Ubisoft: csökkenteni kell a Wii U árát

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 19.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft újabb és újabb nyilatkozatokkal gyakorol nyomást a Nintendóra, most éppen arra célozgatott, hogy csökkenteni kellene a Wii U árát, és akkor többet adhatnának el belőle.

Noha a Ubisoft egykor a Nintendo legfontosabb third-party partnere volt, a francia kiadó látványosan levette a kezét a konzolgyártóról: jelen állás szerint idén már csak két játéka, a Watch Dogs és a Just Dance 2015 fog megjelenni a Wii U-ra, ráadásul a tavalyi E3-hoz hasonlóan a múlt héten is odaszólt a cégnek, miközben bevallotta, hogy visszatartja a Wii U-s fejlesztéseit.

És még nincs vége. Yves Guillemot vezérigazgató a CVG-n keresztül is célozgatott arra, hogy a Wii U árát csökkenteni kellene, méghozzá sürgősen, mert idén a konzolnak javítania kell: "A Mario Kartnak hála a Wii U tett egy lépést előre, és arra számítunk, hogy a Smash Bros.-szal még tovább mehet. Azonban ha a Nintendo a megfelelő áron árulná a konzolt, az valószínűleg még jobban teljesíthetne. [...] A Nintendónak alakítania kell idén, különben még kevesebb játéka lesz."

A Wii U jelenleg 300 dollárért vásárolható meg, egy százassal olcsóbban, mint a PS4 vagy az Xbox One. Március 31-ig 6,17 millió példányt adtak el belőle, azóta viszont jócskán megugorhatott ez a szám az említett Mario Kart 8 miatt: úgy tudni, Amerikában megnégyszerezte, az Egyesült Királyságban pedig közel meghétszerezte a Wii U heti eladásait a játék.

24.
24.
Trapyd
#23: Okés! "Pitty - putty" játékokhoz "használható".
23.
23.
myrte
#22: Nálunk nem csak kényelmi funkciót tölt be, de a bulizós haverjaimnál sem.
22.
22.
Trapyd
Egy árcsökkentésnek örülnék. A tabletkontroller nincs kihasználva (pedig nagyon állat dolgokat lehetne vele csinálni), így valóban felesleges. Kinect meg kényelmi funkciókat tölthet be max a boxnál, mert másra tök alkalmatlan.
21.
21.
myrte
#10: Grafikailag elég sok, már abból adódóan is, hogy a WiiU-tól vannak HD játékok a Nintendonál. Grafikailag a nextgen és az előző között áll. A jövőre megjelenő Zelda biztosan kihozza belőle a maximumot. Már az e3-mas kis bemutatónál is tátottuk a szánkat, hogy milyen gyönyörű lesz.

Visszafelé kompatibilis (mennek rajta a wii játékok). Van rajta egy "Virtual Console" projekt, minek keretében hetente kerül ki az eshop-ba (Nintendo online boltja) nes/snes/gameboy játék. Gondolom majd gamecube és N64 játékokkal is fogunk találkozni. Ez biztos, mert az e3-mon bemutattak egy adaptert, minek segítségével gamecube kontrollert a WiiU-ra lehet majd kötni.
Ráadásul múlthéten jelent meg az első DS játék WiiU-ra letölthető formában. Ezentúl ds játékokkal is játszhatunk rajta. Ha pluszba a digitálisan letölthető indie játékokat is hozzáadom, akkor már most több száz játék elérhető WiiU-ra. Vagyis csak az unatkozik vele aki akar...

