Satoru Iwata marad a Nintendo vezetője

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 28.
  • Biznisz
Link másolása
Noha a Nintendónak nem ment túl jól az elmúlt időszakban, és ezért nem is érezhette magát biztonságban, Satoru Iwata végül mégis bizalmat kapott a cég részvényeseitől, és újraválasztották elnök-vezérigazgatónak.

A Nintendo hetvennegyedik éves részvényesi találkozóján újraválasztották a Nintendo elnök-vezérigazgatóját, Satoru Iwatát, mellette pedig nyolc korábbi vezető kapott még újra bizalmat a befektetőktől: Genyo Takeda, Shigeru Miyamoto, Tatsumi Kimishima, Shigeyuki Takahashi, Satoshi Yamato, Susumu Tanaka, Shinya Takahashi és Hirokazu Shinshi is maradhat a helyén. Naoki Mizutanit újonnan választották meg.

Balról jobbra: Shigeru Miyamoto, Satoru Iwata és Reggie Fils-Aime

Iwata kénytelen volt kihagyni a találkozót, ugyanis epevezeték-daganattal műtötték - erre vezethető vissza az is, hogy kihagyta az E3-at. Ha minden igaz, már jobban van, egyszerűbb feladatait el tudja látni, de pihennie kell, és időre van szüksége, míg újra munkába tud állni.

A Nintendo májusban már sorban a harmadik veszteséges pénzügyi évéről számolt be, az elmúlt esztendő üzemi vesztesége elérte a 456 millió dollárt. Iwata korábban jelezte, hogy bár vállalja a felelősséget a cég gyenge teljesítményéért, nem fog lemondani.

Más jó hír is jutott a részvényesi találkozóra: kiderült, hogy a Mario Kart 8-ból egy hónap alatt közel 2 millió példányt adtak el, aminek hála a Wii U eladásai is felpörögtek.

8.
8.
Norbiii
#7: GTA tényleg jöhetne, én azt mondom, hogy ez akár "sorsdöntő" is lehet, mert egy GTA húzócím, talán még a mi táborunkban is, itt vagyok én példának. Mario féle játékok, de GTA V jöhetne. :D
7.
7.
Mr.Dead
#6: Ezek jöhetnének exluzívként. Ha egy WiiU exluzív GTA jönne, az szépen megdobná az eladásokat.
6.
6.
Norbiii
#5: Köszi, hogy reagáltál, értelek. Amúgy lehet rosszul látom, de én ismét végigpörgettem a játékok listáját, és azért akad pár más stílusú játék is Wii U-ra, én elég vegyesnek látom a kínálatot. Wii-re ha jól tudom nem volt Assasin'S Creed, Wii U-ra van, megjelent a legújabb CoD is, jön Watch Dogs is, és jó pár akció, lövöldözős, "komolyabb" game, teszi tiszteletét a konzolra. :)
5.
5.
DON GONDOCS
#4: A rajongókat már nem kell megszólítani őket már kielégíti a mostani felhozatal is és az új játékok is megtalálják majd a célközönséget. Gamecube/wii és NDS is azért sikeres mert színes volt a játék felhozatal, akció, kaland, ügyességi, stratégia, Szimulátor, sport, szerepjátékok, verseny, túlélő horror, lopakodós. A Gamecube-ban még rengeteg lehetőség lett volna. A wiiu-val eddig csak egyhelyben topog a cég. Nem tudják kiszolgálni azt a célközönséget amelyiket szerették volna.
4.
4.
Norbiii
#3: Erre a legjobb példa a Bayonetta. Egy picit "komolyabb" játék, mint a Mario, és máris Xbox, és Ps kedvelőktől hallani lehetett pozitív gondolatokat. A gond az, hogy ők, olyan játékokat várnak Wii U-ra, amiket kiadnak Xbox-ra például.....
3.
3.
Norbiii
#2: Szerintem nem fogják lehúzni a rolót, mert a "sokadik Mario" a Nintendo-s törzsközönség nagy részének tetszik, akiknek meg nem tetszik, az elsősorban nem Nintendo párti, szintén többségében. :)
2.
2.
DON GONDOCS
A Nintendo májusban már sorban a harmadik veszteséges pénzügyi évéről számolt be. Meddig lehet ezt még fokozni? Kijön a 10-11 pokemon és mario mire végleg lehúzzák a rolót. Pedig adott az új konzol hogy hozza a nyereséget, csak ugye húzócímeket is kéne kiadni rá.
1.
1.
Cristiano
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...