E3 2014: A Ubisoft visszatartja a Wii U-játékait

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 10.
  • Biznisz
Link másolása
Csalódtunk volna, ha az idei E3 nem hoz izgalmas fejleményeket a Ubisoft és a Nintendo kapcsolatában: a Ubi vezérizgatója szerint bár vannak kész Wii U-játékaik, azokat nem adják ki, amíg nem nőnek a Wii U-eladások.

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot a Polygonnak mondta el, hogy bár fejlesztenek a Wii U-ra, jóval óvatosabbak a platformmal, mint korábban.

A ténylegesen is megjelenő játékok számát a gép eladásaihoz igazítják, így bár a Just Dance és a Watch Dogs tiszteletét teszi a konzolon, más projekteket, köztük egy olyat, amit már fél éve befejeztek, visszatartanak egészen addig, amíg a Wii U felhasználói tábora nem bővül ki jobban. (Ezek egyébként valószínűleg olyan címek, amiket még azelőtt kezdtek el fejleszteni, hogy a Wii U helyzete kilátástalanná vált volna.) Guillemot szerint nincs pontos számuk, a lényeg, hogy legyen annyi Wii U a játékosoknál, hogy megérje nekik marketingre költeni.

A Ubisoft egyébként az egyik legfontosabb third-party támogatója volt a Wii U-nak, ZombiU címmel még egy exkluzív játékot is készített a platformra. A ZombiU viszont nem teljesített jól a kasszáknál, tavaly pedig a Ubisoft már ultimátumot is adott a Nintendónak: addig nem ír több exkluzív címet a konzolra, amíg nem nőnek az eladások. Ezt az ígéretét be is tartotta.

Guillemot ettől függetlenül optimista, szerinte a Wii U egy jó árcédulával és jó játékokkal fordíthatna a helyzetén, ráadásul a Super Smash Bros. is ígéretesnek tűnik. Ugyanakkor azt sem zárta ki, hogy a visszatartott játékokat portolják más platformokra abban az esetben, ha a Wii U eltűnne a süllyesztőben.

24.
24.
BadSector
#22: Teoretikusan igazad lenne, viszont ne felejtsd el, hogy a játékokra manapság irgalmatlan mennyiségű marketing pénzt kell költeni, különben megbuknak, sajnos ez ilyen egyszerű. (Ezt egyébként a Ubisoft keservesen megtanulta a Beyon Good & Evilnél, ami hiába volt zseniális játék, normális marketing híján akkorát bukott, mint az állat.) A GTA V megjelentetése is a marketing miatt volt olyan eszméletlenül drága. Na a Ubisoft ezt a pénzt nem akarja kiperkálni, csak azért, hogy aztán a platform harmatos felhasználóbázisa miatt menjen a befektetésük a levesbe. Szerintem teljesen érthető az álláspontjuk, ha Te befektető lennél (mert tulajdonképpen itt erről beszélünk) akkor Te sem öntenéd bele a pénzed a Wii U játékok marketing költségébe, hogy aztán a Wii U esetleges bukásával Te is elbukd a pénzed. Épp elég pénz ment a Wii U játékok fejlesztésére, ha a Nintendo nem tudja összekapni magát, az még leírható veszteség lehet.
23.
23.
Ra1D3n
#21: Részeg ember artikulálatlan halandzsáját sokkal könnyebb értelmezni és feldolgozni, mint a te írásodat. Tudom, hogy úgysem olvasod el amiket az emberek neked írnak, de őszintén remélem, hogy megtanulsz végre rendesen magyarul...
22.
22.
simon 555
Ez a legnagyobb baromság amit hallottam.
Ez tipikusan a 22-es csapdája. Visszatartják az exkluzívokat, hogy nőjenek az eladások, de pont azoktól az exkluzívoktól nőnének az eladások.
21.
21.
Cristiano
pénz miatt csak pénz miatt több legyen ubinak
20.
20.
Hunner
#19: #19 Source lemaradt: http://www.polygon.com/2014/6/9/5793660/ubisoft-unreleased-wii-u-games
19.
19.
Hunner
#10: Ez még igaz is lenne az esetek 99%-ban, viszont ez is bennevan a nyilatkozatban:

"I think it was so adapted to the Wii U so (bringing it to another platform) would be difficult to do," he said. "Maybe it will come to other platforms, but not as a full game. It was really developed for that type of machine"."

Azaz, egyértelműen erre a platformra épült a játék, ennek ellenére nem adják ki.
18.
18.
Norbiii
#16: Ez olyan dolog, hogy egy Újpest meccsen, a lilák között bekiabálom, hogy fúj,fúj, hajrá FTC! Na ez működik a Nintendonál is. Általában olyanok akarják megmondani, hogy nekik, nekünk mi a jó, akik pont velünk nem szimpatizálnak. Ezt le is írtam, hogy ennek az oka, amit Te is nagyon jól leírtál, hogy a Nintendo a 20 éves gyökerekre épít, szerintem ez nem baj, mások szerint az. :)
17.
17.
Hunszi
#16: * legalábbis US és EU szinten
16.
16.
Hunszi
#1: Megfelel...de elba*arintották az egészet úgy ahogy van a WII U-val, nem is tudom hogy gondolták, hogy kiadnak valamit "újként" aminek a konfigja már alapjáraton elavultnak számít, és méghozzá pofátlanul magas áron. Elméretezte magát nagyon a Nintendo, szóval ők idő nap előtt kiszálltak a U-val a konzol harcból legalábbis világ szinten...s megmaradnak a japánoknak. 20 éve ellehetett adni mindent Márióval meg Zeldával...ez a mai világban már nem működik csak egy-egy régióban ,de csak azokból nem lehet megélni. Valljuk be...ha nem lesznek drasztikus változások a WII U-t idő nap előtt nyugdíjazhatják ázsiát leszámítva.
15.
15.
mestermagyar
#11: "Japánban a Mario Kart megjelenítésekor 3x több WiiU-t adtak el, mint PS4-et."

