Formatervező céget vett az Oculus

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 25.
  • Biznisz
Link másolása
Felvásárolta az Oculus a Carbon Design Groupot, azt a céget, amelyik többek között az Xbox 360 kontrollerének a dizájnjáért is felelt. Az üzlet a nyáron zárulhat le, azt nem tudni, mekkora pénzmennyiség cserélt gazdát.

Úgy tűnik, az Oculus nemcsak a neves fejlesztőket és szakembereket tudja elcsábítani, ha arról van szó, komplett cégek is beadják a derekukat neki. Az Oculus Rift VR-szemüveg mögött álló csapat a minap jelentette be, hogy felvásárolta a Carbon Design Groupot, ami egy több mint húsz éve működő formatervező cég.


A Carbon Design Group az eddigi pályafutása során nemcsak ipari és orvosi eszközöket tervezett, de a konzumer vonalon is erős volt, ő tervezte meg többek között az Xbox 360 kontrollerének és a Kinectnek is a kinézetét - eddig több mint 50 díjat zsebelhetett meg a cég.

Az Oculus szerint a Carbonnal már korábban elkezdték a közös munkát, közel egy éve dolgoznak több különböző, még bejelentetlen projekten. A jövőben a csapat az Oculus kutatás-fejlesztési és terméktervezői részlegének is besegít majd, és nyilván nem kis munkája lesz abban, hogy hogyan nézzen ki az Oculus Rift végleges változata.

Peter Bristol, a Carbon kreatív izgatója szerint azért találják izgalmasnak VR-t, mert ebben a témában még minden új: most dől el, "hogyan néz ki, működik és milyennek érződik a virtuális valóság", és rendkívül örülnek annak, hogy "segíthetnek megtervezni a jövőt".

A felvásárlás folyamata a nyáron zárulhat le, azt nem tudni, hogy mennyit költött az üzletre az Oculus.

2.
2.
Grabowsky30+
Nagyon nem akar megjelenni a végleges verzió! :(
1.
1.
Yetikoma
Ahogy most kinéz az nekem éppen megfelelő... .
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...