, hogy: "Hé! Nézzétek! Nem is Duke! Nő! Ezt csináltuk végig! izé...Tényleg!"
9.
9.
DON GONDOCS
Valahogy képek sokkal jobban mutatnak mint a videó. Scifi fantasy környezet, nekem bejön csak a játék maga a játék legyen szórakoztató.
8.
8.
Kraudo
Duke nukem név még úgy ahogy eladta volna a játékot, de ez így első biccre nagyon gyenge..
7.
7.
Edgar26
Komolyan mit várnak ettől Duke nélkül? Nem tudom elképzelni hogy pár eltévelyedett gameren kívül ki veszi majd meg.
6.
6.
Ecneb
#4: Tökéletesen megfogalmaztad, amit írni akartam, szerintem szánalom ez a videó. Remélem még sokáig fognak dolgozni rajta!
5.
5.
Cristiano
4.
4.
Sun9us
Szerintem, ez a trailer ultra gáz volt. Vannak olyan játékok, amiknek hasonló blőd baromság az alapjuk, de baromi jól áll nekik. (BloodDragon, Borderlands) De ezen látszik, hogy halál komolyan gondolják, így inkább zavarba ejtő, és ciki, sem mint, hogy stílusos lenne. Az új Duke-kal is ez volt a baj.
3.
3.
Kazuya
MInt valami szar retró főhős a 90' évekből.
Am kár h nem duke játék lett :(
2.
2.
Tyranio
1# Inkább retardinátor.
1.
1.
izolee69
Heheh, csöcsös terminátor. :-)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...