Blogajánló: A hat mázlista

  • Írta: Scoo
  • 2014. május 28.
  • Hír
Link másolása
Kimaradásunk miatt ezúttal jól belemarkolunk a felhalmozódott blogbejegyzésekbe, és hatot emelünk ki közülük. Az ajánlónkban szóba kerül a Bound by Flame, de feltűnik majd Donkey Kong és Luigi is.

A májusi eső aranyat ér, és bizony csak úgy záporoztak a jobbnál jobb blogok. Mivel több hetet is kihagytunk, nem leszünk szűkmarkúak: egyből hat blogot is a figyelmetekbe ajánlunk, és aki kimaradt, az se aggódjon, mivel lesz folytatás.

Bound by Flame

A Spiders Games eddig nem tett le olyat az asztalra, ami miatt feltétlen bízhatunk benne, bár alapjában véve borzasztó rossz játékot se adott még ki a kezei közül. A legújabb címük azonban minden eddiginél grandiózusabb vállalkozás: az RPG-ben egy olyan zsoldost alakítunk, akit megszállt egy démon. Giggsy-t pedig az ihlet szállta meg.

"A Bound by Flame sajnos ahelyett, hogy a Dragon Age vagy a Witcher kistesója lett volna (ami szemmel láthatóan a szándék volt mögötte), képtelen volt megvalósítani a saját ígéreteit. Ötvözték az open world és a történetorientált RPG-k tulajdonságait, de sajnos pont a rossz végén megfogva a dolgot."

Luigi's Mansion - Dark Moon

It’s-a me, Luigi! Mariót hátrahagyva a zöldsapkás vajon hogy boldogul? Vajon méltón felveszi a harcot a szellemek ellen? Tatármártás elővette a Nintendo 3DS-t, hogy ezt kiderítse nekünk.

"A 3D effekt bekapcsolásával hihetetlen, hogy mennyire jó a mélység, az ember szinte ott van Luigi mellett és vele együtt reszket a félelemtől."

Donkey Kong Country Returns 3D

Ritkán tudunk Nintendo-játékot ajánlani, de szerencsére ezúttal egy másik gyöngyszem is horogra került. Donkey Kongot nem kell bemutatni, hiszen már 1981 óta része a gamerek életének, és bár anno Jumpmannel ellene kellett harcolnunk, ma már ő a főhős. Ezúttal Rangerfox merült el a 3D-ben.

"A 3D tényleg nagyon jót tesz a játéknak, mintha felhúzná a felbontást, ráadásul úgy sokkal élesebben lehet látni a dolgokat. Megmutatták, hogy egy játéknak nem feltétlenül az innovációról vagy az újításokról kell szólnia, elég ha egy megfelelőre csiszolt alapot megtömnek kellő mennyiségű és minőségű tartalommal."

PS Vita-temetés

RangerFox miután eleget majomkodott 3DS-n, megnézte, mivel tudna játszani Vitán. Szomorúan vette észre, hogy szinte semmi érdemlegeset nem talál rá, mintha a Sony is feladta volna a kézikonzolját. Te egyetértesz vele?

"Egyre jobban beigazolódott az a dolog, amitől a legjobban féltek/félnek a Vita-tulajok: kezdenek kifogyni a játékokból. Még jobban megcsappant az eladási mutató, ráadásul már nem is jött rá más, csak indie játék."

Létezik szerencse?

Az egyértelmű, hogy nem szerencse kellett ahhoz, hogy Norbiii blogja bekerüljön az ajánlóba, és még csak nem is a véletlen hozta így. A téma amit felhoz, hogy vajon létezik-e egyáltalán olyan dolog, hogy szerencse? Vannak véletlenek? De ha mélyebben belemegyünk: vajon mi alakítjuk a sorsunkat?

"Ott bepattant a labda, így milyen mázlink volt ugye, na de mi van akkor, ha a labda kifele pattan, akkor balszerencsések vagyunk? A válasz röviden: IGEN! Hosszabban: NEM!"

Hunter x Hunter:

Az érettségizők talán morognak, hogy mennyit kell tanulniuk, a többieknek is itt vannak az évvégi vizsgák. Nos, ők inkább örüljenek, hogy nem kell Vadász vizsgát tenniük, mint a tyber16 által ajánlott anime főhősének.

"Annyi minden van benne ami fantasztikussá teszi a sorozatot. Kezdjük azzal, hogy ez egy "okos" anime, itt nincsenek töketlenkedő szereplők vagy gonoszok. Valós karakterek vannak, akik nem halhatatlanok, minden döntésnek és tettnek következménye és súlya van."

***

Végére is értünk az ajánlónak. Reméljük, nektek is tetszettek a blogok, és ne feledjétek, hogy ezeken kívül is sokan produkáltak kiemelkedőt. Hamarosan újabb nagyobb merítéssel fogunk jelentkezni.

7.
7.
RangerFox
Naaa! Nagyon szépen köszönöm hogy bekerülhettem! Kétszer is! Nekem a Luigi teszt volt a kedvencem, mindenkinek gratulálok!
6.
6.
trion96
Grat mindenkinek srácok! Igazi öröm a blogokat olvasni kémia órán. :D
5.
5.
Giggsy
Köszi a bekerülést :)
4.
4.
FrankBlack
Nos igen. Ezek mind jó blogok voltak, teljesen függetlenül attól, hogy kinek hanyadik blogja :) Szóval grat mindenkinek :)
3.
3.
Norbiii
Gratulálok a blogíróknak, remek munkát végeztek, és külön örülök a Nintendo-s blognak, köszi Rangerfox! Hogy bekerülhettem, számomra nagyon megtisztelő, köszönöm Scoo!
2.
2.
Yanez
Grat mindenkinek! RangerFox-nak kulon a duplaert! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...