Miért nincs Bad Company 3? A DICE válaszol

  • Írta: Arell
  • 2014. június 24.
  • Érdekesség
Link másolása
A Battlefield-sorozat készítői végre elárulták, miért nincs folytatása a Bad Company-szériának. A válasz igen egyszerű: nem tudják pontosan körülírni mi az, amit a játékosok annyira szerettek benne.

A DICE feje, Karl-Magnus Troedsson elárulta, hogy egészen gyakori jelenség a játékiparban, hogy egy fejlesztő nem tud rájönni mi az, amitől akkora siker lett egy adott cím. Amikor ennek hiányában állnak neki egy folytatásnak, az könnyen katasztrófához és csalódott rajongókhoz vezethet.

"Néhányan a humort és a karaktereket szerették benne, míg mások a többjátékos mód sebességét és könnyedségét, vagy éppen a szóló kampányt kedvelték. Az emberek más és más dolgot emeltek ki. Ijesztő olyan pozícióból nekiállni egy következő rész felépítésének, hogy nem tudjuk körülhatárolni, mi kell az embereknek" - mondta Troedsson.        

Körülbelül egy évvel ezelőtt a DICE azt nyilatkozta, hogy a Bad Company nincs fejlesztés alatt, valószínűleg pont ebből az okból kifolyólag. Később elismerték, hogy a figyelmük más projektekre - név szerint a Star Wars: Battlefrontra - tévedt. Ami a harmadik részt illeti, Troedsson válaszában tagadja, hogy örökre eltemették volna a frencsájz ezen részét, hiszen ahogyan populáris mozifilmek vagy TV sorozatok esetében is előfordul: ha elegen akarják, nincs igazi akadálya a dolognak.

29.
29.
mestermagyar
#26: Nem volt gyenge a hitbox, tök jól eltaláltam mindenkit.

Igen kissebbek a pályák, mert a házak omlását így lehetett normálisan berakni gameplay elemként. Nomeg ez elsősorban konzolra készült, ezért nem is igazán lehetett volna nagyobb a pálya, főleg hogy biztos nem bírta volna 64 playerrel egy xbox vagy ps. De nem érdekel, rohadt jó pályái voltak, és rohadt jól néztek ki. Sokkal ikonikusabbak mint a bf3-ban szereplők.

Unbalansz nem volt, ha te is jobb fegyverrel mentél, az ellenfél is. Hülyeség. Ha a szarabb fegyóval mész, vess magadra, való életben sem thomsonnal szaladsz a 3. vh-ba.

Abszolút nulla támogatás? Hát ha a PC-sek ingyen DLC-it, a vietnam KIEGÉSZÍTŐT, és konzolokon a Coop KIEGÉSZÍTŐT nézed, akkor nem ez rí le róla.

Az egész bf sorozat egy árkád 6 éveseknek való játék egy red orchestrához, vagy armához képest. De ha bele akarsz menni, sokkal jobban kihasználhattad a terepet. Házberobbanáskor emberek halhattak meg, mert a bf3-al ellentétben használták őket. Falakat berobbanthattál lövőállásnak, bf3-ban nem volt szükségem ilyenre, ahol kb az épületek 30%-a rombolható, 10%-a omlasztható.
28.
28.
LAZLOW20
#26: A hitbox-al tényleg voltak súlyos problémák,emlékszem nem egyszer volt hogy löttek rám,fedezékbe vonultam és még ott is értek a találatok.Meg Conquest-nél a csapatok nagyon szarul voltak balance-olva ,de nekem ez volt az elsö Battlefield gammám,tehát a régebbiekröl nem tudok véleményt mondani.
27.
27.
gnossos
Én személy szerint ki nem állhattam. Az elején annál az "autó hátuljából lövöldözős" résznél mindig megmurdeltem.
26.
26.
TBO0
#21: Mint lejjebb is írtam: Elődökhöz sokkal kisebb pályák, gyenge hitbox, a kasztok és fegyverek közötti hatalmas unbalansz, és ne is gyertek azzal, hogy ez nem így volt, mert így volt. Erre jöhet még az abszolút nulla támogatás, az elődökhöz képest nagyon gyenge conquer mód (aki játszott akármelyik előddel, az érti); a pontok foglalásának körülbelül 0 értelme volt, egészen 1 patchig, amit nagyjából másfél évvel a játék megjelenése után sikerült kiadniuk. Sorolhatnánk még, de egyértelmű, hogy ez már a gyengébb, sokkal árkádabb játékok közé tartozik.
25.
25.
Sechu
#13: Miket vársz te szegény C Ronitól! :-)
24.
24.
p3ti
Imádtam a BC2őt, bár nem PCn játszottam hanem xboxon, így is sikerült beleöljek 500 óra pluszt az évek alatt. Mindig látom hogy jön a legújabb BF rész, de csak várok és várok hogy valaki bejelentse a BC3mat is. Szerintem mind a singleplayer, mind a multi iszonyatosan jól sikerültek - várnám szeretettel a 3. részét !
23.
23.
Stormblast
BF2, BFBC2 voltak a legjobbak. BF3-al játszogatok, nem rossz, de BC2 jobb volt az biztos.
22.
22.
Terawatt
#20: Egyet értek. Szerintem nagyon eltalálták a multit és a singlet is. Vietnám dlcje meg aztán főleg. Netkódon javítottak volna akkor nem nagyon lehetne rá panasz.
21.
21.
mestermagyar
#19: De akkor halljuk a te verziód, mi a rossz benne?
20.
20.
mestermagyar
#19: Hülyeség,én a beta óta imádtam a játékot.
19.
19.
TBO0
Ne haragudjatok, de ez nevetséges. Anno, amikor megkaptuk a Battlefield BC2-t (PC-ről beszélek), mindenki ezt a játékot szidta, hozzáteszem teljesen jogosan. Ettől a ponttól kezdett elkorcsosulni abba az irányba, ami most a legújabb csodákhoz (Battlefield 3, 4, rendőrös akármi) vezetett. Ugyan annyira gány volt - sőt -, mint azok, amiket most dobálnak ki futószalagon. Kicsi pályák, gyenge hitbox, nagyon gyenge balansz stb. stb.

