54 milliónál jár a Minecraft

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 27.
  • Biznisz
Link másolása
Helyzetjelentett a Mojang, és úgy tűnik, a Minecraftet nem lehet megállítani: a hírek szerint közel 54 millió példányt adtak el a játékból, és ugye (minimum) három verzió még meg sem jelent belőle.

Patrick Geuder Saga, a Mojang adatfelelőse új infókat osztott meg a Minecraft eladásaival kapcsolatban: a Twitteren azt írta, közel 54 millió példányt adtak el a játékból, és ami még érdekesebb, mostanra a konzolos változatok beelőzték a PC-s és Maces verziókat az értékesítések terén.

A Minecraft a PC, a Mac, illetve a mobilplatformok mellett PS3-on és Xbox 360-on játszható jelenleg, mindkét konzolos változat óriási népszerűségnek örvend: a brit eladási toplistán például rendszeresen képviselteti magát mindkét verzió.

Érdekes lesz látni, hogy ezek után hogyan teljesít majd a még nyáron megjelenő PS4-es, Xbox One-os és PS Vitás kiadás, illetve az is jó kérdés, beadják-e Notchék a derekukat, és csinálnak-e később nintendós változatot a Minecraftből...

80.
80.
selejtes
#66: Nem az számít, hogy mennyit írsz, hanem, hogy mit.
Felfogod, hogy nem csak képen láttam? kipróbáltam és nem tetszett, innentől bárki írhat bármilyen meggyőző tartalmi érveket a játék védelmére.Nem érdekeeeeeel, mert maga a megjelenése nem szimpatikus.
79.
79.
kristof97
#70: Nem is mondtam, hogy ez által megérthető, hogy csak pár pixelből áll minden, sőt, a játék erőforrásigénye (bármin tud akadozni) miatt nagyon is gáz dolog (ami nem tudom mennyire Notch, és mennyire a Java miatt van), csak annyit írtam, hogy elnézhetőbb. Nem sokkal, csak egy kicsivel.
78.
78.
XStormsniperX
77.
77.
XStormsniperX
#73: Te mondtad, hogy ha nem tetszik, próbáljam ki... Azt pedig akármilyen meglepö, pénzböl tudom megtenni... De végül is csatlakozhatok azoknak a PC-seknek a nagy hányadához, akik a csöd szélére jutattak egy csomó hasonló fejlesztö csapatot a warezzal...
76.
76.
XStormsniperX
#72: Ennek a játéknak se látványvilága, se feelingje, se grafikája nincsen. Egy stuff, amit bárki össze tudott volna rakni, aki kicsit is benne van a játékfejlesztésben... De te tudod... Notchról pedig annyit, hogy az általad említett magyar fejlesztö is egyedül volt, annyi különbséggel, hogy az ö munkáján nem látszott, hogy csupán egy ember müve. Minden eröforrás hiány ellenére az ö RTS-e igényes, szép, és mai volt, nem úgy mint a Minecraft. Ezért ájult el töle a nemzetközi sajtó... Egyébként is, 1 és 3 között nincs túl nagy átfedés a játékiparban... Notch csupán a szerencsének köszönheti a sikerét, amiért ráhibázott egy oyan stílusra, amire anno szükség volt. Ha jól tudom, azóta nem is volt értékelhetö játéka...
75.
75.
randall13
#72: Ez nettó hülyeség.
74.
74.
mestermagyar
#70: De notch egyedül volt.
73.
73.
mestermagyar
#69: Miért akarsz te mindent megvenni? Ne háríts ilyen hülyeséggel.
72.
72.
mestermagyar
#68: Három dolog létezikí: Látványvilág, feeling, és grafika.

Az embert csak az első kettő érdekli. A harmadik csak péniszméregetés, játékélményt nem növel. Rengeteg indie játék építkezik erre. A minecraft meg az első kettőben jó. Nem érdekelnek a realisztikus textúrák, mert azoknak nincs feelingje. Nem érdekel a blokkoknál több poligonú játék, mert elveszik a összkép, a látványvilág.
71.
71.
randall13
70.
70.
XStormsniperX
#68: "A grafika tényleg csúnya, ha azt nézzük, hogy csak pár pixelből áll minden egyes blokk, meg elég gagyik a fény-árnyék hatások, de azt hozzá kell tenni, hogy töltési idő nélkül mehetsz végig egy világban földön, vízen, levegőben, és a föld alatt is."

