Így képzeli el a visszatérést az Atari

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 19.
  • Biznisz
Link másolása
Az Atari már csak árnyéka régi önmagának, és akkor finoman fogalmaztunk, a cég tavaly kinevezett elnök-vezérigazgatója azonban láthatóan megunta a vegetálást, és új stratégiát épített a kiadó köré.

Az Atari bejelentette az új, "visszatérő" stratégiáját, ami ugyan nagyjából egybevág azzal, amit a cég az elmúlt hónapokban művelt, de így leírva, összegezve, mégis érdekesebb a dolog. A legfontosabb változás talán, hogy az Atari a jövőben megszűnik pusztán játékkiadónak lenni, "interaktív szórakoztatóipari produkciós cégként" hivatkozik magára.


A cég a tervei szerint négy nagyobb területre fókuszál majd a jövőben, ezek közül az első, hogy letölthető játékokat készítsen a mobilokra és a különböző digitális platformokra. Itt természetesen a még maradt klasszikus címeit (Asteroids, Centipede, Pong) is elővenné, a következő hónapokban jön is egy új Asteroids - remélhetőleg jobban sikerül majd, mint az új RollerCoaster Tycoon.

A régi márkák újraélesztése mellett az Atari az online szerencsejátékok piacát is megkörnyékezi, azonban ez sem meglepő húzás a részéről. A kiadó márciusban jelentette be a FlowPlay nevű céggel az Atari Casinót, amiben valódi pénzért lehet játszani, áprilisban pedig a Pariplay nevű vállalattal egyezett meg arról, hogy a klasszikus címeit is beköltözteti majd erre a területre.

A harmadik irányvonal az olyan új piacok felé történő terjeszkedésről szól, mint például a YouTube, ahová exkluzív videós tartalmakat szán a cég, és végül az Atari márka licencelését is folytatja - a korábban vázolt koncepció jegyében ez különböző "játékosított hardverekre" és hordható kütyükre is kiterjedhet majd.

4.
4.
MrLentoFan
Logikus döntésnek tűnik! Új konzolon nem volt érdemes gondolkodniuk, ha pedig a címeik sem hozzák a pénzt, végülis ez egy jól választott opció! Hisz most az online élet a divat! (lásd az új konzolgenerációt) Azért kicsit sajnálom őket!

(Mindig AVGN videói jutnak eszembe, mikor kiveszi a szekrényből a centi vastag porral fedett atarit és elkezd vele játszani! )
3.
3.
selejtes
#1: szomorú, hogy ezt külön el kell magyarázni. Ráadásul ilyen nagyképű stílusban írsz, igen sajnálatodra nincs hsz törlés gomb vagy szerkesztés.
2.
2.
HIM666
#1: számára új (eddig még nem csináltak ilyet, így ez új lehetőség nekik)
1.
1.
Elyas
J
Új piacok mint pl a YouTube? He?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...