Íme, a Papers, Please alkotójának új játéka

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 26.
  • Bejelentés
Link másolása
A Papers, Please című fejlesztésről ismert Lucas Pope a minap jelentette be a legújabb játékát: talán nem is meglepő, hogy a Return of the Obra Dinn is kifejezetten furcsa darabnak ígérkezik.

A Return of the Obra Dinnről eddig egyetlen GIF-et kaptunk ízelítőként, de az már sok mindent elárul: bár a játék a Unity 3D motorra épül, az olyan 1-bites, fekete-fehér látványvilággal operál majd, mint amilyenekkel Pope az első számítógépén, a Mac Pluson játszott.

A cím viszont nem csak technikai értelemben jelent majd kihívást a fejlesztő számára, elmondása szerint ugyanis a retro grafika ellenére is egy fordulatos, belső nézetű kalandjátékot szeretne letenni az asztalra, ami ráadásul egyetlen helyszínen, egy kereskedelmi hajón játszódik majd.

A történet szerint 1802-t írunk, az Obra Dinn a Kelet-indiai Társaság egy hajója, ami 200 tonnányi áruval a fedélzetén indul el Londonból, hogy fél év múlva megérkezzen a Jóreménység fokára. Mondani sem kell, a hajó nem érkezik meg időben, eltűntté nyilvánítják, mire hat évvel később visszaúszik a kikötőbe, de már megtépázva és a legénység nélkül. A játékos egy biztosítási kárbecslőt alakít majd, aki maga próbálja meg felgöngyölíteni a rejtélyt.

Pope több részletet nem osztott meg velünk, azt leszögezte viszont, hogy szeretne elrugaszkodni a hagyományos kalandjátékos játékmenettől.

9.
9.
Juha
#8 üdv újra seggeszki!

Néha jó az ilyen, föleg melóban kikapcs.-ként megtöri a "kontinuitást"! ;-)
6.
6.
Terawatt
#4: Rövid idő alatt ténylegesen felelősségteljes lesz a játékmenete ,még ha furcsán is hangzik. Rosszul csinálsz valamit, beengedsz olyat akit nem kéne akkor hamar jön az ejnyebejnye, rosszabb esetben pénzt is buksz, mert fizuból vonják, azt jön az, hogy lerobban a kölyök és kell venni gyógyszert, de ha gatyád rámegy a bénázásra akkor halmozódnak otthon a bajok. :)
4.
4.
markoci555
Ki kéne próbálnom a Papers Please-t, egyszer láttam Steam-en, már akkor fura volt a játék, nem láttam még ilyet, hogy papírellenőrzős játék :)
3.
3.
Ecneb
#2: Zseniális, nem eredeti, de a mai fiatalok úgy sem fognak arra emlékezni, hogy régen hány ilyen film és könyv élt. Tárt karokkal várom!
2.
2.
ulikedegs
ez a történet zseniális :D
1.
1.
sloth
Fun fun fun, a fun sosem árt.
Papers Please? Akkor nagyon várom már...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...