A Destiny lehet az év legkeresettebb játéka

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 30.
  • Biznisz
Link másolása
Elemzők szerint a Destiny lehet az év legsikeresebb játéka, a becslések szerint 10-15 millió példányt is eladhatnak majd belőle. Nem úgy az új Battlefieldből, ami a legutóbbi Medal of Honor szintjét hozhatja.

Cowen Research elemzője, Doug Creutz olyan becslést készített, amely az utóbbi hat év játékeladásai és az idén megjelenő PlayStation- és Xbox-játékok előrendelései alapján következtet az aktuális címek várható teljesítményére. Creutz szerint 2014-ben a Destiny lesz a legkeresettebb játék, a Bungie FPS-éből 10-15 millió példányt is eladhatnak majd a szeptember 9-i rajtja után. 


Hogy valóban beigazolódnak-e Creutz várakozásai, azt persze nem tudhatjuk, de a toplista (katt ide) bőven tartogat még érdekességeket. A Call of Duty: Advanced Warfare-t például csak a negyedik helyre teszi, míg a második a Halo: The Master Chief Collection, a harmadik az Assassin's Creed: Unity, az ötödik pedig a Far Cry 4.

Az Electronic Artsnak viszont nincs oka örülni, a legjobb helyezése a Dragon Age: Inquisitionhöz köthető, ami a hetedik lesz, miközben a Battlefield: Hardline csak a tizenharmadik: Creutz szerint a Hardline nemcsak elmarad a Battlefield 3 és a Battlefield 4 teljesítményétől, de a Medal of Honor: Warfighterrel sorolható majd be egy kalapba. A Plants vs. Zombies: Garden Warfare PlayStation-változata a tizennyolcadik a listán, beékelődik a Creutz szerint bukásszagú The Crew és a Driveclub közé.

Természetesen Creutz listáját nem szabad készpénznek venni, a végleges eladások egészen másképp is alakulhatnak majd.

500 millióból? Ugyan!

A Bungie a minap helyzetjelentett egyébként a Destiny kapcsán, legújabb blogposztjában Peter Dinklage szinkronmunkájára és a játék költségvetésére is kitért.
Az alfateszt alapján sokaknak nem tetszett Peter Dinklage (Game of Thrones) szinkronjátéka, egyes vélemények szerint még annak ellenére is élettelenül és gyengén játszott, hogy az általa alakított Ghost nem is élőlény. A Bungie azzal nyugtatta meg a rajongókat, hogy ez még nem a végleges szinkron, Dinklage munkáján már a bétatesztre is frissítenek, és a végleges változat is kap még egy környi javítást.
A készítők továbbá azt mondták, hogy a Destiny költségvetése még csak nem is jár az 500 millió dollár közelében, még akkor sem, ha beleszámolják a marketingre és a "pizzára" fordított pénzt is. Ez ugye azért különös, mert az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick maga is elismerte, hogy a Destinyre 500 millió dollárt költ a kiadó.
26.
26.
SmokeSome
http://www.youtube.com/watch?v=JvIZUrB92fI
Szerintem ezt csekkoljátok, első benyomás inkább Borderlands+Halo.
Nekem személy szerint nagyon bejön. Ha adni fogja azt az érzést mint a két fent említett játék akkor tuti befutó nálam :)
u.i. remélem kijön PC-re is. :/
25.
25.
Ruga
Semmit nem mutattak még a játékból kb, a story is csak felvezetve lett..
23.
23.
DevilGamer
Végülis igaz, a játék semmi újat nem mutat, kicsit egy Halo MMO. És a hírről: Kicsit nagyotmondó, ha már a GK tagokból indulunk ki, nem nagy rá az érdeklődés. Mondjuk globálisan nem tudok mit mondani, de az a 10-15 millió... 1 játékból? Nem hinném...
Ha ebből tényleg annyit adnak el, akkor mi lesz majd a The Division-nel.
9.
9.
Sid3481
Megint egy játék, amit csak próbálnak felfújnak! Semmi újdonságot nem mutatott eddig, csak a szokásos sablon, amit láttunk már vagy ezerszer. Akkor miért is lenne ez az év játéka?
8.
8.
Cristiano
#3: dehogy nem érdekli csak kell néha újdonság
4.
4.
Ecneb
#3: 12 évesek mindig is voltak és mindig is lesznek!
3.
3.
Ruga
Kifulladt a játékstílus, a BF és a CoD már nem érdekli az embereket..
2.
2.
Hunszi
#1: egyetértek...még DLC-nek elmenne, de mint "új cím" teljes áron, na ne nevettessenek...
1.
1.
Antonov77
Remélem bebukja az EA a BF Hardline-t. Talán akkor kicsit elgondolkoznak és a következő BF egy átgondolt minőségi alkotás lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...