Ne a Bad Company folytatásán törjék a fejüket a srácok, hanem inkább forduljanak vissza abba az irányba, ahonnan elindultak. Battlefield 1942, 2, 2142, ezek azok, amik még ma is megállják a helyüket. Ezekhez kéne visszatérniük hasonló alapelvekkel, mint amilyenekkel akkor dolgoztak.
Tudom, hogy nem fog megtörténni, többek között az EA, meg a mai játékosok elvárásai miatt, igazából csak annyit mondok, hogy nem a Bad Company-ra kéne visszatekinteni, hanem sokkal, de sokkal korábbra.
Üdv.
18.
18.
LAZLOW20
Szerintem egyébként a valós oka az egésznek az,hogy a Bad Company kisseb réteget fogott meg,mint az agyon hype-olt Amerika a jó meg a kemény fiú Mainstream lövölde.De ez persze csak az én véleményem.
17.
17.
névtelenség
#15: OFF:
Ez a komment briliáns!

A helyesírási hibák, szolid modor, és a figyelmeztetés. Ennek tetejében pedig hozzájön a remegő avatar.

Tökéletes illusztrációja a "szétvett az ideg, de még próbálok nem ütni" érzésnek.

Amúgy EA happend...
16.
16.
_Botika_
"Néhányan a humort és a karaktereket szerették benne, míg mások a többjátékos mód sebességét és könnyedségét, vagy éppen a szóló kampányt kedvelték. Az emberek más és más dolgot emeltek ki. Ijesztő olyan pozícióból nekiállni egy következő rész felépítésének, hogy nem tudjuk körülhatárolni, mi kell az embereknek" - mondta Troedsson.

Hogy ha ez minden meg volt a BC2-ben akkor mért nem tudják újra megcsinálni más ,de jó történettel ,jó grafikával és jó Multiplayer-el és Singleplayer-el?
15.
15.
lesik20
Rant Warning (18-as Karika)

Őszintém a BC2 a kedven BF játékom. Tudod miért DICE

A HOZZÁÁLÁSOD MIATT

Tudod, amikor még ingyen osztogattál DLC-ket és új pályákat.

Tudod, amikor azt mondtad hogy az évenkénti Battlefield megölné a frenchisesot.

Tudod, amikor nem 59 Dolcsi kértél a játékért.

A BF az elmult időben nem sokat változot. Csak te.
14.
14.
bodortamas1
"Néhányan a humort és a karaktereket szerették benne, míg mások a többjátékos mód sebességét és könnyedségét, vagy éppen a szóló kampányt kedvelték."
Na, ez a három dolog annyira nem zárja ki egymást, hogy hihetetlen. Mi kéne? Egy jó kampány, jó történettel, kidolgozott karakterekkel, jó atmoszférával és ehhez illő hangulattal, egy kis humor sem árt, csak ne vigyék túlzásba. Na meg persze a Frostbite 3 engine alatta, hogy a grafika korhű legyen. Aztán egy hasonlóan jó multiplayer, új mapokkal és új modokkal megspékelve. Ennyi kéne egy jó Bad Company 3-hoz. Persze ez csak ürügy lehet, az igazi ok biztosan más. Én is szerettem a Bad Company sorozatot és remélem is, hogy folytatják.
13.
13.
kristof97
#10: Remélem te megtanulni magyar.
12.
12.
XStormsniperX
Nem tudom eldönteni... Ezek most tényleg ennyire hülyék, vagy csak hazudnak, mint a vízfolyás?
11.
11.
kristof97
#8: A grafika megállja a helyét, a szerverek száma már annyira nem.
10.
10.
Cristiano
Remélem lenni fog harmadik rész
9.
9.
mestermagyar
#8: Én jobban élveztem mint a "bf széria" multiját.
8.
8.
Stranger
A single érdekelne, de a multis résznek semmi köze nincs a BF szériához... Egy kis kitekintésnek jó volt, akinek bejött az nyugodtan játszhat vele, a grafika még bőven megállja a helyét.
7.
7.
Ghost26Dave
Érthető. Nekem személyszerint nem hiányzik.
6.
6.
Antonov77
#2 Bizony így van! Viszont inkább ne csinálják meg mert úgyis elbasszák mint a BF 3-4.-et.
5.
5.
_Botika_
#4: Na ez vicces volt. :D Kösz a videót.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...