Ismét hardvergyártó lehet az Atari?

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 20.
  • Hír
Link másolása
Az Atari jelenlegi vezérigazgatója azt mondta egy interjúban, hogy a szoftverpiacon túl a hardverek csataterére is kimerészkedne a cégével, ezúttal viszont hanyagolná a konzolokat, és más területeken próbálkozna.

Költői túlzás lenne azt állítani, hogy az Atari árnyéka egykori önmagának, lássuk be: ami egyedül túlélt ebben a történetben, az a márkanév, és az is alaposan megszenvedte az elmúlt évtizedeket. Az viszont mindenképpen meglepő, hogy a cég új vezérigazgatója, Frederic Chesnais felettébb ambiciózus, a minap arról nyilatkozott például, hogy szívesen visszatérne a hardverpiacra - igaz, ezúttal hanyagolná a konzolbizniszt.


A GamesBeatnek adott interjújában azt mondta, "az Atari nemcsak egy szoftver-, hanem egy hardvermárka is", és bár "nyilván nem ez a legfontosabb terület a számára, nem szabad elfelejteni ezt sem". Szerinte az Atari egy "generációkon átívelő márka", és "életstílust" is jelent, ezt lehetne kihasználni a jövőben: zavarosan, de kifejtette, hogy ezekbe a tervekbe beleférne egy Atari-logós, "játékosított" óra, vagy egy kabát is, amin napelemek vannak, és így tölthető vele a telefonunk. Hozzátette: szerinte az Atari többre hivatott annál, minthogy csak pólókat gyártson.

Chesnais egyébként viszonylag régóta sertepertél az Atari körül, 2007-ben viszont elhagyta a céget. Tavaly tért vissza, és nemcsak alaposan bevásárolta magát cégbe, de ő lett a vezérigazgató és az igazgatótanács elnöke is.

Az Atari alatt egyébként ezúttal az Atari SA nevű anyacég értendő, ahol annyira "jól" mennek a dolgok, hogy tavaly az amerikai Atari Inc., ami állítólag az egyetlen fejlődőképes részlege volt a vállalatnak, csődeljárást kért maga ellen, hátha megveszi valaki, és megszabadulhat az Atari SA-tól. Az Atari Inc. egyébként túlélte a csődeljárást, de nem tudott leszakadni az anyacégtől.

9.
9.
Norbiii
#6: Persze. Atari nekem már itthonról volt, viszont édesapámnak 1982-ben Amerikából hozta az édesapja, úgy tudom, akkoriban Magyarországon nem sok embernek volt, de később már ez jobban elterjedt. Nintendo esetében menyikre gondolsz? NES, SNES? Azok persze hogy kaphatóak voltak, igaz nem azonnal
8.
8.
RangerFox
Nekem egy atari jaguarom volt itthon, szerettem.
6.
6.
Pizza74
Kicsit OFF, de volt bárkinek is ilyene vagy Nintendoja? Én csak és kizárólag a "sárga kazettás TV játékokat" tudom felidézni. Kaphatóak voltak ezek egyáltalán?
4.
4.
Ecneb
#1: Avatárod passzol a kommentedhez :D
3.
3.
Cristiano
De rég volt nekem ilyen
2.
2.
Norbiii
Kedves emlék volt. Nekem egy tenisz játék volt a kedvenc játékom, imádtam. Én azért örülnék majd egy Atari konzolnak, ha nem is mostanában, de valamikor, na és a Sega is visszatérhetne, jó lenne. :)
1.
1.
lesik20
ATARI 4000 FOR THE PEOPLE
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...