Összefoglaló a Google I/O-ról

  • Írta: Arell
  • 2014. június 26.
  • Hardver
Link másolása
A Google évente megrendezett I/O konferenciája idén sem maradt el. Bemutatott Androidot futtató karórákat, autókat, de még egy TV-re tervezett platformot is. A részletekért és a teljes videóért tessék beljebb fáradni!

Az I/O a Google legnagyobb rendezvénye az évben, melynek keretein belül a fejlesztők bemutatják a cég új termékeit. Az idei eseményen a vállalat - nem sokkal a Google Glass kiadása után - ismét bizonyította szándékát, miszerint szeretne még nagyobb szeletet a felhasználók által viselt technológia forradalmasításából.

A sokat pletykált Apple iWatch elé vágva a már korántsem csak keresésből élő mamutcég bemutatott három új karórát, melyek Androidot futtatnak. Az LG G, a Samsung Gear Live és a Moto 360 modellek a Google Playen keresztül is megrendelhetőek lesznek még idén nyáron.


A termékek többsége képes lesz a szívritmus ellenőrzésére, navigációra, beszéd- és érintésalapú parancsfogadásra, a telefonunk zenelejátszójának vezérlésére, sőt még azt is megmondják majd, hány megállót kell még utazni a buszon. David Singleton a beszéde közben tartott demonstráció során azt is bemutatta, hogy az óra rendkívül egyszerű használatával hogyan rendelhet és fizethet ki egy pizzát 20 másodperc alatt.


A másik nagy bejelentés, mely inkább a sofőröket érinti, az Android Drive, amely arra hivatott, hogy automatizáljon bizonyos feladatokat a járművünk fedélzetén. Andrew Brenner, a Google autóipari ágazatának igazgatója elárulta, hogy az innovatív szoftver - melyet negyven személygépjármű forgalmazó szeretne termékeiben látni - szituációtól függően javítja a navigációt, a kommunikációt, és hangvezérelt lesz.


Szó esett még alacsony árú okostelefonokról az Android One részeként, ezek alapvető funkciókkal, valamivel 5 hüvelyk alatti képernyővel és 100 dollár alatti árral érkeznek. Emellett a Google ismét nekifut a TV bekebelezésének, és az Android TV platform formájában kiad egy szoftvercsomagot specifikusan a nagy képernyőre, amit set-top-boxok, konzolok és okos TV-k is hasznosíthatnak, hogy azokat aztán bármilyen kézi készülékről vezérelhessük majd. Emellett pedig a Google Play alkalmazásaiból, zenéiből és filmjeiből böngészve streamelhetünk majd tartalmakat rajta.

Íme, a teljes, háromórás keynote az angolul beszélőknek.

7.
7.
xSHx
Gondolom a közlekedési táblák chippet fognak tartalmazni. Mindegyik tábla a maga parancsát sugározza majd. Ez még gyerek cipőbe jár. Az autó maga, még csak az első lépcsőfok.
4.
4.
randall13
Egy kicsi off, de mindig is szerettem volna megtudni, hogy a Google Car mit csinál akkor, ha mondjuk egy vasúti átjárón elromlik a jelzőlámpa és a sorompó?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...