@Cipo3: Nyugaton az a 100 dollár ide vagy oda teljesen mindegy. Náluk ez nem döntő érv ellenben a fejlődök országokkal szemben. Ha valami opcionális az nem feltétlenül jó. A fejlesztők szemszögéből semmiképpen. A kinect erre nagyon jó példa. A fejlesztők nem feltétlenül fogják a használatát beleintegrálni a programnak, mert nem mindenki rendelkezik vele (így csak addon lenne) és csak plusz energiát vonna el a fejlesztésből. Így is időhöz vannak kötve. De ha már mindenki rendelkezik vele, akkor vígan beleépíthetik a játékba. A játékot teljes értékben mindenki tudja élvezni, nem csak azok akik rendelkeznek a kiegészítővel. Ezen kívül ahogy Norbiii mondta, a WiiU szervesen épít a kijelzőre. Pl.: NFC -> amiibo Én nagyon szeretem, hogy ezzel létrehozták az OffTV módot (amit a Sony rendesen le is koppintott, de ők már csak ilyenek...), mert így tv nélkül is tudok játszani a gamepaden. Ami roppant hálás egy olyan környezetben, ahol egy TV-re van kötve az Xbox360, a WiiU és a PC. És nem egyedül vagyok a családban.
20.
20.
RetecH
#3: Pedig ha jobban belegondolsz akkor egyértelmű, hogy a Ubisoft, mint kiadó és mint minden profit orientált cég (ahogy minden cég) egyszerűen csak logikusan gondolkozik. Nyilván ők is tudják, hogy a visszatartott játékaik után nem rohanna senki Wii U-t venni (ahogy te is mondtad, a Nintendo képviselje a régi nagy játékosaikat, a nagy, tipikus Wii U-ra való játékokat meg egyértelműen nem a Ubisoft fogja szállítani, és nem is kell neki). Az is teljesen érthető, hogy úgy gondolják jobban járnak ha megvárják amíg több Wii U tulaj lesz hisz jobban járnak. Az árcsökkenésben pedig teljesen igazuk van. Ha akárki aki nem rajongója az ilyen játékstílusnak, bemegy a boltba, meglátja a PS4-et és a Wii U-t egymás mellett, majd rápillant az árcédulára, akkor egyértelmű, hogy mit fog választani.
Na szóval meg lehet érteni a ubit, az már más kérdés, hogy innen kívülről tényleg gyökérségnek hangzik amit mondanak. Bár még mindig pozitivíbb, mint mikor kijelentették, hogy nem kell PC-re optimalizálni mert minek az...
Wii U tulajoknak meg sok szerencsét kívánok, bár sosem vonzott soha a konzol, azért remélem kapnak pár király játékot még a konzolra, minél színesebb marad a játékipar annál jobb. :)
19.
19.
Deathwing
Szépen elbaszta a Nintendo,a helyzeti előnyét nem használta ki.
A húzó címek még nem kerültek kiadásra,de azok sem fognak érdemben változtatni a helyzeten.Egy Zeldáért nem fogok 60000-70000 forintérrt venni egy gépet.
Köszönjük Nintendo.
18.
18.
Norbiii
#17: Értem amit mondasz, de szerintem nagyon téves logika a kinect, és a wii u gamepad szerepét összehasonlítani. A Wii U gamepad egy controller, ha úgy tetszik joy, egy irányító, míg a kinect tudomásom szerint nem, igaz alap terv szerint kötelező lett volna. A Wii U gamepad olyan, mint egy ps3-as joy, vagy egy 360 joy, alap irányító, nem pedig egy mellékelt irányító.

De értem amit mondasz, hogy kéne egy olyan csomag, ami gamepad nélküli, és ugye olcsóbb lenne, csak a gond az, hogy tényleg erre épül a Wii U, az érintésre. :)
17.
17.
Cipo3
#13: Wii U az ülésre épít: hát majd ezután nem. :)

De nem hiszem, hogy egy mezei kontrollerrel ne lehetne az ülésre koncentrálni. Ps4 esem mellett is ülök. :D

Opcióssá kell tenni mindazt amit a kontroller tud. Mivel egy rakat split screenes játék van amiknél a második kontroller úgyis csak mezei ergó nem kötelező semmit ami tabletes. Nincs fő funkció a tapipadra kivezetve.

Wii U-nak a kontrollere olyan mint XO-nak a kinectje. Nem tud megszabadulni a kötelező kolonctól, mert koncepciót építettek rá ami elbukott.
Pedig aki akarja azt a koncepciót majd megveszi a bundle-t tabletes controllerrel. Vagy utólag külön a kontrollert. Aki meg nem az nem.

Egyébként sokan nem is tudnak sokan nem tudnak egyszerre kifizetni 300dollárt/eurot. De 200-at most, százat meg egy év múlva az talán megy.

