Érkezik a Rise of Nations: Extended Edition

  • Írta: zoenn
  • 2014. május 31.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft Studios megszerezte a Rise of Nations-frencsájz jogait, és nem is hagyja parlagon. Júniusban jelenik meg a játék bővített kiadása, amely továbbfejlesztett grafikával várja a rajongókat.

A Rise of Nations egy valós idejű stratégia, amit a Big Huge Games készített 2003 májusában. Az RTS nagy sikert aratott, akkoriban ritkaságszámba ment, hogy egy játék az egész történelmet felölelje.


A játékosok az őskortól kezdve építhették nemzetüket, erőforrásokat szerezhettek, és fokozatosan jobb technológiákat fejleszthettek ki, valamint megépíthették a világ nagy csodáinak egyikét (például az Eiffel-tornyot vagy a piramisokat). Természetesen a háborúzás sem maradhatott ki a 2D-s címből, katonai erővel hódíthattuk meg az ellenséges államokat, bombázókkal, csatahajókkal, mindennel.

A Microsoft Studios megerősítette, hogy június folyamán landol a Steamen a Rise of Nations: Extended Edition, amely kizárólag Windows 7-en és Windows 8.1-en fut. Továbbfejlesztett látvány, teljes Steamworks-integráció, multiplayer, achievementek és Twitch-támogatás vár ránk. A játék ára 19,99 dollár, de ha előrendeljük, 20 százalékkal olcsóbban juthatunk hozzá. 


Köszi, tetkoo!

16.
16.
Tyranio
#15 Ki tudja? Ez a fejlesztők döntése. Jelen pillanatban fontosabb az, hogy a mobil piacból kivágjanak egy szeletet és eladják újra a tízéves játékaikat, mintsem az, hogy érdemi fejlődés történjen.

Azért is mondom én, hogy bukjanak meg sorra ezek a címek és kiadások és akkor talán történni fog valami a menedzsmentben ami a 4. résszel vagy egyszerűen a sorozat halálával végződhet (habár ezt erősen kétlem).
15.
15.
N!ghtmare
#12: Szerintem legkevésbé sem jelentene nagyobb kockázatot egy ilyen játék fejlesztése mint a 24456663636. zombisé mert ez a stílus erősen hiánycikk. Ez a HD-sítés parasztvakítás, de új résszel nem csak a nosztalgiázókat elégíthetnék ki hanem új játékosokat is szerezhetnének, szóval én mindenképp megpróbálnék pl. egy új AoM-részt.
Nem kell itt több száz fős fejlesztőbrigádot elképzelni, akár indie-szinten is rengeteg kreatív, ügyes ember van akik remek dolgokra lehetnének képesek más címmel de hasonló játékmenettel.
14.
14.
MoRT2195
Az egyetlen stratégiai játék ami tetszik, ezt viszont nagyon imádtam! :D Biztos megfogom venni, és belefogok pakolni jó pár órát. :)
13.
13.
Tyranio
#12 Ha te egy játékfejlesztő/kiadó lennél ezekkel a címekkel, mit csinálnál?
Csinálsz egy új részt hozzájuk, vállalva a kockázatot ami a megváltozott piac, hatalmas kiadások, az negatív vízhang ami az újítások vagy azok hiányával jár? Vagy kiadod az eddig már elkészített játékaidat ami egyszer már befutott és csak pár rajzost kell felbérelned, hogy a grafikáról csináljanak egy nagyobb felbontású másolatot, amit majd a sok nosztalgikus vásárló úgy is megfog venni, mert.. nos... a komment szekció mutatja.

Ezt megtették az Age of Empires 2-vel, most jön a Rise of Nations. Talán még jön AoE1 HD vagy Age of Wonders HD és minden ami a múltban bejött mert Nosztalgia = Ingyen pénz.

Ami a játékot illeti én is imádtam a Rise of Nations anno gyerekkoromban, de nagyon remélem, hogy csúnyán elhasal ez a HD kiadás (ami valószínűleg nem fog megtörténni). Valahogy meg kell üzenni a kiadóknak, hogy a 11-15 éves címeknek már fejlődniük kell és nem pedig minden generációnak megadni ugyanazt a játékot (valószínűleg lesz egy UltraGiga HD kiadás a következő generáció váltáskor amikor már a kölkök csak a wikipédián fognak először hallani az AoE sorozatról és arról, hogy a népszerűsége ellenére csak 3 számozott folytatást kapott ami végett ért 2005-ben és utána csak gagyi mobil és F2P online játékokat adtak ki vagy a Rise of Nations egy részéről+kiegészítő).
12.
12.
N!ghtmare
Nagyon jó, hogy picit felújítják ezeket a játékokat (AoE, AoM, RoN) de miért nem csinálnak új részeket? bár tudom ma a zombis fps a menő de elnézve mennyien szeretjük ezt a stílust biztosan lenne igény rá.
11.
11.
EBR2000
Á de imádtam ezt a játekot! A 2. rész máig a kedvenceim között van.
Tuti beszerzem de én már egy folytatásra várok.
10.
10.
Moldren
Mióta várok már egy ilyen hírre. Nagyon várom már! :)
9.
9.
mestermagyar
Kezdenek visszatérni az emlékek. Már már elfelejtettem, hogy valaha tényleg toltam-e, és nem csak 2-3x menetet mentem vele. :D
8.
8.
Xtime62
Tuti vétel. Egyik kedvenc stratégiám. Orrvérzésig toltuk régen is lanpartyn :D
6.
6.
crytek
Bárcsak a Dune 200 is felkerülne valami HD verzióban steam-re!
5.
5.
Cristiano
nah régi emlék sokat játszódtam vele
3.
3.
Stiw
Még mind a mai napig előveszem, az egyik kedvenc stratégiám az Age of Empires mellett! Várom nagyon.
2.
2.
medson
Nah végre, kedvenc stratégia játékom :D, egyszerűen időtálló cím.
1.
1.
Pizza74
Na EZ! Ez már valami!!!
Nem mintha nem öregedett volna jól az első rész, egyszerűen örülök, hogy nem feledkeztek meg erről sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...