Ezt viszont szerinted milyen nehéz egy ilyen technológiával megcsinálni? Egy 2-3 fös tehetséges modder csapat különbet csinált volna, mind ezt úgy, hogy nem lenne olyan a játék, mintha a 80-as években készítették volna... Mint ahogy azt meg is tették részben, a mestermagyar által is elismert grafikus modokkal...
69.
69.
XStormsniperX
#67: Köszi, ennyi pénzért inkább egy No Man's Sky, ha már igényes indie játékokról van szó. A játékból pedig elég videót, és képet láttam. Ha ezekböl egy ember nem tud megfelelö tartalmi következtetéseket levonni, ott már gondok vannak... Nem kell kipróbálni minden játékot, hogy megmond, jó vagy rossz, vagy éppen van-e jelentösége számodra... Ha pl erröl nem tudod megmondani, hogy jó vagy rossz, akkor ásd el magad. Ez csak egy példa... http://www.youtube.com/watch?v=5drSYII5mFY
68.
68.
kristof97
#67: Ha úgy vesszük, ezeknek az állításoknak a nagy része igaz (nem tudom a fejlesztési idejét). :) De: az olyan mint a LEGO az egy pozitív dolog, mert bármit meg lehet benne építeni (kis túlzás). A grafika tényleg csúnya, ha azt nézzük, hogy csak pár pixelből áll minden egyes blokk, meg elég gagyik a fény-árnyék hatások, de azt hozzá kell tenni, hogy töltési idő nélkül mehetsz végig egy világban földön, vízen, levegőben, és a föld alatt is. Tartalom a klasszikus értelemben nincs benne, mert nincsenek meghatározott küldetések, csak egy cél: kinyírni az ender dragont. De ezzel együtt rád van bízva, hogy te mit akarsz elérni a játékban: felépíteni egy hatalmas várat, egy önműködő házat, stb. 1 tényleges negatívuma viszont van a játéknak: iszonyatosan van optimalizálva.
67.
67.
mestermagyar
#65: "olyan mint a legó"
"szar a grafika, nincs benne tartalom"
"1 hónap alatt összedobták"

Most meg ülj le, játsz vele pár órát, és mondd el a véleményed. Mert a véleményből látszik, hogy az itteniek max képeket láttak róla.
66.
66.
mestermagyar
#59: Te, szerintem számold össze mennyit írtál összesen a hír alá, az legalább ilyen hosszú. :)

Jólvan, minek is vitázni azzal, aki nem olvassa el. Csak kussolj már be akkor. Ha csak trollkodni jössz, és még csak nem is vitázni...
65.
65.
XStormsniperX
#64: Te egy hülye vagy... Mást nem tudok erre mondani... Lapozz vissza, és nézd vissza az egész eddigi beszélgetést, ha véleményeket akarsz... -_-"
64.
64.
randall13
#63: másolj már be egy véleményt, kíváncsi lennék rá xD
63.
63.
XStormsniperX
#62: Azért, mert a szimpla vélemény nyílvánítás nem számít vita kezdésnek... És azért, mert ez elviekben egy független fórum, egy elméleti demokráciában...
62.
62.
sloth
#61: Ez a ti kezdtétek felfogás ovis szint.
Ennyiből miért írták le a nemtetszésüket? Az miért nem számít kezdeményezésnek?
61.
61.
selejtes
#60: Ácsi, az egész veletek kezdődött, páran leírták a nemtetszésüket a játékról, erre jöttek a többiek pattogtatni magukat, győzködni, hogy márpedig ez a játék mennyire király, mennyire zsír, igen kemény a játék, és a többi.Azt nem értem mit erőlködnek, felesleges.
60.
60.
Ecneb
#59: Komolyan nincs jobb dolgod, csak mindenkinek beszólsz, ha mondani merészelnek valamit? Felfogtuk utálod, te biztos jobbat tudsz, tudnál csinálni, mint ez a "szar". Gratulálok, nyertél, most már mehetsz.
59.
59.
selejtes
#52: Szánalmas ahogy itt erőlködsz, nem olvastam végig mert untat. Nem tetszik natúrba a game, ezen nem változtat semmi.
58.
58.
mestermagyar
#56: Pfúj milyen játék ez, nem nextgenes grafika, ez egy szégyenfolt... gúd dzsáb

XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...