Jelenleg 65e Ft egy alap Wii U mennyire jó lenne ha csak 42e-be kerülne.
16.
16.
DON GONDOCS
#11: A Wii a Nintendo GameCube arhitektúra kibővítésén alapszik, a grafikus chipet gyengébbre cserélték hogy wii remoteal történő irányítás kellően folyékony maradjon. A gamecubevalamivel erősebb hardwareel rendelkezett a ps2-nél, az más kérdés hogy nem bírták igazán kihasználni ezt a lehetőséget. A wii-U azért valamivel erősebb a ps3-nál csak ugye még nem olyan látványosan, talán a Assasins Creed, SPLINTER CELL BLACKLIST.
http://www.youtube.com/watch?v=vXaCPKi_zAU
15.
15.
randall13
#13: Az XboxOne meg állítólag a Kinectre épült.
14.
14.
Norbiii
#10: A Wii kb a Ps2 szintet üti meg, de azért erősebb tőle. A Wii U meg a Ps3, és Ps4 között van kb.
13.
13.
Norbiii
#9: Ezzel az a baj, hogy a Wii U a gamepad-ra épül. Amúgy ezen kívül van még egy gond, vagy nem gond. Míg a Wii a mozgásra épített, a Wii U meg az ülésre. Itt minden játék központjában van a gamepad, amivel például nem lehet úgy mozogni, mint például mikor kardozunk egy játékban. Mondjuk ott vannak a remote-ok, csak nem főszerepben.
12.
12.
kazuma1989
200dollár lenne nem is gondolkoznèk rajta,simán vennèk.Èn mario kart miatt vennèk de tèlleg igaz kicsit többet gyüjtünk van 1 ps4ünk,ès nem 1 szint a 2
11.
11.
kazuma1989
Grafikailag wii kb gamecube \ps2 szint,talán jobb.Wii u meg kb 360\ps3.
10.
10.
anarchoid
Mekkora kulonbseg van a wii U es a wii kozott ? (WII U -t meg nemlattam testkozelbol)
9.
9.
#8: Teljesen egyetértek, én régóta szemezek a Wii U-val, venni szeretnék egyet, de a tablet kontroller helyett inkább sima, egyszerű kontrollerrel játszanám azt a pár játékot, ami érdekel. Kéne egy olyan változat, amihez nincs tablet és venném is :)
8.
8.
Cipo3
Kellene egy kontroller nélküli változat 200 dollárért!!!!!!!!!!
És ez mindent megoldana. Fura, hogy senki nem támadja a teljesen haszontalan és erőltetett displayes kontrollert.
PS4-hez is van opcióként tableten második monitorként és jópofa, kipróbáltam. 5 percig. Aztán minek. Tök zavaró fel le pislogni, lenézek felnézek...

Az a kontroller kb. 100 euro a teljes árból. Szabaduljanak meg tőle.
7.
7.
Norbiii
#5: Nem tudom milyen játékokat állítottak le, de értem amit akarsz mondani, én csak az Ubisoft hozzáállását kritizáltam. Lehet túlzás amit mondok, de nagyon átestek a lú másik oldalára, nekem ez olyan "zsarolás" gyanús dolog, de lehet tévedek. A Nintendo helyében nem tudom mit tennék, talán dáfke nem csinálnám azt, amit mondanak, és megpróbálnék máshogy feltápászkodni, nem tudom.
6.
6.
Hunner
#2: Kisbarátom és akkor majd felébredsz és belelóg a kezed a bilibe. Eddig 6.17 millió Wii U-t adtak el (március 31-el bezárólag).
5.
5.
mestermagyar
#3: Azért azzal legyél tisztában, hogy azok a játékok a gagyibb verziók 30fps-el, elmosódott textúrával, és kevés emberrel lennének, mint inkább az újak. Tehát nem tudom, mennyire sokat húzna az rajta.
4.
4.
Norbiii
#3: Amúgy meg nem vagyok az árcsökkenés ellen, hiszen ez jó a vásárlóknak, viszont ez úgy történjen, hogy a Nintendo-nak is jó legyen! Remélem a Nintendo a külső nyomásoknak nem fog engedni, és továbbra is a Nintendo kemény magját fogja többségében képviselni!
3.
3.
Norbiii
A Wii U jelenleg második, igaz 1 éves előnye van. Viszont én már torkig vagyok az Ubisoftból, eddig nem volt velük bajom, de nagyon unszimpatikusak lettek, az utóbbi időkben.
Megismétlem, amit már sokszor megismételtem, hogy a Mario Kart 8 megjelenésekor, kb 4x annyi Wii U fogyott, mint XOne, és majdnem annyi, mint Ps4, ezek rossz mutatók? Ugyan! Az ubi simán piacra dobhatná a játékait, és nőnének az eladások is, mert ugye játékok nélkül nincs eladás, ezért nem is értem a céget.
2.
2.
mestermagyar
Igen, többszörözte, de szerintem tökmindegy, hogy 1000 vagy 7000 ember tolja-e, mindkettő kevés. :D
1.
1.
Cristiano
tejesen igaz olcsó lesz akkor fogyni fog szépen
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...