Na pont ezért nem is gondolja az ubi, hogy igény lenne rá.

De mint tudjuk, a konzolosok jelentős hányada, beleértve a ubisoft fejlesztőit, konzervatív mint állat. Az emberek 90%-a szerintem még nem is használt online boltot...
14.
14.
mestermagyar
#12: Én is. Elkezdték tonnaszámra önteni 2-3 brandjük. Évente egy farcry, assasins creed, és mostantól jó eséllyel egy watch dogs is lesz. És ami elszomorítóbb, hogy egy csomó játékelem ezekben dögugyanaz.
13.
13.
DON GONDOCS
A nintendo inkább kiad egy Wii-u slimet vagy mellé csatol egy nds-t, de nem fog a Wiiu árából csökkenteni.
12.
12.
Egyre jobban utálom a Ubisoftot...egy normális játékuk nincsen de a pénz az kéne konténerszámra....
11.
11.
myrte
Nem csak majdnem annyi eladás volt. Japánban a Mario Kart megjelenítésekor 3x több WiiU-t adtak el, mint PS4-et. http://www.nintendolife.com/news/2014/06/mario_kart_8_and_the_wii_u_take_top_spots_in_japanese_charts
Ebből is látszik, ha jönnek a király játékok, jön a győzelem.

Jaja, ha nem is adnák ki dobozosan, letöltősen még mindig kiadhatnák. Jött már ki így pár nagy cím 3DS-re is.
10.
10.
Cipo3
Fejlesztőként szólnék hozzá.

Ez úgy működik, hogy egy vezető odamegy a másik fejeshez:

Állíts rá egy embert pls, hogy megnézze az unreal enginnel írt XY játék mennyire bugos ha WII U alatt adjuk ki.

Az beleöl egy hetet és azt mondja: egész jól fut. Lenne vele 3 hónap meló 20 embernek és kiadhatjuk.

Erre mondja az Ubioft, hogy VAN kész játéka..mert igen ez már az az állapot. És nem öl bele egy órát sem ha nem látja, hogy emelkedik a hardware eladása. Ezzel kényszeríti nintendót, hogy árat csökkentsük. Lássuk be, hogy olyan hardware van ami a PS3-nál csak egy kicsit több. 2giga ram ha jól emlékszem és 64e Ft.

Igen a nintendónak itt be kellene vállalnia egy 20-30%-os veszteséget a gépre amit majd visszanyer 5-10 megvett játékon. De ezt nem akarja a nintendo. Ezt erőlteti az Ubisoft.
9.
9.
Norbiii
8.
8.
fojesz
#6: Igen, mert a dollármilliós üzletekről "jófejség" alapján szoktak dönteni...
7.
7.
Kocsis92
#6: üzlet, amit ezek csinálnak :) nem véletlenül nem hangzott el eddig egyetlen konferencián se e3-mon h coming to wii u. visszatartani a kész játékot csaknem ingyenes, kiadni veszteséggel nem éri meg
6.
6.
randall13
Most azért fogok szurkolni, hogy a nintendo nyomja le a ps4-et és az xbox1-et is csak azért, hogy utána az Ubi-t kitilthassák a platformjukról. Jó nagy tahóság amit ezek csinálnak.
4.
4.
maktub
Szóval addig nem adnak ki rá játékot, amíg nem nőnek a gép eladásai, viszont addig nem nőnek a gép eladásai, amíg nem adnak ki rá játékot. Klasszikus 22-es.
3.
3.
randall13
"legyen annyi Wii U a játékosoknál, hogy megérje nekik marketingre költeni"
Nem értem én ezeket. És ha csak szimplán kiadnák? Inkább visszatartják a kész játékaikat, csak mert a marketing olyan rohadt fontos dolog.
2.
2.
DON GONDOCS
Jaj hogyne, nem adják ki a "kész" játékokat, mert annyira húzó címek lennének a Nintendo gépén hogy a kutya nem érdekelné őket. Egy Assasins Creed-től és egy Zombi U-tól ne várjanak már csodát könyörgöm.
1.
1.
Norbiii
A Mario kart 8 megjelenésével az előző héten majdnem annyi Wii U fogyott, mint Ps4, és majdnem 4x annyi Wii U, mint XOne! És ez tyúk, tojás kérdése, miszerint: Ha majd lesz eladás, akkor lesz ubi játék, viszont ha nincs játék, nincs eladás. Ha tegyük fel a GTA V megjelenne a Wii U-ra, akkor bizonyosan nőnének az eladások, de ez igaz lehet az Ubisoft játékaira is.

A grafikát meg azért hanyagoljuk, hogy mi éri meg mire hardver alapon, mert a GTA V ugyanúgy kijött Ps3/360-ra, akkor ennyi erővel Wii U-ra is kijöhetne. Ha az Ubisoft esetében még ha igaz is lenne, hogy csak szakmai alapon döntenek így, miszerint nem éri meg a konzolra fejleszteni, de szerintem tuti vannak olyan cégek, érdekeltségek, akik tönkre akarják tenni a Nintendo-t, mondván egy külön utas cég, nem felel meg a modern kor vívmányainak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...